טרטר דג של מסעדת דלידה // צילום: אנטולי מיכאלו // טרטר דג של מסעדת דלידה // צילום: אנטולי מיכאלו

השפים הגדולים יורדים אל בירת הנגב

פסטיבל Eat TLV בבאר שבע יוצא לדרך , קלואליס חוגגת יום הולדת עם תפריט טעימות מפנק ובחוות צוק עושים כבוד לירקות הקיץ • חדשות האוכל

פסטיבל Eat TLV הבאר שבעי הראשון יוצא לדרך

סצינת האוכל בבאר שבע פורחת ומשגשגת והחברים מתל אביב לא נשארים אדישים. על כן, הבליינים התל אביבים מגיעים לבאר שבע ובמהלך ספטמבר יוגשו במסעדות המשתתפות בפסטיבל מנות דגל מתפריטי השפים האורחים. כל זאת יתרחש בעיר הדרומית החל מתאריך ה 10/9/2017 ועד ל- 19/9/17.

במסעדת קמפאי יארח השף דרור שושן את השף שחף שבתאי ממסעדת ניטן תאי. שבתאי הינו שף בינלאומי מוכר. נבחר לשף הטוב במומבי הודו ב-2005, כתב ספר בישול אסייתי, שהיה בין 5 המועמדים לספר הבישול האסייתי של השנה באירופה והיה אחראי על פתיחת למעלה מ-15 מסעדות ברחבי העולם, על אחת מהן, בצ'כיה, עוטר באות מישלן  Bib Gourmand במשך 7 שנים ברציפות ואף נבחר לאחד מעשרת השפים הטובים בצ'כיה בכל הזמנים. 

מנת "טאם מה לא קו" של ניטן תאי // צילום: תמוז רחמן

במסעדת קפאסה יתארח השף תומר אגאי ממסעדת סנטה קתרינה. סנטה קתרינה היא מסעדה הקרויה על שם המנזר השוכן בחצי האי סיני שבמצרים אשר הפכה לאחת המסעדות המשמעותיות ביותר בתל אביב הן מבחינה קולינרית והן מבחינה בליינית. 

במסעדת כפרה תתארח מסעדת דלידה עם השף דן זוארץ. מסעדת דלידה נפתחה לפני כשלוש שנים במתחם שוק לוינסקי והפכה במהרה לאחת המסעדות העמוסות בת"א. תוכלו לראות במסעדה החל מהעיצוב, דרך התפריט של השף דן זוארץ, הקוקטיילים והפס המוסיקאלי, שילוב של צלילים, טעמים וניחוחות מארצות ערב, איטליה וצרפת.

טרטר דג של מסעדת דלידה // צילום: אנטולי מיכאלו

בספריה יוכלו המבלים להיות מהמנות של אוזריה, החמארה הטעימה של השפית אביבית פריאל בשוק לוינסקי בת"א. ביקור בכמה אוזריות אתונאיות הוא שנתן לשפית אביבית פריאל אביחי ("טאפאו" לשעבר) ולשותפתה אופיר למור לאמי את ההשראה לפתיחת "אוזריה" - מעין "חמארה" מודרנית המגישה אוכל מקורי ושמח בהשראת מטבחי הים התיכון. 

סינייה קבב טלה של אוזריה // צילום: דן לב

בבטי בר בוטיק ישקשקו קוקטיילים של המאסטר מיקסולוג מוש בודניק מבעלי הסושיאל קלאב. הסושיאל קלאב הפך כבר לפני שנים למוסד תל אביבי עמוס, שמח ומצליח ששואב אליו בליינים מרחבי הארץ. הסושיאל קלאב הינו ביסטרו מודרני אשר ממוקם בפיאצה מרכזית אך אינטימית בלב שדרות רוטשילד.   

פסטיבל Eat TLV בבאר שבע 10-19/9/2017 כל ערב מ-18:00

מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 6, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655122

מסעדת קמפאי, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655999

הספריה, רחוב נפחא 25, באר שבע. טלפון : 08-6655120

מסעדת כפרה, רחב סמילנסקי 25, באר שבע, טלפון: 08-6654854

בר הקוקטיילים בטי, רחוב חיל ההנדסה 2, באר שבע.

 

קלואליס ממשיכה בחגיגות 

מסעדת קלואליס ממשיכה לחגוג 16 שנים של פעילות קולינרית עשירה ורבת פעלים ועושה זאת עם ארוחת טעימות של מנות הדגל. 

תפריט הטעימות יוגש בחודשים ספטמבר-אוקטובר ויציע מפגש עם מנות הדגל של השף ויקטור גלוגר.

ארוחת טעימות של מנות הדגל // צילום: אפיק גבאי

תפריט ארוחת הטעימות כולל גספאצ'ו אנדלוסי, סלמון נורווגי בעישון ביתי, רביולי ברוטב הדרים, פילה פורל על ניוקי, קרם ברולה ועוד.

המחיר לסועד 215 ₪ - לא כולל שתייה ושירות. 

תפריט טעימות מוגש לשולחנות של עד 6 סועדים 

קלואליס, רחוב אבא הילל סילבר 16, ר"ג. טלפון:03-5759060

 

חידושים מרעננים ב"חוות צוק-המעדניה"

ב"חוות צוק-המעדניה", מסעדת ה-Farm to Table, מציעים בימים חמים אלה מנות רעננות ומרעננות העשויות חומרי גלם קיציים וכן מגוון מנות עם ירקות קיץ, המגיעים היישר מחוות צוק, שבעמק האלה.

חציל לבן שרוף // צילום: נתנאל ישראל

בין מנות הקיץ החדשות, אשר יוגשו לאורחים בהתאם לחומרי הגלם הטריים שיגיעו למסעדה מהחווה: במיה מצרית גדולה המוגשת על לבנה עם סלט עגבניות חריף, לוביות ושעועיות שונות המוגשות חיות כסלט חריף עם בצל, נענע, כוסברה, עגבניות שרי וצ'ילי ברוטב פיקנטי או כתוספת בטאבולה בורגול; מגוון דלעות עמן עושים מנות מיוחדות, ביניהן: דלעת פלרמו בגריל ועליה סלט ירוקי חווה עם דלעת מוחמצת, שרי צנונית ובצל או ריזוטו דלעות צלויות עם פרמז'ן ומוצרלה בופלו; פקוס, המשמש תחליף נפלא ומעניין למלפפון, איתו למשל מכינים סלט ירקות צלויים, לאחר שנצלה, בתוספת במיה בגריל, עגבניות צלויות וגבינה צ'רקסית מחוות צוק; סלט קפרזה אבטיח עם בזיליקום, בצל, חומץ בלסמי, שמן זית, מיץ לימון, בוקטיני בופלו וגבינת פטה; ועוד.

מילפיי ירקות חווה // צילום: נתנאל ישראל

במגוון הירקות הטריים, אותם מגדל החוואי תומר צוק ומגיעים מידי יום הישר מהגינה בחווה שבעמק האלה אל המסעדה, עושים אף שימוש במנות הירקות הצלויים ובמגוון הסלטים טריים. 

משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה; http://www.zuk-farm.co.il/ 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...