ליל כל הכתומים: השפים חוגגים האלווין

השפים מתכוננים לסתיו ולליל כל הקדושים ומציעים מנות כתומות נפלאות ורשת הבשר "מרינדו" פותחת סניף חדש • חדשות האוכל

קוסקוס הינדו כתום של קפה לואיז // צילום: אנטולי מיכאלו // קוסקוס הינדו כתום של קפה לואיז // צילום: אנטולי מיכאלו

מנות חדשות במינה טומיי

מינה טומיי, אחת מהמסעדות האסייתיות האהובות בארץ, משיקה תפריט חדש. מנות חדשות ישתלבו בכל חמשת המטבחים בהם מתמחה המסעדה. כל זאת פרי יצירתו של השף משה בדישי.

התפריט החדש מרענן את חמשת המטבחים ושם דגש על מנות מגוונות יותר, שימוש רחב בטכניקות בישול ייחודיות לצד מסורתיות, שימוש בחומרי גלם אקזוטיים ותבלינים חמים המותאמים למזג האוויר שהולך ומתקרר אט אט. 

תפריט חורף חדש ומפתיע // צילום: אפיק גבאי

בין המנות החדשות :

הודו: סמוסה - כיסוני קמח חומוס פריכים במילוי תפו״א ותבלינים, צ׳אטני מנגו וסלט עגבניות (34 ש"ח) ; כרובית טנדורי, כרובית אפויה בטנדורי, צ׳ילי, עשבי תיבול, חלב קוקוס, קראי ונאן (44 ש"ח) ; צ׳קן טיקה, שיפודי פרגית צלויה בתנור אבן, כלכותה ספייס, צ׳אטני נענע, יוגורט, בצל וצ׳פאטי (74 ש"ח)

ויאטנם: סאפה מרקט סלט, עוף/טופו, אטריות שעועית, ירקות טריים, רוטב בוטנים וויניגרט צ׳ילי ירוק (39 ש"ח); האנוי לאקסה, דגים/פירות ים, ציר למון גראס ושורש כורכום, עגבניות שרי, עשבי תיבול, אטריות שעועית, כרוב סיני וצ׳ילי ( 56/66 ש"ח)

קוריאה: צ׳יקן סיאול, קוביות פרגית/טופו, ברוטב גוג׳ג׳אנג חריף, סויה קוריאנית, בוטנים, בצל ירוק, קימצ׳י, צנון כבוש, סלט מלפפונים ואורז ( 62/66 שקלים)

מנת צ'יקן סיאול // צילום: אפיק גבאי

יפן: שרימפס טוגרשי, שרימפס קריספי, טוגרשי, איולי צ׳ילי, סלט מלפפון ושומשום (42 ש"ח)

תאילנד: גאלי באפ, כיסונים קריספיים במילוי בקר/טופו, במבו שוט, אפונה, רוטב פלפל תאילנדי, צ׳ילי בוטנים (36/38 ש"ח) פאד תאי, טופו/עוף/עוף ושרימפס, גזר, נבטים, ביצה, בוטנים וכוסברה ברוטב תאילנדי מתקתק (54/59/67 ש"ח)

 

סניף חדש לרשת "מרינדו - הבשר מהגולן" 

הרשת הצפונית האהובה מתחדשת עם סניף שישי שנפתח להרצה. סניף מתחם G - יקנעם- קצבייה, מעדנייה ומסעדה מצטרף לחמש החנויות והמעדניות ברחבי הארץ, שהתפריט בהן מורכב מהבשר המשובח, המגיע טרי הישר מהגולן.

בתפריט המסעדה מבחר גדול של נתחים מבשר טלה ועגל: סטייק פורטר האוס במשקל 600 גרם, פריים ריב, אנטריקוט, סינטה, פילה, שייטל טלה, טלה וטליה- מנה המשלבת צלעות וטיבון טלה (300 גרם) צלויים על הגריל, חטיפי אסאדו ועוד. מלבד בשרים אלו ניתן למצוא בתפריט גם מנות עוף וסלטים, מנות ללא בשר ולצדם מנות ילדים שילדים אוהבים.

עוד מציעים במסעדה ארוחות עסקיות אטרקטיביות בימים א'-ד' מהשעה 12:00 עד אחרון הסועדים, ביום ה' בין השעות 12:00 ועד 17:00, להשלמת החוויה הקולינרית - מבחר יינות גליליים ובירות בוטיק ממבשלות הגולן.

המסעדה פתוחה כל השבוע מהשעה 12:00 ועד אחרון הסועדים.

בעלי רשת "מרינדו-הבשר מהגולן," רועי תבור ואיתמר קנדליק, מטפחים טלאים ועגלים בחווה במושב כנף בדרום רמת הגולן. שלא כמו במותגים אחרים, קיים פיקוח על האיכות מראשית הגידול ועד המוצר הסופי, המשווק ללקוחות פרטיים עד הבית ללא תוספת מחיר.

מרינדו - מתחם G יקנעם - 04-6653290

 

מנות ספיישל האלווין 

בראון:

השפית מיכל לוי המנצחת על "בראון" חוגגת את "האלווין" ונותנת במה לכתומים של סתיו.

לכבוד המאורע, שהצבע הכתום הינו המזוהה איתו ביותר, יצרה לוי מספר מנות ספיישל דרכן היא מספרת את אהבתה לירקות כתומים: הדלעת, הבטטה והדלורית.

פוקצ'ה דלורית // צילום: מיכל לוי

מנות הספיישל אשר יוגשו במהלך שבוע שלם: פוקא'צה דלורית עם עגבניות שרי צלויות, מרווה, טימין, שמן שום, קייל, בצל סגול ומלח ים 74 ₪, סלט חם של קינואה בדלעת ערמונים עם קוביות קישואים, גזר, בצל, שום, שמיר ואגוזי מלך קלויים 74 ₪, עוף ביין ותפוחים מוגש עם בטטה אפויה, קרם בטטה עם חלב קוקוס וניחוחות ציפורן, מרווה וקינמון 89 ₪

התפריט יוגש בשבוע האחרון של אוקטובר, 29.10 ועד ה 3.11 כחלק מתפריט הספיישלים במסעדה.

 

קפה לואיז:

בבמהלך ה31/10 בכל סניפי הרשת יוגשו שלל מנות כתומות אשר מהוות גם פתיחה טעימה. 

סירות בטטה עדשים קארי - על מצע של עדשים שחורות , יוגורט קארי, פטרוזיליה , וטופינג של שמן מורינגה ופטרוזיליה 25 ₪, לביבות בטטה עם דגנים ומעל רוטב פסטו (אגוזים), עלי בייבי, בצל ירוק ונבטי חמניה עם ויניגרט בלסמי ולבחירה טאפאס יוגורט בקר / טחינה 25 ₪. 

קוסקוס הינדו כתום // צילום: אנטולי מיכאלו

ריזוטו פטריות במיץ גזר- טריו דגנים (כוסמין, גריסים ואורז ארבוריו), מבחר פטריות, שום, מיץ גזר טבעי, גבינה טבעונית מגורדת ונגיעה של צ'ילי, בבצל ירוק ובלסמי מצומצם 45 ₪, הינדו כתום קוסקוס מקמח מלא מתובל, תבשיל גרגירי חומוס ואזוקי, קוביות בטטה אפויה, שום, בצל, עגבניות חממה, מיץ גזר טרי וטופינג של טחינה ושמן מורינגה פטרוזיליה 45 ₪.

 

מסעדת פופינה של השף אוראל קמחי

השף אוראל קמחי מוצא תמיד סיבה למסיבה, נהנה לחדש ולרגש את לקוחותיו ומוצא עניין בכל חג או מועד המספקים לו כהשראה קולינארית ובכך הופכים לחגיגה אצלו במטבח של מסעדת פופינה.

לכבוד ליל כל הקדושים (Halloween) שאחד מסמליו המובהקים הוא הדלעת, יוגשו ב 31/10 ספיישלים ברוח החג פרי יצרתו של השף אוראל קמחי.

החל מקוקטייל מקסיקן פמפקין: טקילה, סירופ דלעת וזרעי כוסברה, ליים, סן גרמן ואנגוסטורה תפוז (52 ₪) ועד ספיישלים מעוררי תיאבון כמו סשימי דג ים, קרם דלעת צלויה ודבש-קינמון, פנצטה טלה וגזר לבן (72 ₪) וחזה אווז צלוי, טאטאקי דלעת מושחמת, פולנטה פריכה (118 ₪).

מסעדת פופינה, רחוב אחד העם 3, נווה צדק, תל-אביב. טלפון:  03-575-7477

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר