ספורט מאז ומתמיד שימש אסקפיזם, יש שיגידו נחמה. הטור דה פראנס, תחרות האופניים הקשה והמפורסמת בעולם, היא בכלל כרטיס טיסה לצרפת. עזבו אתכם רגע מזה שהרוכבים מתאמצים בעליות, מנסים לא להתרסק בירידות ומביאים את הגוף המפוצץ בממריצים שלהם לסף סיבולת חדש. כל זה הוא רק תירוץ עבורנו, עמוק בתוך הלבנט הרותח, לצפות בנופים האירופיים עוצרי הנשימה: ההרים, הגבעות, הנחלים, הטירות הקסומות. כמו לצאת לטיול מאורגן מבלי לקום מהספה, קבוע בכל חודש יולי. נכון, המשורר ואיש העט עלי מוהר היה הראשון לעלות על העניין, כאשר נכנסו הכבלים לישראל ואיתם האפשרות לצפות במירוץ האופניים, שעד אז רק קראנו עליו ולא ראינו אותו בשידור חי. אנחנו יושבים על הספה ואילו הם מביאים לנו את צרפת הביתה. דיל שווה לכל כיס.
זה קצת מוזר אולי לצפות בתחרות ספורט שרובנו לא מודעים לחוקים שלה. מילא אם היה איזה רוכב ישראלי שהיה מתרסק בפומפוזיות, אז ניחא. לחלופין, על לאנס ארמסטרונג שמעו כל חובבי הספורט (האם גם אתם הייתם מהפראיירים שקנו צמיד צהוב מהנוכל הגדול של הספורט העולמי במאה ה־21?), אבל גם הוא כבר לא משתתף. ונכון שהפרשנות, גם בעברית בערוץ הספורט וגם באנגלית ב"יורוספורט", היא מצוינת ומאירת עיניים, אבל מדובר באירוע ספורט שהספורט בו, איך נאמר, שולי. אנחנו יותר טיפוסים של ענפי ספורט ביזאריים, כמו כדורגל ישראלי. אבל בכל שנה ביולי אנחנו שוברים שוב את השיא שלנו בשכיבה על ספה וצופים במשוגעים עם החולצות המנקודות והירוקות, המקשטים את פניה של אחת המדינות היפות שיש לכדור הארץ שלנו להציע.
• • •
זו הפלטפורמה, טמבל
מערכוני "ארץ נהדרת" ו"החברים של נאור" בפייסבוק
שני אירועים טלוויזיוניים הפכו למדוברים ביותר בסוף השבוע האחרון. הראשון הוא המערכון של "החברים של נאור" והשני הוא המערכון של "ארץ נהדרת". שניהם עלו בעמודי הפייסבוק הרשמיים של התוכניות, שניהם הצליחו לעורר את הטוקבקיסטים האוטומטיים במקביל. "ארץ" הותקפה על ידי הימניים במפה הפוליטית ואילו ציון הותקף על ידי המקופחים המקצועיים. בעוד ציון חזר למערכון הערסים שלו מלפני 20 שנה, "ארץ נהדרת" הלכו כמו תמיד על מה שמפריע לציבוריות הישראלית באותו הרגע ממש, ובמקרה הזה, ההדתה הקשה שעובר משרד החינוך והצגות הסיום של גני הילדים החילוניים שעמדו בסימן בית המקדש. אבל התוכן, ברשותכם, הוא כרגע פחות חשוב. חשובה כמובן הפלטפורמה שיצרה את השיח הציבורי: הרשתות החברתיות. לא דרך הממיר שלכם, לא דרך ספקית הלוויין או הכבלים ואפילו לא דרך הטלוויזיה שלכם כנראה, כי חלק גדול מ־900 אלף הצופים שכבר צפו בשני הקטעים - עשו זאת דרך הסמארטפון או המחשב. עד כמה גדולה המהפכה הזו? ובכן בשבוע שעבר הודיעה פייסבוק שהיא מתכוונת לשדר 12 משחקים מליגת האלופות לשוק האמריקני. הרשת החברתית הגדולה בעולם משתפת פעולה עם תחרות הספורט הגדולה והחשובה בעולם, ככה בדיוק נראית היסטוריה בהתהוות. בעוד חמש שנים מהיום, איש לא יתפלא על כך שהמערכונים שכל המדינה מדברת עליהם משודרים ברשתות החברתיות הרבה לפני שהם משודרים במכשיר הטלוויזיה. זו תקופה מרתקת להיות בה חובב טלוויזיה, כי לצד המוזיקה, התחום הזה בדרך לשינוי הכי גדול שראינו בימי חיינו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו