בית החולים גליל מערבי // צילום: סוכנות ג'יני // בית החולים גליל מערבי // צילום: סוכנות ג'יני

נקבע מותו של הילד שטבע בבריכה בצימר

אסון בצפון: למרות מאמצי הרופאים במרכז הרפואי לגליל, הבוקר נאלצו לקבוע את מותו של בן ה-4 שטבע ביום שישי בעת חופשה משפחתית באחד מיישובי הגליל המערבי

שמחת החג הפכה לאסון: הבוקר (ראשון) נקבע מותו של ילד בן 4 שטבע בשישי בערב בבריכה בצימר בגליל המערבי. הילד ובני משפחתו תושבי לוד התארחו בצימר במהלך חג הקורבן. בשלב מסוים כאשר בני המשפחה היו עסוקים בהכנות לחג הם הבחינו בילד החסר, ולאחר כמה דקות משו אותו מהבריכה שבצימר. לא ברור כמה זמן שהה הפעוט בקרקעית הבריכה כשהוא ללא חמצן. למקום הוזעקו צוותים של מד"א אשר חברו לרכב של המשפחה שהיה בדרכו לבית החולים עם הפעוט. 

מביה"ח נמסר כי במשך יממה וחצי נלחמו הרופאים על חייו, אולם הבוקר הם נאלצו לקבוע את מותו. "המרכז הרפואי לגליל משתתף בצערה הכבד של המשפחה", נכתב בהודעה על מותו.

בבית החולים בנהריה התקבל הפעוט על ידי הצוות הרפואי של חדר המיון. הרופאים המשיכו להיאבק על חייו תוך שימוש במכות חשמל. ד"ר איתמר מונצ'ק, מומחה ברפואת ילדים שקיבל את הפעוט עם הגיעו לבית החולים, סיפר: "הילד הובא לחדר המיון תוך כדי פעולות החייאה מתקדמות כאשר הוא ללא דופק וללא נשימה. התחלנו מייד בפעולות החייאה מתקדמות שכללו גם מתן מכות חשמל, תרופות והנשמה. הפעולות נמשכו כ־40 דקות, שבמהלכן חזר הדופק וחזר לחץ הדם, והילד הועבר מונשם ומורדם להמשך טיפול ביחידה לטיפול נמרץ ילדים".

 

קרבן נוסף לגל הטביעות: צעיר תושב המרכז 

באירוע נוסף שהתרחש ביום שבת, תושב המרכז בן 19 טבע בחוף הבונים במועצה האזורית חוף הכרמל ומותו נקבע לאחר כמה שעות בבית החולים רמב"ם בחיפה. האירוע התרחש בשעות הצהריים. הצעיר שבילה בחוף הים עם משפחה וחברים נכנס למים ושחה לעומק על אף האזהרות כי בקטע החוף יש זרמים עזים. בשלב מסוים הבחינו אנשים שהיו על החוף כי הוא זועק לעזרה ומשו אותו מהמים. במקביל הוזעקו למקום צוותים של מד"א שרון, שהעניקו לו טיפול ראשוני שכלל מאמצי החייאה תוך פינויו לבית החולים רמב"ם בחיפה, שם הוא טופל בחדר הלם שבחדר המיון, אולם מאמצי ההחייאה כשלו ולרופאים לא נותר אלא לקבוע את מותו. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...