מתוך "השומרים"

אמאל'ה, גיבורי-על

סרט קומיקס שבו גיבורי-על אונסים ורוצחים הוא לא מצרך נפוץ במקומותינו • הסרט "השומרים", שעלה בסוף השבוע שעבר בארץ ובארה"ב, מעורר דיון ציבורי נוקב סביב האלימות הקשה שבו

הם אונסים, רוצחים, פוגעים בחפים מפשע ואין להם בעיה עם שואה גרעינית שתשמיד חצי מאוכלוסיית העולם. לא מדובר בצוות של סופר-נבלים אלא דווקא בגיבורי-על שפועלים למען ממשלת ארה"ב ועוזרים לה לנצח במלחמה בווייטנאם.

זוהי עלילת הסרט השנוי במחלוקת "השומרים", שעלה בסוף השבוע האחרון בבתי הקולנוע בארה"ב ואצלנו, והפך מיד לסרט הרווחי ביותר של 2009 עד כה, לאחר שהכניס בסוף השבוע הראשון להקרנתו יותר מ-55 מיליון דולר.

הצלחת הסרט, שמבוסס על נובלה גרפית מאת אלן מור, עוררה ויכוח ציבורי קשה בארה"ב. שכן מדובר ב"סרט קומיקס", שקהל היעד שלו הוא לכאורה ילדים, אלא שהוא עתיר סצנות אלימות וסקס ומוגבל לצפייה לגיל 18 ומעלה.

"השומרים" הוא סרט קומיקס שונה מאוד ממה שמצפים לו כששומעים את המונח הזה. בדרך כלל הגיבור של "סרט קומיקס" הוא גיבור-על שלובש חליפה מוזרה ומציל את העולם מידי נבלים מוזרים עוד יותר. לרוב הוא מוסרי, בעל לב טוב ותמיד מציב את טובת הכלל לפני טובתו שלו. רוב הסרטים הללו מיועדים לקהל צעיר, באמצע שנות העשרה שלו.

"האביר האפל", שיצא בשנה שעברה, שינה קצת את כללי הקומיקס וסיפר את סיפורו של גיבור-על שנרדף על ידי החוק. במקרה של "השומרים", היוצר לקח את שינוי הגישה כמה צעדים קדימה. הסרט, שכבר זכה לכינוי "'מועדון קרב' של סרטי הקומיקס", מציג גיבורים שדואגים בראש וראשונה למטרותיהם האישיות. הם יהרגו, יבזזו ולא יימנעו מאלימות כדי להשיג את מבוקשם.

באחת הסצנות הקשות בסרט אנו רואים את "הקומיקאי", אחד מ"השומרים", יורה בקור רוח בנערה וייטנאמית שאותה הכניס להריון.

הסרט מתרחש במציאות אלטרנטיבית שבה ניקסון מכהן כנשיא ארה"ב כהונה חמישית, המתח עם הרוסים גרוע מתמיד, המלחמה הקרה מתחממת והעולם עומד על סף שואה גרעינית.

הסרט הצליח לייצר בשבוע האחרון שיח ציבורי פעיל בארה"ב. עשרות פרודיות על הסרט, שאותן יצרו אוהדים של הקומיקס, הועלו במהלך השבוע באתר יו-טיוב. כרגע יש באתר יותר מ-6,000 סרטונים שמתייחסים לסרט, והמספר עולה עם כל שעה שעוברת. רשתות חברתיות כמו פייסבוק מלאות בקבוצות דיון שעוסקות בין היתר בשאלות המוסריות שמעלה הסרט וכן בשאלה אם צריך היה לעבד לקולנוע נובלה גרפית כה מורכבת, שברור היה כי יהיה קשה מאוד להעביר אותה ממדיום למדיום.

אגב, יוצר הקומיקס, הבריטי אלן מור (54), התנגד לעיבוד הקולנועי של יצירתו. "אני לא אוהב את הקולנוע האמריקני שיש היום", אמר מור ודרש להסיר את שמו מהסרט. "הם לא נותנים לקהל לחשוב, הם חייבים להגיש לו הכל על מגש של כסף".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...