"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ראש הממשלה באו"ם: ''שנו את הסכם הגרעין מיד, או בטלו אותו!''
רה"מ נתניהו תקף בחריפות את איראן בנאומו בעצרת האו"ם • "כאשר יוסרו הסנקציות תהיה איראן כמו נמר רעב ששוחרר מכלוב" • לעם האיראני אמר "אתם לא אויבינו" ובפרסית "אתם ידידינו"
נתניהו באו"ם // צילום: אי.אף.פי

ראש הממשלה באו"ם: ''שנו את הסכם הגרעין מיד, או בטלו אותו!''

רה"מ נתניהו תקף בחריפות את איראן בנאומו בעצרת האו"ם • "כאשר יוסרו הסנקציות תהיה איראן כמו נמר רעב ששוחרר מכלוב" • לעם האיראני אמר "אתם לא אויבינו" ובפרסית "אתם ידידינו"

גדעון אלון
, עודכן

ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא אתמול בפני עצרת האו"ם נאום תקיף, שבו שם למטרה בעיקר את איראן.

צילום: רויטרס

"אנחנו בעיצומה של מהפכה אדירה במעמדה של ישראל בעמים", אמר רה"מ בפתח דבריו, "זה קורה כי כל כך הרבה מדינות סוף סוף התעוררות ומבינות מה ישראל יכולה לעשות עבורן. מבינות שישראל היא המקום בה' הידיעה לחדשנות ולטכנולוגיה מתקדמת ומבינות גם את היכולות הייחודיות של ישראל במלחמה בטרור. בשנים האחרונות סיפקה ישראל מודיעין שמנע עשרות פיגועים קשים ברחבי העולם. הצלנו אין ספור חיים. אתם אולי לא שמתם לב - אבל הממשלות שלכם כן, והן עובדות בקרוב עם ישראל כדי לשמר עליכם ועל אזרחיכן".

נתניהו התייחס להחלטות האנטי־ישראליות המתקבלות באו"ם. "סוריה הורגת אלפים, ישראל מצילה אלפי אנשים מהקטל הזה בדיוק, אך את מי מבקר ארגון הבריאות העולמי – את ישראל", אמר רה"מ, "האם יש גבול לאבסורד של בנוגע לישראל? כנראה שלא. ביולי הורכזה מערת המכפלה באונסקו כפלשתינית. זה לא פייק ניוז - זה פייק היסטורי. לא רק אברהם קבור שם, גם שרה, רבקה, וגם לאה, במקרה האמהות של העם היהודי. לא תקראו על כך בהחלטה האחרונה של אונסקו, אך תוכלו לקרוא על כך בפרסום יותר חשוב – התנ"ך. למרות האבסורד, יש שינוי. אדוני מזכ"ל האו"ם, אני מעריך מאוד את אמירתך כי הכחשת זכות קיומה של ישראל היא אנטישמיות במלא מובן המילה".

הזוג נתניהו בעצרת האו"ם // צילום: איי.אף.פי

את רוב נאומו הקדיש נתניהו למתקפה על איראן. "עלינו לספר כאן גם את האמת על איראן", אמר, "כפי שהנשיא טראמפ אמר בעוצמה. הוא קרא להסכם הגרעין עם איראן, באופן צודק, הסכם מביך. ואני לא יכול להסכים איתו יותר. איראן רוצה להשמיד את המדינה שלי, כל יום. גם ראש הצבא שלה אמר זאת לאחרונה. היא מנהלת מסע כיבוש באיזור ומפתחת טילים בליסטים שמאיימים על העולם. לפני שנתיים אמרתי שלא רק שההסכם לא רק שאינו מונע את הגרעין מאיראן, אלא סולל עבורה את הדרך אליו.

"תומכי ההסכם אומרים שהוא ימנע מאיראן את הנתיב לגרעין. גבירותי ורבותי, זה מה שאמרו על ההסכם עם צפון קוריאה. ראינו מה יצא ממנו. אם לא ישתנה כלום, גם ההסכם הזה יוביל לאותה תוצאה. לכן המדיניות הישראלית בנוגע להסכם עם איראן - היא שנו אותו או בטלו אותו. תקנו אותו או בטלו אותו. עלינו להפסיק את פיתוח הטילים הבליסטיים של איראן ולמנוע את הפעילות האגריסיבית של באיזור. הרבה תומכים בהסכם חשבו שהוא ימתן את איראן. אני לא מסכים לכך כלל וכלל. אמרתי שכאשר יוסרו הסנקציות איראן תהיה כמו נמר רעב ששוחרר מכלוב. היא תאכל את חברי הקהילה אחד אחרי השני, וזה בדיוק מה שהיא עושה עכשיו. מהים הכספים לים התיכון".

רה"מ עשה בנאומו מחווה לנאום "מסך הברזל" המיתולוגי שנשא וינסטון צ'רצ'יל, כשאמר כי "מסך ברזל איראני נוחת על המזרח התיכון - משטר טרור בסוריה, עיראק, לבנון ובמקומות אחרים, שרוצה לכבות את האור של ישראל. יש לי מסר לחמינאי, הדידקטטור של איראן – האור של ישראל לעולם לא יכבה. נצח ישראל לא ישקר (בעברית). אלו שמאיימים עלינו בהשמדה נמצאים בסיכון גדול עבור עצמם. ישראל תגן על עצמה בכל כוחה ובכל כוח האמונה בצדקת דרכה. היא תפעל למנוע מצב של בסיסים איראניים קבועים בסוריה, היא תפעל למנוע מאיראן פיתוח נשק קטלני בסוריה ולבנון לשימוש נגדנו. כל עוד איראן רוצה בהשמדנתו, היא תהיה האויב הקשה ביותר שלנו".

עם זאת, נתניהו פנה ישירות גם לעם האיראני ואמר בפרסית: "אתם לא אויבינו - אתם חברינו". לאחר מכן הוסיף: "יום אחד תהיו חופשיים מהמשטר הרע שלכם, שיורה בנשים כמו נדא סולטן ותולה הומוסקסואלים. בני העם האיראני, כאשר תשחתחררו, החברות ביננו שוב תפרח".

בסיום דבריו אמר רה"מ כי "ישראל מחוייבת להשגת שלום עם כל שכננו הערבים. הנשיא טראמפ ואני שוחחנו על כך בהרחבה. אני מעריך את המנהיגות שלו ואת המחויבות שלו לעמוד לצדנו ולקדם שלום לכולנו. ביחד נתפוס את ההזמדנויות לשלום ונתמודד עם הסכנות מאיראן. ישראל הפכה לכוח עולה בקרב העמים, וסוף סוף האור שלה קורן ברחבי היבשות. שנה טובה מישראל".

בעת הנאום ישבה באולם רעייתו של רה"מ, שרה, לצד השר צחי הנגבי ראש המל"ל מאיר בן שבת וכל אנשי לשכת רה"מ. הישיבה נוהלה על ידי שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, המשמש כסגן נשיא העצרת הכללית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...