צילום: //

המלצה: בידורית ניידת 15 אינץ’ PROXTONE AIR2000

בדרך כלל ידוע שבידוריות ניידות לא מתהדרות בסאונד איכותי ועוצמה גבוהה, אך במקרה של הבידורית החדשה מבית פרוקסטון גילינו שיש בידוריות איכותיות עם סאונד ברמה טובה

בשיתוף ברק רום

בדרך כלל אינני בוחן בידוריות, אך הפעם אחרוג ממנהגי בגלל ההמלצות הרבות והחמות ששמעתי על הAIR2000

מדובר על בידורית בעלת סאב של 15″ וטוויטר בקוטר 1.5″ , האפשרויות הן רבות מאוד כמו ברוב הבידוריות, USB, BLUETOOTH, כניסת AUX, כניסת מיקרופון ידני וכלי נגינה

בנוסף, 2 מיקרופונים אלחוטיים בתדר UHF , בניגוד לרוב הבידוריות שמגיעות עם מיקרופונים בעלי תדר VHF ,הנמוך והנחות מבין השניים , ההבדל ביניהם ידוע והיתרון לUHF הוא גדול למדי ,

הסאונד נשמע נקי יותר ללא הפרעות וטווח הקליטה בדרך כלל גבוה בהרבה.

אלמנט נלווה למיקרופונים שישנו בבידורית זו הם גם האפקטים ,אקו ודיליי שמובנים בבידורית עצמה וניתנים לכיוון

הסוללה היא סוללת ליתיום חדשנית שמספיקה עד 6 שעות של עבודה רצופה. כמובן שישנה עדיפות להשתמש במיקרופון עם סטנד למיקרופון כאשר מדובר בכנס, הרצאה, או בזמר שבמקביל גם מנגן.

פתיחת האריזה:

בפתיחת האריזה אנו רואים מיד את חוברת ההפעלה באנגלית שלט רחוק ואת כבל החשמל המצורף, המיקרופונים הממוקמים בשתי פינות בקלקר מרגישים כבדים ואיכותיים למגע יותר מכל מיקרופון של בידורית שאי פעם החזקתי.

כשהוצאתי את הבידורית עצמה  שמתי לב למידת מאסיביות גבוהה בכל האלמנטים, בידית ההרמה ,ידית הנשיאה המתקפלת הקשיחה, אם זה בגלגלים או בלוח האחורי או בכלל בפלסטיק הקשיח עד מאוד המזכיר יותר רמקול מוגבר מאשר בידורית.

הלוח האחורי של הבידורית הוא לוח הבקרה והחיבורים שלנו שם נמצאים כל החיבורים והאפשרויות ,בחלק העליון נמצא מסך הבידורית ומתחתיו כניסת USB וכרטיס זיכרון וכמובן כפתורים לשליטה ושינוי מצבי ההשמעה,

בצד שמאל נמצאות כל חוגות הכיוון שלנו ,גם כאן ישנה הפתעה נעימה- בנוסף לכיוון BASS,TREBLE בLINE עצמו ,ישנן חוגות ייעודיות לכיוון הסאונד למיקרופונים בלבד ,

כלומר יש לנו אפשרות לכוון את צלילי המיקרופונים לשביעות רצוננו מבלי להשפיע על המוזיקה, כמו שכבר ציינתי ישנן גם חוגות של אפקטים (אקו ודיליי) ייעודיות למיקרופונים,

בחלק התחתון של החוגות נמצאות כניסות הPL 2 למיקרופונים דינאמיים נוספים ואחת לכלי נגינה, מצד ימין של לוח הבקרה נמצאת יציאה לטעינה דרך מצבר , 2 פיוזים (אחד לגיבוי) ונורות חיווי לסוללה (מטעין, מלא, נמוך)

באמצע נמצאות כניסה RCA לחיבור למחשב או סלולרי באמצעות כבל ,וגם יציאת RCA לחיבור רמקול נוסף בעת הצורך.

הפעלה ראשונית.

בחלק התחתון של הבידורית נמצא מתג ההפעלה וכניסת כבל החשמל טעינה, ברוב המקרים תהיה עדיין קצת סוללה בסוללת הבידורית מהמפעל ,מספיק בשביל רשמים ראשוניים.

כמובן שבתחתית הרמקול קיים חיבור לסטנד רמקול סטנדרטי. (מומלץ להשתמש עם סטנד לרמקול לפיזור אידיאלי של הסאונד).

הדבר הראשון שעשיתי הוא לחבר את המכשיר הסלולרי שלי באמצעות  BLUETOOTH החיבור התבצע במהירות ובקלות, סך הכל 3-4 שניות והייתי מוכן להשמיע מוזיקה (רק באיכות גבוהה כמו שאמרנו כבר עשרות פעמים)

אחרי כיוון קל של BASS ו TREBLE הגעתי לתוצאה משביעת רצון, הסאונד היה נקי וחזק במידה שווה, העוצמה הייתה גבוהה אך הצליל לא התעוות עם ההגברה כמו שאנו רואים בהרבה בידוריות אחרות בשוק.

השמעתי סגנונות שונים של מוזיקה עם דגש על צלילים נמוכים וגבוהים כאחד , הסאונד היה טוב למדי ואפשר לומר שבידורית זו עושה את מה שהיא נועדה לעשות בצורה טובה מאוד, כל האלמנטים נראים עמידים ומגיבים טוב החל בחוגות הסאונד ועד לוח הבקרה .

למרות משקלה הלא מועט ,16.5 ק”ג, הבידורית מאוד נוחה לנשיאה  באמצעות הידית טרולי המתקפלת והגלגלים העמידים,

לאחר שהפעלנו מוזיקה במכשיר נתפנה לבחון את המיקרופונים UHF המצורפים, כמו שכבר ציינתי המיקרופונים מרגישים כבדים ואיכותיים למדי, כמובן כשמדובר על מוצר נלווה כמו בבידוריות, הסוללות הנדרשות הן AA ,

בהפעילי את המיקרופון בפעם הראשונה הופתעתי מאוד מהאיכות של הצליל וחדותו , הבנתי שכאן ההפתעה והיתרון הברור של בידורית זו מול אחרות,

המיקרופונים לא חורקים או מרשרשים, טווח הקליטה רחב יחסית (בערך 25 מטר), הצליל נשמע ברור וחם, לא מתכתי וחורק כמו במיקרופונים של בידוריות אחרות שניסיתי,

בהשמעה עם מוזיקה המיקרופון משתלב בצורה מצוינת ‘נשמע חד והמוזיקה לא מאפילה עליו, עוד יותר כאשר אופציית MIC PRIORITY המצויה בבידורית זו מופעלת, זהו מקביל לVOICEOVER אבל מושמע באופן יותר טבעי עם הסאונד.

הסוללה התבררה כהצלחה גדולה ולפי בדיקה שלנו חיי הסוללה הספיקו ל-7 וחצי שעות של פעילות רצופה ב80% מהעוצמה.

לסיכום…

בסך הכל מוצר טוב מאוד! הופתעתי מאיכות ועוצמת הצליל שכמוהו לא שמעתי בבידוריות אחרות אלא רק ברמקולים מוגברים, כל החיבורים והאפשרויות המרובות עוזרות לנו להתאים את בידורית זו לכל אופי אירוע שנרצה למשל יום הולדת ,הרצאה ,טקס וכו..

בידורית זו בעלת אלמנט 15″ גדול שמדגיש צלילים נמוכים ברמה מספקת , וטוויטר 1.5 שעושה פלאים מבחינת הצלילים הגבוהים, בדרך כלל אינני נוהג להמליץ על בידוריות  , אך כאן יש לנו שושן בין החוחים, מוצר טוב חזק עמיד ואמין שנראה שיעשה את עבודתו לאורך זמן ובאופן אידיאלי.

הדבר שהרשים אותי יותר מכל בבידורית זו הם המיקרופונים UHF המצורפים, הסאונד בהם נקי מאוד ,חם וברור, בטוח שאלה מיקרופונים מעל הרמה הממוצעת .

הAIR2000 תתאים להרבה מטרות, למפעילי הרקדות וימי הולדת, לבתי ספר ומוסדות, וכמובן לערבי קריוקי בבית ובחוץ , הסוללה מתפקדת כראוי וכך גם כל התוספות והאפשרויות הכלולות בPROXTONE AIR2000

בשיתוף ברק רום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...