מסעדת רפאל עלתה לכותרות לפני יותר מחצי שנה, כשהחל להתברר מצבו האישי הקשה של השף והבעלים שלה, רפי כהן.
המסעדה, בפתח מלון דן בתל אביב, ידעה ימים יפים במיוחד, שבהם כל שועי הארץ אכלו בה. אלא שאחרי היעלמו של השף החלו להתברר ממדי החובות שנצברו למסעדה המצליחה, ככל הנראה בשל מצבו בלבד ולא מפאת חוסר רווחיותה. המפרק הזמני שלה גילה שהמסעדה חבה כמעט חצי מיליון שקלים לעובדים, כ־1.5 מיליון לספקים, כ־600 אלף למלונות דן ועוד כספים רבים לרשויות המס ולגורמים נוספים.
כחצי שנה לאחר פירוק המסעדה בשל חובות אלה וסגירתה על סורג ובריח, בימים האחרונים מדווחים גורמים בכירים בעסקי המסעדנות בישראל על כך שמסעדת קלואליס הוותיקה מרמת גן, בניצוחו של השף והבעלים ויקטור גלוגר, היא זו שתיפתח במקומה, בכניסה של מלון דן בתל אביב.
בקרוב השולחנות ייערכו מחדש // צילום: איתיאל ציון
כזכור, בחודש יוני פורסם בלעדית ב"ישראל היום" כי המפרק של המסעדה דורש בגין הציוד הנמצא במסעדה היוקרתית מיליון שקלים, והשכירות למסעדה עומדת על 45 אלף שקלים לחודש. המחיר הגבוה הרתיע מסעדנים רבים ששקלו להיכנס למקום וויתרו. עתה נודע ל"ישראל היום" שבימים האחרונים הושגה הסכמה בין נציגי מלונות דן לקלואליס, וכבר בחודשים הקרובים המסעדה תתחיל לפעול תחת שם אחר וכמובן תפריט אחר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו