שידור הכרעת הדין של אזריה: דרמה בצהרי היום

השידור הארוך היה שעתם היפה של הפיצוציות ובתי הקפה • הקראת הדין של אלאור אזריה, כל הערוצים

"הקראת הדין של אלאור אזריה". שידור ארוך ובלתי נגמר ,
"הקראת הדין של אלאור אזריה". שידור ארוך ובלתי נגמר

השידור מהקראת הדין של אלאור אזריה החל בצהרי היום. מבחינה טלוויזיונית, מדובר בזמן שמוקדש בדרך כלל לתוכניות אסטרולוגיה ואוכל. הפעם קיבלו אלו שיכולים להרשות לעצמם לצפות בטלוויזיה בשעות הללו, את אחת הדרמות הגדולות של השנה האחרונה. 

כל הערוצים נערכו בהתאם עם התותחים הכי כבדים שלהם. ערוץ 2 זכה באייס הטלוויזיוני בדמותו של דוד ביטן שלא חיכה זמן רב לפני שהחל להתקוטט עם גיא פלג. השידור הארוך היה שעתם היפה של הפיצוציות ובתי הקפה. אם בתחילת הדרך צפיתי בשידור מול המסך הקטן בבית, לאחר שעה וחצי כבר יכולתי לקבל את כל הפרשנויות ברחוב הסמוך למקום מגוריי מפרשנים שמבינים בכל נושא בעולם. שדרני הטלוויזיה בכל הערוצים היו דרמטיים יותר מהאנשים ברחוב שאליהם הם ייעדו את השידור שלהם. לא נשמעו קריאות יוצאות דופן עם גזר הדין, אולי בשל העובדה שהשידור הארוך והבלתי נגמר הוציא קצת מהעוקץ. כחצי שעה לאחר ההקראה, מצאתי עצמי בשוק הכרמל בתל אביב. לכאורה, מה יותר סטריאוטיפי עבור איש תקשורת. שם האזינו לפרשנויות דרך הטרנזיסטור. כמו פעם, לפני עידן הדרמות. לאחר יותר מארבע שעות פתאום השידור ברדיו נשמע הגיוני יותר ורגוע יותר מזה הסנסציוני שהציף אותנו במכשיר המודרני. 

בשוק היו עסוקים בטרדות סוף היום, ובמונית השירות בדרך חזרה הביתה, מישהו ביקש לשים אליקו ברדיו, מישהי אחרת זעקה לתוך הנייד שלה: "בושה מה שקורה עם הצהרונים". בטלוויזיה בשעות הערב המוקדמות דיברו על החלטה שיכולה לפצל את העם.

 

מושכים זמן // זוג מנצח וי.איי.פי , 21:15, ערוץ 10

שלושה פרקים לקחתי על עצמי לפני שבחרתי להעביר ביקורת על הריאליטי של ערוץ 10. שלושה פרקים, שנכון, כבר אחרי הפרק הראשון אפשר היה לכתוב את אותה הביקורת. דומני שבפרק הראשון (וסליחה שכל הפרקים מתערבבים לי) אחד המשתתפים, ג'ובאני רוסו הכדורגלן לשעבר, הכניס לבלנדר איבר מין של שור ושתה את העיסה. זה היה רגע טלוויזיוני שנלקח מהטלוויזיה שלנו בשנת 2004. הוא לא היה מגעיל יותר ממה שכבר ראינו, הוא לא זעזע אותנו כמו הג'וקים ההם ב"הישרדות". זו היתה טלוויזיה מיושנת. פשוט כך. וזו אולי הבעיה של הסדרה המדוברת. אמנם מדובר בעונה שנייה של הסדרה, אבל היא מרגישה כאילו היא איתנו כבר עשור. שוב, אפשר ליפול פה לקלישאות הרגילות שזו טלוויזיה מעליבה ובלתי ראויה לצפייה. אבל זה לא הכיוון. היו פרקים בעונה הקודמת שהרייטינג הגיע כבר ל־17%, די גבוה במושגים של הערוץ. זה הספיק לחברים בערוץ לחזור שוב ולנסות לראות אם ניתן לחלוב עוד משהו מהפרה הזו. התשובה היא כמובן שלא. 

איך שלא מסתכלים על הפרוגרמינג של 10, נראה שמחכים שם לעידן החדש בטלוויזיה שלנו. זה נכתב כאן בעבר, אבל נדמה שב־10 מחכים בשקט לקרב בין "קשת" ל"רשת". אם כמובן ב"רשת" לא יתאחדו עם 10 לפני. לכן, כל מה שמתרחש בערוץ זולת מהדורת החדשות שלו, הוא מה שנקרא בשפת הכדורגל, התמזמזות עם הכדור. מושכים זמן, עד שיעבור הקיץ ואיתו החורף שאולי יוליד לערוץ עתיד ורוד יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר