צילום: //

חנוכה טעים: 8 דברים שחייבים לדעת לפני שמכינים סופגניות

מסוג הקמח ועד טמפרטורת השמן – כל המידע שאתם צריכים כדי שהשנה כולם ישאלו מי הכין את הסופגניות שלכם

בשיתוף ברק רום

משני המאכלים הראשיים של חנוכה, הלביבות והסופגניות, ברור לגמרי מי המאתגר יותר להכנה ביתית. קל מאד לפתור את העניין ברכישה של סופגניות מוכנות מראש במאפייה הסמוכה לביתכם, אבל כל ילד שמת על סופגניות יודע, שאין דין סופגנייה קרה שטוגנה בבוקר והוגשה בהדלקת נרות, כדין סופגנייה ביתית חמימה שזה עתה יצאה מהשמן.

כדי שלא תטרחו לשווא ותנחלו אכזבות בדמות בצק של תופח, סופגניה שרופה מבחוץ ולא עשויה מבפנים ותוצאה שמזכירה יותר פיתה, אספנו עבורכם את כל המידע שאתם צריכים לפני שאתם ניגשים למשימה. אם תעקבו אחרי ההנחיות בלי לעגל פינות, אנחנו מבטיחים שהתוצאה תהיה סופגניה תפוחה וטעימה במיוחד, שכולם יטרפו. מוכנים?

  1. מתחילים בחומרי הגלם - כדי שהתוצאה תהיה איכותית, הסופגניה צריכה להכיל חומרי גלם איכותיים. קנו מוצרים מתוצרת טובה ומוכרת, שאתם סומכים על איכותם וטעמם, מהשמן לטיגון ועד הריבה או השוקולד למילוי.
  2. בוחרים קמח - זה אולי יישמע מפתיע, אבל לסוג הקמח יש משמעות אדירה בכל סוג של בצק והוא משפיע על טיב התוצאה. כדי לקבל סופגניות אווריריות במיוחד, מומלץ להשתמש בקמח לחם וגם לנפות אותו לפני השימוש. אפשרות נוספת, שיכולה לחסוך לכם זמן ומאמץ, היא להשתמש בתערובת קמח מוכנה מראש, המכילה שמרים ומיועדת להכנת חלה. כל מה שתצטרכו לעשות זה להוסיף לה מים ויהיה לכם בצק איכותי ומוכן לעבודה, משני רכיבים בלבד.
  3. מקפידים על סדר העבודה - כדי לקבל בצק אחיד, רך וגמיש מתחילים בערבוב של החומרים היבשים בקערת המיקסר ומוסיפים את הנוזלים בהדרגה.
  4. אף אחד לא אוהב סופגניות שמנוניות - אחת הדרכים להפחית את ספיגת השמן וגם להשביח את הטעם, היא להוסיף לבצק מעט ברנדי או וודקה. זה עובד!
  5. לא מוותרים על התפחה כפולה - כולנו קצרים בזמן, אבל זכרו שסופגנייה שלא תפחה כראוי תהיה דומה יותר לפיתה. מניחים לבצק לתפוח בקערה אחרי שמסיימים ללוש אותו, יוצרים ממנו סופגניות ומניחים להן לתפוח שוב לפני הטיגון. חשוב להתפיח את הבצק בסביבה חמימה.
  6. גם הצורה חשובה - כדי לקבל סופגניות בעלות מראה מושלם, מעגלים את כף היד ומניעים בה את כדור הבצק במעלים, עד שהוא אחיד וחלק.
  7. חום השמן קובע - אם השמן לטיגון יהיה קר מדי, הסופגניות יהפכו לספוג שומני ולא ישחימו היטב. אם הוא יהיה חם מדי, יש חשש שהן ישחימו מהר מדי מבחוץ ויישארו בצקיות מבפנים. אם אין לכם מדחום מיוחד, הכניסו ידית של כף עץ. אם מצטברות סביבה בועות קטנטנות, השמן בטמפרטורת המדויקת. שיטת סבתא אהובה לשמירה על השמן נקי וחם - להוסיף לו חתיכת גזר.
  8. מתאפקים לפני שנוגסים – כדי למלא את הסופגניות בלי שהן תהפוכנה לסמרטוטיות, חייבים לחכות שהן תתקררנה מהטיגון. משתמשים במזרק ייעודי וממלאים במה שאוהבים: ריבה, שוקולד או קרמים בטעמים שונים. מפזרים אבקת סוכר וזוללים.

בשיתוף ברק רום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...