"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מהשבוע בארנק: שטרות חדשים של 20 ו־100 שקלים
אחרי השטרות החדשים של 50 שקלים ו־200 שקלים, יתווספו עוד שני שטרות בטוחים ונגישים יותר, גם לליקויי ראייה • השטרות הקודמים ימשיכו לשמש הילך חוקי בשנים הקרובות

מהשבוע בארנק: שטרות חדשים של 20 ו־100 שקלים

אחרי השטרות החדשים של 50 שקלים ו־200 שקלים, יתווספו עוד שני שטרות בטוחים ונגישים יותר, גם לליקויי ראייה • השטרות הקודמים ימשיכו לשמש הילך חוקי בשנים הקרובות

זאב קליין
, עודכן

חדש בכיס שלכם: שטר הכסף החדש של 20 שקלים, ה"אדמדם", עם דיוקנה של רחל המשוררת, ושל 100 שקלים, ה"כתום", עם דיוקנה של המשוררת והסופרת פרופ' לאה גולדברג. בנק ישראל מבהיר כי שטרות מסדרה ב' של השקל החדש, אשר עודם משמשים את הציבור כיום, ימשיכו לשמש הילך חוקי למשך כמה שנים ויהלכו במחזור במקביל לשטרות החדשים.

השטרות החדשים יופצו לציבור באמצעות הבנקים, הכספומטים וסניפי בנק הדואר החל מיום חמישי הקרוב (23 בחודש), כך פרסם בנק ישראל. יממה קודם לכן תמסור נגידת בנק ישראל ד"ר פלוג את השטרות החדשים הראשונים לנשיא המדינה, ראובן ריבלין, באירוע חגיגי שייערך במשכן הנשיא בירושלים. בנק ישראל הוציא רק השנה 261 מיליון שקלים, ועוד 195 מיליון שקלים בהרשאה להתחייב, להדפסת שטרות הכסף החדשים.

שני השטרות החדשים מצטרפים לשני השטרות הקודמים - של 50 שקלים, ה"ירוק", עם דיוקנו של המשורר שאול טשרניחובסקי, ושל 200 שקלים, ה"כחול", עם דיוקנו של המשורר נתן אלתרמן, שהופצו לציבור בדצמבר 2014 ובדצמבר 2015. במסגרת ההיערכות נדרשו הבנקים ומפעילי הכספומטים להשלים את כיול המכונות למכירת מוצרים והמכונות לספירת שטרות באמצעות תוכנה המתאימה לזיהוי השטרות החדשים. השטרות החדשים נושאים שורה של אמצעי ביטחון משוכללים יותר מהשטרות הקיימים כיום במחזור. כדי להקל על ציבור העיוורים, השטרות החדשים הם גם בעלי אורך שונה, בין 13 ס"מ ל־15 ס"מ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...