"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הגלוק של המילטון
65 אלף צופים, נשיא ברזיל ומשפחתו של פליפה מאסה כבר החלו לחגוג את זכייתו באליפות העולם, ואז הגיעו השניות האחרונות במירוץ הפורמולה • טימו גלוק (מזל בגרמנית) בלם בפתאומיות ו"עזר" ללואיס המילטון להפוך לאלוף הצעיר בהיסטוריה
צילום: GettyImages // המילטון בסיום המירוץ. בניגוד לשנה שעברה הפעם הוא לא פישל

הגלוק של המילטון

65 אלף צופים, נשיא ברזיל ומשפחתו של פליפה מאסה כבר החלו לחגוג את זכייתו באליפות העולם, ואז הגיעו השניות האחרונות במירוץ הפורמולה • טימו גלוק (מזל בגרמנית) בלם בפתאומיות ו"עזר" ללואיס המילטון להפוך לאלוף הצעיר בהיסטוריה

עמית לוינטל
, עודכן

הדרמה. עונת הפורמולה 1 זכתה אמש לסיום הדרמטי, המותח, הביזארי והמדהים בתולדותיה! ב-1984 ניקי לאודה זכה באליפות העולם כשהקדים את אלאן פרוסט בחצי נקודה. אבל אתמול, אחרי שלואיס המילטון ממקלארן ופליפה מאסה מפרארי חצו את קו הסיום, האנשים של שתי הקבוצות התחבקו ברחבת הטיפולים והיו בטוחים שהם זכו באליפות העולם.

איך הגענו למצב הזה? עשר הקפות לסיום התחיל לרדת גשם במסלול אינטר לאגוס בסאו פאולו. פליפה מאסה, שהגיע למירוץ בפיגור שבע נקודות מלואיס המילטון, ידע שהוא חייב לא רק לנצח אלא גם שהמילטון יסיים מחוץ לחמשת הראשונים. מאסה הוביל בבטחה מהזינוק, והמילטון שמר על המקום החמישי עד הקפה וחצי לסיום, אבל אז סבסטיאן וטל הגרמני עקף אותו ודחק את הנהג האנגלי למקום השישי. המילטון רדף אחרי הזנב של וטל ולא הצליח לתפוס אותו עד לקו הסיום. עשר שניות לסיום, בפנייה האחרונה של העונה, וטל והמילטון עקפו את טימו גלוק, הנהג הגרמני של טויוטה, שלא הסתדר עם צמיגים יבשים בגשם, ירד למקום השישי. גלוק בגרמנית זה מזל. מאתמול באנגלית זה סופר-מזל. תוצאה סופית: המילטון סיים חמישי עם 98 נקודות, ומאסה, שניצח במירוץ, עם 97 נקודות.

הטרגדיה.איזה מסכן מאסה. עומד בראש הפודיום אל מול הקהל הביתי, שומע את ההמנון כשמתחתיו בפודיום עומדים שני אלופי עולם לשעבר, פרננדו אלונסו וקימי רייקונן. המילטון בכלל לא נמצא באזור. הבריטי זכה בחמישה מירוצים העונה מול מאסה, שזכה בשישה, אבל האחרון מירר בבכי של פספוס נוראי. "זה עוד יום בחיים שאלמד ממנו", ניסה מאסה לנחם את עצמו בחוסר אמינות משווע.

והמילטון? שנה אחרי שהגיע מהמקום הראשון והפסיד את האליפות על אותו מסלול, הפך בגיל 23 לאלוף העולם הצעיר בהיסטוריה ולאלוף השחור הראשון.

הדרמה הגדולה היתה צפויה מראש. כשעל כף המאזניים האליפות מתנקזת למירוץ ה-18 והאחרון בעונה, והפער בין המילטון למאסה, שרצה להפוך לאלוף הברזילאי הראשון מאז איירטון סנה לפני 17 שנה, עמד על שבע נקודות. לא היה צריך עוד הרבה בשביל סרט מתח משובח. תוסיפו גורמים שחיזקו את הדרמה, כמו העובדה שכל הנהגים והאנשים בסבב הפורמולה שונאים את המילטון הצעיר והחוצפן שנודע בנהיגה אגרסיבית, וייחלו לזכייה של מאסה באליפות. בנוסף לכך המירוץ נערך בסאו פאולו, שם התאמן מאסה, יליד המקום, מגיל 9. וכמובן שזו ברזיל. כלומר הקהל - יותר מ-65 אלף מקומיים מוטרפים שמעודדים כמו בכדורגל, לא בוחלים באמצעי עידוד ליקירם, כולל שריקות בוז כשראו את אביו של המילטון על המסכים שלשום במקצה הדירוג.

וכאילו לא די בכל אלה, גורם אחרון בדרמה: שלוש דקות לפני תחילת המירוץ התחיל לרדת מבול שטרף את הקלפים וגרם לדחיית המירוץ בעשר דקות כדי לאפשר החלפת צמיגים.

כל כך צפוי בענף שנשלט על ידי טכנולוגיה, הנדסה תעשייתית ברמה עתידנית ותכנונים אסטרטגיים שגדולים על ראשי מדינות, נראה כאילו לא נשאר דבר ליכולות ולביצועים של הנהגים.

אבל בניגוד לסרט הוליוודי, לאף אחד לא היה ברור מי הטוב ומי הרע, וכך לא ידענו מי ינצח. עשר הקפות לסיום, היכה שוב הגשם, ואת השאר אתם כבר יודעים.

ההימור.והיה איש אחד, תושב פטרבורו, שהיה לא פחות מאושר אתמול מהמילטון. אותו בחור ראה לפני יותר מעשור את לואיס הקטן מתחרה במירוץ קארטינג והימר ב-100 פאונד על כך שהמילטון יזכה באליפות העולם בפורמולה 1 עד גיל 25. בנוסף, הימר ב-50 פאונד שהאנגלי יזכה במירוץ הראשון לפני גיל 23. היחס היה 1,500 ל-1, ועכשיו אותו בחור עשיר יותר ב-125,000 פאונד. שלא תגידו שאי אפשר למדוד אושר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...