מאות ילדים לא קיבלו אוכל במחנה קיץ בבני עקיבא

פרסום ראשון • הורים למאות תלמידים זועמים על התנהלות תנועת הנוער: "מנעו מהילדים אוכל בגלל שלא ניקו את השטח" • התנועה בתגובה: "מדובר בהחלטה מקומית שגויה"

למצולמים אין קשר לכתבה // צילום: גדעון מרקוביץ' // למצולמים אין קשר לכתבה // צילום: גדעון מרקוביץ'

הורים טוענים כי נמנע מילדיהם, חניכים בבני עקיבא, אוכל במחנה הקיץ בטענה כי לא ניקו את סביבת המחנה.

מאות תלמידים בגיל 13 שסיימו כיתות ז' יצאו לפעילות של תנועת הנוער שהייתה אמורה להיות לימודית ומהנה. לטענת ההורים, מחנה הקיץ הפך לסיוט בו מתעמרים בילדים. הילדים התעוררו בבוקר לעוד יום עמוס, אלא שעד השעה 13:30 בצהריים התלמידים לא קיבלו אוכל. הסיבה הייתה, על פי ההורים, טענת הרכזים במחנה כי החניכים לא ניקו את סביבת שטח המחנה.

לטענת אחד ההורים, הוא יצר קשר עם האחראים על מחנה הקיץ והתלונן על כך. בתשובה נאמר לו כי אלה הנהלים וכי בשל העובדה שהתלמידים לא ניקו, רובע שלם לא זכה למזון. 

"רק לאחר שהם קיבלו מבול של טלפונים ולאחר שאיימתי להתלונן במשטרה על התעללות בחסרי ישע, התקשרו אלי מבני עקיבא וטענו כי הילדים קיבלו מזון", טען ההורה בכעס.

 

תנועת הנוער: "הפעילות מזמנת תקלות"

מבני עקיבא נמסר כי "תנועת בני עקיבא מקיימת בימים אלו את פעילות מחנות הקיץ בהשתתפות עשרות אלפי חניכים בכל רחבי הארץ. הפעילות הרחבה מזמנת לעיתים תקלות כפי שאירעה הבוקר, כאשר החלטה מקומית שגויה באחד המחנות הביאה לעיכוב בארוחה של חלק מהחניכים במקום".

"התנועה מתנצלת על כך ותרענן ותחדד את ההנחיות בנושא  לכל הגורמים בשטח על מנת שמצב זה לא יישנה. יודגש כי התנועה תמשיך לחנך לאחריות אישית של חניכיה ושמירה על איכות הסביבה וארץ ישראל כארץ ירוקה שהינם ערכים מרכזיים הבאים לידי ביטוי כחלק משמעותי בפעילות מחנות הקיץ", נמסר מבני עקיבא.

יובל חלביה, יו״ר מועצת התלמידים והנוער הארצית, הגיב למקרה ואמר: "מדובר במעשה חוצה גבולות אשר עובר על הזכויות הבסיסיות של האדם. אני קורא לגורמים הממונים בתנועת הנוער בני עקיבא לטפל בחומרה רבה במעשה זה, ולגנות כל מתן עונש דומה בלא הקשר למעשה החניכים. אין שום סיבה שיכולה להצדיק החלטה אשר מונעת מנערים צעירים לקבל את ארוחת הבוקר ההכרחית לבריאותם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר