"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"ועדת זכויות האדם באו"ם מטילה אימים על חברות הפועלות ביו"ש"
מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, פרסמה בחשבון הפייסבוק את נוסח ההודעה שהחברה קיבלה מהוועדה לזכויות האדם באו"ם - אך מחקה אותה בהמשך • מחצית מהחלטות הוועדה נוגעות לישראל
מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר. "האו"ם מנסה לפגוע בישראל" // צילום: ינאי יחיאל // מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר. "האו"ם מנסה לפגוע בישראל" // צילום: ינאי יחיאל

"ועדת זכויות האדם באו"ם מטילה אימים על חברות הפועלות ביו"ש"

מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, פרסמה בחשבון הפייסבוק את נוסח ההודעה שהחברה קיבלה מהוועדה לזכויות האדם באו"ם - אך מחקה אותה בהמשך • מחצית מהחלטות הוועדה נוגעות לישראל

ערן בר-טלחזי שטרנליכט
, עודכן

המועצה לזכויות האדם של האו"ם החלה לא מכבר להכין "רשימה שחורה" של חברות ישראליות הפועלות ביהודה ושומרון. חברות רבות בארץ מוזהרות במכתב רשמי מהמועצה, שאם לא יפסיקו את פעילותן באזורים אלה של ישראל הן ייכללו ברשימה.

עד כה חברות רבות שקיבלו הודעה כזו לא פרסמו את דבר קבלתה, אך אתמול פרסמה מנכ"לית בזק את לשון ההודעה ואת דעתה בעניין. זמן קצר אחרי פרסום הידיעה היא הוסרה, לבקשת משרד החוץ.

לפי שעה אין שום משמעות מעשית להיכללות באותה רשימה, אך המטרה של ועדת האו"ם היא לקדם סנקציות נגד אותן חברות. בהודעתה כתבה מנכ"לית בזק סטלה הנדלר: "הנה משהו שמועצת זכויות האדם של האו"ם לא רוצה שתדעו: לאחרונה קיבלנו פנייה ממוחמד עלי אלנסור, העוזר המיוחד לנציב זכויות האדם של או"ם. אלנסור הודיע לנו כי בזק צפויה להיכלל ברשימת החברות הישראליות הפועלות בשטחי יו"ש, על פי החלטת המועצה מספר 31/36 משנת 2016. הוא ביקש מאיתנו להגיב לממצאים של הוועדה לפני שיוחלט אם לכלול אותנו באותה רשימה. עוד הוא ביקש כי נשמור על חיסיון ולא נפרסם את תגובתנו ברבים.

"לפני הכל, הנה קצת רקע על מועצת זכויות האדם. מאז שהוקמה ב־2006 היא פרסמה 68 החלטות המגנות את ישראל, שהן כ־50 אחוזים מכלל ההחלטות הנוגעות למדינות ספציפיות. לא צפון קוריאה, לא סוריה, לא סודאן ולא תימן קיבלו ממנה כזה טיפול. למעשה, שום מדינה לא מקבלת כזה טיפול מהמועצה. ההטיה נגד ישראל של המועצה היא כל כך בוטה, כך שהיא איבדה את הרלוונטיות שלה בעולם.

"ולעצם העניין, בזק שומרת מכל משמר על הזכויות של כל לקוחותיה, ללא הטיה, ללא אפליה וללא העדפה. אנחנו מספקים שירות לכל אזרחי ישראל, ללא הבדל דת, גזע ומין, ומכבדים את הבחירה שלהם להתגורר בכל מקום בארץ - אם זה ברעננה, במזרח ירושלים, באריאל, בסכנין או במעלה אדומים. אנחנו עושים מאמצים ומשקיעים כסף רב כדי להגיע עם התשתית שלנו לכל יישוב ישראלי ולספק לכל אזרח שירותי תקשורת איכותיים. אנחנו גם מספקים שירותים לכוחות הביטחון הישראליים, ובגאווה רבה. זו החובה שלנו כחברת תשתיות התקשורת של ישראל, שאותה אנו רואים כזכות גדולה. מנקודת מבטנו, החלטת מועצת זכויות האדם היא ניסיון ניגוח מוטה נגד ישראל באמצעות הפעלת לחץ שאינו לגיטימי על חברות מסחריות הפועלות כחוק. לא נשתף פעולה עם מהלך שכל כולו תעמולה אנטי־ישראלית".

מסתמן: אישום בפרשת בזק

נודע שהרשות לניירות ערך צפויה להמליץ לפרקליטות על הגשת כתבי אישום בפרשת בזק. החקירה הענפה כוללת מספיק ראיות לכאורה להגשת אישומים, כנראה נגד בעל השליטה שאול אלוביץ', ונראה שתמליץ על הגשת כתבי אישום נגד עוד גורמים. ברשות ניירות ערך אמרו כי הם מסרבים להגיב בנושא. יצוין כי הנדלר ומזכירת החברה, לינור יוכלמן, חשודות שקידמו אינטרסים של אלוביץ' בבזק.

מסנגוריו של אלוביץ', עוה"ד ז'ק חן ומיכל רוזן־עוזר, נמסר ל"ישראל היום" כי "רשות ני"ע יודעת שאין תשתית ראייתית נגד מר אלוביץ' לביצוע עבירות. זו הסיבה שבניגוד לחוק, לפסיקה ולהנחיית היועץ, 'גורם חקירתי' ממהר להדליף את 'ההמלצה'. ל'המלצה' זו אין כל מעמד וכל ערך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...