ריבלין // צילום: נעם ריבקין פנטון

לרגל חודש אלול: הנשיא מזמין לפנות בבקשות למחיקת רישום פלילי

בפתח חודש אלול, חודש הרחמים והסליחות, מבקשים בבית הנשיא להזכיר לבעלי רישום פלילי, ובייחוד לחיילי צה"ל בעלי רישום פלילי

בפתח חודש אלול, חודש הרחמים והסליחות, מבקשים בבית הנשיא להזכיר לבעלי רישום פלילי, ובייחוד לחיילי צה"ל בעלי רישום פלילי, את האפשרות לפנות אל הנשיא בבקשה למחיקת הרישום. לאחרונה העניק הנשיא ראובן (רובי) ריבלין חנינה לכמה חיילים, שמילאו את תפקידם באחריות ובמקצועיות בשירותם הצבאי, והחליט למחוק את המרשם הפלילי שלהם ובכך לאפשר להם פתיחת דף חדש והשתלבות טובה יותר בשוק העבודה ובחברה. 

הנשיא ריבלין אמר כי "ישנה חשיבות גדולה ביכולת לאפשר פתיחת דף חדש לאזרחים, הפועלים למען החברה שבה הם חיים ולמען משפחתם, כשמשקעי העבר מאחוריהם. כאשר מדובר בצעירים שאישיותם טרם עוצבה, אפשרות זו הופכת משמעותית עוד יותר".

כך, למשל, נענה הנשיא לשלוש בקשות למחיקת המרשם הפלילי של חיילים, שביצעו עבירה לפני גיוסם לצה"ל ואשר ביצעו שירות צבאי משמעותי, כשלנגד עיניו המלצות מפקדיהם והדרג המשפטי הצבאי. בשניים מהמקרים שירתו החיילים שירות קרבי וזכו לשבחים ולהמלצות ממפקדיהם על שירותם, ואחד מהם אף נבחר כמצטיין חטיבתי. הראשון, ביצע עבירה בגינה הוטלו עליו שעות שירות לתועלת הציבור. הוא מילא את חובו לציבור לשביעות רצון הממונים עליו, התגייס לחיל הנדסה קרבית, יצא לקורס מפקדים וביצע את תפקידו כמפקד ללא דופי ומבקש להמשיך ולשרת בצה"ל בשירות קבע. השני, ביצע עבירה בגינה נדון ללא הרשעה, והוטל עליו עונש של התחייבות וקנס. לנוכח ההליכים המשפטיים בעניינו, הוא קיבל פטור משירות צבאי, אך נאבק להתגייס לצבא ומילא את תפקידו על הצד הטוב ביותר. הנשיא ריבלין החליט למחוק את המרשם הפלילי של חיילים אלו מתוך הערכה רבה לתרומתם לחברה, וכדי לאפשר להם להשתלב בחיים האזרחיים ובשוק העבודה באופן ההולם את תהליך השיקום המרשים שעברו. בבית הנשיא הדגישו כי לכל אדם, ובפרט לחיילים לאחר שירות משמעותי, עומדת האפשרות להגשת בקשת חנינה למחיקת רישום פלילי. לדבריהם, הנשיא שוקל כל בקשה בכובד ראש ומעניק תשומת לב יתרה לצעירים בתחילת דרכם על מנת לאפשר להם לצאת לדרך חדשה ללא משקעי עבר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...