מועצת הצמחים יצאה היום (שני) בהודעת אזהרה לצרכנים ובה קראה שלא לקנות קיווי שלא הבשילו אך נמכרים בכל זאת אצל הירקנים וברשתות השיווק בארץ. האזהרה מתייחסת לזנים הפופולאריים בישראל – "היווארד" (הזן הנפוץ בישראל, צורתו עגלגלה) ו"ברונו" (קיווי מוארך שטעמו מתוק יחסית). מועצת הצמחים קוראת שלא לרכוש את הפירות הללו מאחר ואינם בשלים – וגם לא יבשילו.
לדברי ארנה סנדל, מנהלת איכות וסטנדרטים בענף הפירות במועצת הצמחים, "הקיווי בארץ נקטף ומשווק רק החל מחודש אוקטובר, וגם זאת – בתנאי שעבר את כל הבדיקות המחייבות שמצאו אותו בשל ותקין. לצערי, ישנם כמה מגדלים הממהרים לשווק לצרכנים פרי בוסר. מי שירכוש כעת קיווי יתאכזב מאוד".
סנדל הוסיפה כי "הפרי לא יבשיל, יישאר בלתי אכיל, וקנייתו תסתיים במפח נפש. אנשי ענף הפירות במועצת הצמחים פועלים במטרה למנוע קטיף מוקדם, ובמקביל - אנחנו קוראים לצרכנים להמתין לקיווי הישראלי הבשל שישווק מתחילת אוקטובר".
ענף הקיווי בישראל מהווה מרכיב חשוב בכלכלת הצפון, וגדל בעיקר בגליל ובגולן. הקיווי הישראלי נקי כמעט לגמרי ממזיקים וממחלות, וגידולו בארץ אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה. את הקיווי עדיף לקנות כשהוא קשה יחסית, ולאפשר לו להתרכך בטמפרטורת החדר. כאשר הוא רך – הוא מוכן לאכילה.
מחברת "פירות אביב", יבואנית קיווי מניו-זילנד נמסר כי "בעקבות ההודעה לעיתונות שפרסמה מועצת הצמחים אודות הקיווי, הריני להבהיר שישנה הטעיה בפרסום מאחר ומדובר בקיווי המקומי בלבד ולא בפרי הקיווי המיובא מניו זילנד, ע"י חברת "פירות אביב".
