מוזיאון רכבי האספנות // צילום: חוות ארץ האיילים, גוש עציון

המלצות לבילויים עם הילדים בחופש

כבר לא צריך לשבור את הראש: קבלו את ההמלצות הכי חמות לבילויים עם הילדים בחופשת הקיץ

מוזיאון של רכבי אספנות

איפה: חוות ארץ האיילים בגוש עציון. 

מתי: יום שישי  כ' תמוז, 14.7  בין השעות 9:00-14:00.

מוזיאון רכבי האספנות // צילום: חוות ארץ האיילים, גוש עציון

מה: אירוע מיוחד של פתיחת מוזיאון של רכבי איסוף ביום הפנינג מוטורי. השקת רכבי אספנות משנות ה20 ועד שנות ה80 . השקת מוזיאון מראשית המאה שמכיל מאות פריטי אספנות ייחודים מכל העולם עמותת התיירות של גוש עציון בשיתוף מועדוני אספנות מכל הארץ ובהובלת פורום אספנות. במקום יהיו דוכני מזון, מתנפחים, ומתחם שוק עתיקות למכירה והחלפה

כמה: כניסה חינם.

 

הפנינג יום יפן

איפה: מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, שד' הנשיא 89 , חיפה 

מתי: יום שישי 14.7.17 בין השעות 10:30-15:00

צילום: איילת קורן

מה: אירוע למשפחות באווירה יפנית הכולל בין היתר: מופע מחול, מופע אמנות לחימה יפני, סדנת לב יפני, סדנת מלאכת יד יפנית מסורתית, סדנת קליגרפיה וציור יפני למבוגרים, סדנת שיעור יפנית לילדים, סדנת סידור פרחים יפני, סדנת צ'ופסטיק, סדנת אוריגמי (קיפולי נייר) בנוסף יתקיימו תחנות של כתבית שמות ביפנית, לבישת קימונו, איפור יפני, שעת סיפור עם יפנית עמדה לכתיבת שמות ברכות ביפנית, ציורי קעקוע ועוד הפתעות. הפעילויות מתאימות לגילאים שונים יש להתעדכן בהתאם לכל סדנה.

כמה: 55 ש"ח למשתתף (מחיר אחיד), משתתף מגיל 3 חייב בתשלום.

לפרטים: www.hms.org.il

 

מעלית הזמן בירושלים

איפה: יצחק קריב 6 שד' ממילא ירושלים

מתי: ימים א-ה 10:00-19:20. שישי – 10:00-14:00 באוגוסט : א'-ה' 10:00-22:00 מיצג אחרון ב-21:20  ובימי שישי מ-10:00-14:00

מה: מעלית הזמן בירושלים היא מסע מדהים ורב חושי הכולל 4 מיצגים חדשניים המשלבים אפקטים ייחודיים: מסע במעלית הזמן אל סודות ירושלים, מסע מרתק אל החלל, מסע בקפסולה זעירה אל תוך גוף האדם ומסע מרגש אל נפלאות העבר, ההווה והעתיד של בירת ישראל. המיצגים החדשניים, יחד עם מושבים חדישים ונעימים ומסכי ענק העוטפים את המבקר מכל עבר, יוצרים אצל הצופה תחושה מרתקת ורב חושית, עד כדי תחושה שהוא נמצא בתוך המיצג. באולם החדש בממילא הכולל 250  מ"ר של מסכי לד היקפיים העוטפים את הקהל ב-180 מעלות, מערכות שמע ותאורה מהמתקדמות בעולם, 104  מושבים, 98 מהם נעים על 6 צירי תנועה ו- 6 מהם נייחים (כאשר עפ"י דרישה מראש ניתן לקבע מספר מושבים רב יותר).

כמה: 54 שקלים ברכישת כרטיס בקופה, 46 שקלים  לרוכשים באתר. הנחות לתושב ירושלמי/חיילים/סטודנטים. כניסה מגיל 5 ומעלה בלבד ובתיאום מראש בלבד

לפרטים: 02-6248381 או באתר www.time-elevator.co.il

 

דיאלוג עם הזמן

איפה: מוזיאון הילדים הישראלי - שדרות ירושלים 214 חולון. 

מתי: כל יום מהשעה 10:00 עד 17:00 ובשישי - שבת 10:00 עד 15:00. חובה לתאם מראש. 

צילום: סדנץ

מה: התערוכה "דיאלוג עם הזמן" במוזיאון הילדים בחולון – בהנחיית מדריכים נמרצים בגילאי 70 ומעלה – היא היחידה מסוגה בעולם, היוצרת מפגש בין המבקרים לבין העתיד שלהם- התנסות חווייתית שמקרבת בין דורות ומפרקת את כל הסטיגמות השגורות. ביקוש רב מצד קהל המבקרים הוביל את צוות המוזיאון לגבש פעילות ייחודית בתערוכה - המותאמת למשפחות:  באמצעות משחקים חווייתיים בני המשפחה –ילדים, הורים, סבים וסבתות, דודים ודודות מוזמנים להעלות זיכרונות, להשמיע (ולשמוע) סיפורים, להשתתף במשחקים, להתרפק על זיכרונות נוסטלגיים ולסיים את הסיור עם חוויה מעצימה - כל אחד בנפרד וכל אחד כחלק מהקבוצה המשפחתית. התערוכה 'דיאלוג עם הזמן' מהווה את אחת הפעילויות המיוחדות והמרגשות ביותר במוזיאון הילדים. הפעילות מונחית ע"י מדריכים בגילאי 70 ומעלה, המציגים למבקרים את העתיד הצפון להם, את הרגעים היפים ואת ההתמודדויות. זהו מסע חווייתי ובלתי נשכח -הכולל רגעים משעשעים ורגעים מרגשים, רגעים של מחשבה ורגעים של הבנה. המפגש בתערוכה שובר סטיגמות וסודק דעות קדומות, ויותר מכול פוקח עיניים ומודעות לבני משפחה שכבר נמצאים שם: הורים, דודים, סבים וסבתות. תערוכה אינטראקטיבית מלאת חוויות, חוכמת חיים וחן.

כמה: 65 שקלים למשתתף. קבוצה מעל 20 משתתפים - מחיר מוזל לכל משתתף.  

לפרטים: חובה לתאם ביקור מראש בטלפון:036503000 או www.childrensmuseum.org.il

 

מבצעי חילוץ והצלה

איפה: מדעטק –  רח' שמריהו לוין 25 הדר הכרמל חיפה.

מתי – היום 10.00 – 14.00  שבת (15.7) 10.00 -18.00 

צילום: רסקיו

מה: לראשונה בארץ, תערוכה בינלאומית חדשה אינטראקטיבית, מאתגרת ותוססת העוסקת בחילוץ והצלה באוויר, בים וביבשה. RESCUE אשר נחתה בימים אלה מלאס וגאס והתמקמה במדעטק חיפה, מזמינה את המבקר לחוות מבצעי חילוץ והצלה המתרחשים מידי יום בעולם האמיתי. התערוכה החדשה, מפגישה את המבקרים עם מצבים מורכבים המצריכים תושייה, חשיבה ופעולה מהירה על מנת להציל ולסייע לנזקקים לחילוץ. בתערוכה החדשה כ-20 תחנות אינטראקטיביות העוסקות בשלבים השונים של החילוץ וההצלה, סיקור ודיווח עיתונאי ממקום החילוץ, חילוץ מסירות, אסדות ומכוניות, חילוץ מבין הגלים, חילוץ בגבהים, חילוץ משרפות והצלת המחולצים והבאתם למקומות בטוחים.

כמה: 89 שקלים לאדם. ילד עד גיל 5 חינם. משפחה- 2 מבוגרים +2  ילדים: 340 שקלים.

 

 

כך פעלו במלחמת ששת הימים

איפה: מרכז יצחק רבין, רוקח 77, ת"א. 

מתי: סיורים מודרכים מתקיימים מספר פעמים ביום

צילום: מיטל דיין

מה: תצוגה חדשה במרכז יצחק רבין שבת"א, לציון יובל למלחמת ששת הימים. התצוגה, בשיתוף ארכיון צה"ל, מערכת הביטחון ולשכת העיתונות הממשלתית, משלבת מיצג מולטימדיה מקורי וייחודי, חפצים אישיים של קברניטי המלחמה ותוספות חדישות ואטרקטיביות שמעבירות את סיפור המלחמה כחוויה כוללת, הן למבקרים הצעירים שעוד לא נולדו ב-1967 והן להעשרת הידע ויצירת חוויה רגשית משמעותית לציבור המבוגר אשר חווה את המלחמה. המיצג מיועד לגילאי 8 ומעלה. 

כמה: עד 31 לאוגוסט הכניסה לילדים חינם. כרטיס מבוגר: 30 שקלים.  במשך חופשת הקיץ כרטיס משולב עם סיור במוזיאון הישראלי במרכז יצחק רבין, בעלות של 12.5 שקלים לילד ו-55 שקלים למבוגר. חניה חינם.

לפרטים: טלפון 4585*

תיאטרון של בוקר

איפה: שוק צפון, ראול ולנברג 20 רמת החייל, תל אביב

מתי: שבת בחודשים יולי- אוגוסט. הצגות:  11:30 + 16:00, מתנפחים: 11:00 -18:00 לאורך כל היום.

 

צילום: קובי דונר

מה:  הצגות איכותיות לילדים, לדוגמא: תיאטרון בובות באמבול'ה שמציגים את עוץ לי גוץ לי/ פיטר פן ועוד, לצד קלאסיקות מעולם הילדים שמבוצעים בהצגות יחיד ברמה גבוהה, לצד מופעי תיפוף גוף ומופעי קסמים בהשתתפות הילדים. בנוסף, שוק צפון מפעיל רחבת מתנפחים (גם רטובים לימים החמים וגם יבשים להורים שלא התארגנו על בגדי החלפה) בכל שבת בין 11:00-18:00, כל דוכני האוכל מחלקים לילדים הסועדים חוברות פעילות וצביעה לצד מגוון רחב של מנות ילדים מיוחדות.

כמה: חינם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...