צילום: מאיר פרטוש // יחימוביץ', ברוורמן, ברק והרצוג, בהשקת הקמפיין הכלכלי-חברתי

ברק יורה לכל הכיוונים

על נתניהו: "אי אפשר לצפות ממי שהרס להציל" • על חיים רמון: "הורשע בעבירות מביכות וביקש לחקור את חוקריו" • הליכוד: "ממרומי מגדלי אקירוב היוקרתיים נשמעת התקפתו מגוחכת" • רמון: "ברק גורש מכהונתו בבושת פנים"

במסיבת עיתונאים שקיימו אתמול ראשי העבודה להשקת הקמפיין הכלכלי-חברתי שלהם ירה יו"ר המפלגה, שר הביטחון אהוד ברק, לכל הכיוונים.

את עיקר חיצי הביקורת הפנה לכיוונו של יו"ר הליכוד, ח"כ בנימין נתניהו. "נתניהו הוא המייצג האולטימטיבי של השקפת הקפיטליזם הטוטאלי שקורס בכל מקום, כולל בארץ מולדתו", אמר ברק, "לא סביר בעיניי לבקש מהאיש שהוביל את המדיניות הקורסת לבוא ולהציל את המצב".

אך גם על מדיניותה הכלכלית של מפלגת קדימה לא חס. לדבריו, בקדימה "שוררים בלבול ושיתוק. דיבורים יש בלי עין הרע, אך לא מנהיגות".

ברק חזר והדגיש את המסר שאותו הוא מציג מאז תום המבצע בעזה: "לא ניכנס לשום ממשלה שלא תהיה מוקמת על בסיס קווי יסוד שמשקפים את דרכנו". לדבריו, העבודה תעדיף את קדימה ואת מרצ בממשלה כדי לקדם סוגיות כלכליות משותפות. "צריך להוביל מדיניות אגרסיבית של גידול וצמיחה ולהוריד את המע"מ על מצרכי הבסיס".

במקביל, בחזית שפתח נגד קדימה, תקף בחריפות את השר חיים רמון בנושא שלטון החוק. "המשנה לראש הממשלה הורשע בבית משפט בעבירות מביכות ואף ביקש בישיבת ממשלה ראשונית להקים ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את חוקריו, בעודם חוקרים את ראש הממשלה", אמר ברק.

תגובות היריבים, כיאה למערכת בחירות, לא איחרו לבוא. בליכוד אמרו בתגובה כי "ממרומי הקומה ה-31 של מגדלי אקירוב היוקרתיים בתל אביב נשמעת התקפתו של ברק על הקפיטליזם של נתניהו מגוחכת במיוחד. כראש ממשלה התמצו משנתו ופועלו החברתי-כלכלי בקריאה בלתי נשכחת לאזרחי המדינה לפתוח את המקררים על רקע הגידול בנתוני העוני אז".

נתניהו הוסיף כי אמנם צריך לזקוף לזכותה של מפלגת העבודה את העובדה שיש לה בכלל תוכנית כלכלית, אלא שזו לדבריו "תוכנית שגויה לאורך כל הדרך ובעיקר, אני חושב שההצעה העיקרית שלהם, להגדלה מאסיבית ובלתי מבוקרת של הוצאות הממשלה, היא שגיאה שאם תבוצע עלולה לעלות בהרבה שנים של תיקון קשה וכואב".

השר רמון אמר בתגובה להטחת ההאשמות נגדו כי "ברק, שמתפאר ביכולת הביצועית שלו, נכשל את הכישלון המהדהד ביותר מכל ראשי הממשלה שכיהנו בישראל. ברק גורש על ידי הציבור מכהונתו בתוך שנה וחצי בבושת פנים, תוך שהוא מביא להתרסקותה של מפלגת העבודה. ברק הוא האיש שעליו כתבה מבקרת המדינה שהוא קנה שלטון בכסף ושמקורביו וקרוביו שמרו בחקירתם במשטרה על זכות השתיקה כדי להביא להפללתו".

בהכנת הידיעה השתתפו שלמה צזנה ומתי טוכפלד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...