אושרה הוועדה שתעסוק בחוק הלאום // צילום: דודי ועקנין // אושרה הוועדה שתעסוק בחוק הלאום // צילום: דודי ועקנין

יועמ"ש הכנסת: לא ריאלי להעביר את חוק הלאום עד תום מושב הכנסת

בליכוד טענו כי נוסח החוק, עליו פורסם לראשונה בישראל היום, יעלה להצבעה בעוד כשבועיים ביום האחרון של מושב הכנסת - אך היועמ"ש מתנגד • לאחר דיון ארוך אושרו חברי הכנסת שיקחו חלק בוועדה שתעסוק בחוק

וועדת הכנסת אישרה היום (רביעי) בתום דיון סוער את הרכב הוועדה הפרלמנטרית המיוחדת שתעסוק בהליכי חקיקתו של חוק הלאום, בנוסח החדש, עליו פורסם לראשונה ב"ישראל היום". בראש הוועדה יעמוד ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד) והיא תמנה 16 חברי כנסת, מחציתם חברי וועדת החוקה ומחציתם חברי ועדת הכנסת. הוועדה תחל בשבוע הבא בדיוניה.

צילום: ערוץ הכנסת

ח"כ אוחנה סיפר שהיועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון שוחח אתו ואמר כי "הדרישה להעביר את הצעת החוק בתוך שבועיים בקריאה ראשונה במליאת הכנסת אינה ריאלית ואפילו אם נשב יומם ולילה - גם אז לא בטוח שנצליח".

אוחנה אמר כי עדכן את לשכת ראש הממשלה בחוות דעתו של עו"ד ינון. גם יו"ר הקואליציה, דוד ביטן, שהשתתף בדיון אמר כי להערכתו חוק הלאום לא יעבור בקריאה ראשונה עד סוף מושב הקיץ, המסתיים בעוד כשבועיים. 

נציגי האופוזיציה יצאו נגד הקמתה של וועדה מיוחדת, במקום וועדת החוקה. הנציגים טענו כי "הדבר נעשה כדי למנוע את השתתפותו של ח"כ בני בגין מהליכוד בוועדה בשל החשש שיצביע נגדו". 

חבר הכנסת אמיר אוחנה יעמוד בראש הוועדה // צילום: דודי ועקנין

ח"כ אחמד טיבי מהרשימה המשותפת שאל "מה נפל על ראש הממשלה בימים האחרונים שהוא מבקש להריץ את הצעת החוק הזו דווקא עכשיו, הכל בגלל אפקט הצוללות. בכל פעם שיש מצוקה או חקירות, יש חוק לאומני וגזעני".

חברי הרשימה המשותפת איימו להחרים את דיוני הוועדה משום שנקבע כי יהיה להם נציג אחד בלבד בוועדה. בדיונים שהתקיימו מאחורי הקלעים, סוכם שיהיו להם שני נציגים, חברי הכנסת אוסמה סעדי ועבדאללה אבו מערוף.

השר יריב לוין יצא נגד חוות דעת של היועץ המשפטי לממשלה ואמר כי ״הטענות המשפטיות לפיהן, אין אפשרות להעביר את חוק הלאום בקריאה ראשונה עד סוף המושב מכשילות את קידומו. ישנו דיון ציבורי ארוך המתקיים בנושא מאז העברתו של החוק בקריאה טרומית לפני זמן רב, ואין מניעה מלקיים דיונים בוועדה בשבועיים הקרובים ולהעבירו בקריאה ראשונה בשבוע האחרון למושב הנוכחי". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...