"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
איחוד האמירויות מאשימה את קטאר בהדלפת הדרישות
הקרע בחצי האי הערבי מחמיר כששר החוץ של איחוד האמירויות מגנה את קטאר ומזהיר כי התנהלותה תביא להחמרה • "מעשה ילדותי שמטרתו לפגוע בתהליכי התיווך"
האמיר של קטאר יחד עם האמיר של כוויית // צילום: איי.פי // האמיר של קטאר יחד עם האמיר של כוויית // צילום: איי.פי

איחוד האמירויות מאשימה את קטאר בהדלפת הדרישות

הקרע בחצי האי הערבי מחמיר כששר החוץ של איחוד האמירויות מגנה את קטאר ומזהיר כי התנהלותה תביא להחמרה • "מעשה ילדותי שמטרתו לפגוע בתהליכי התיווך"

מערכת היום
, עודכן

שר החוץ של איחוד האמירויות, אנוואר גרגש, האשים את קטאר בהדלפת מסמך הדרישות שהעבירה סעודיה לידה במטרה להביא לפיתרון הקרע בין סעודיה, מצרים, איחוד האמירויות, בחריין וקטאר.

"ההדלפה היא מעשה ילדותי שמטרתו לפגוע בתהליכי התיווך בין המדינות, מאותו סוג של מעשים ילדותיים אליהם התרגלנו משכנינו", אמר גרגש ואיים כי ההתנהלות הזו תחריף ותאריך את הקרע בין המדינות.

הדרישות לא פורסמו באופן רשמי, אך ערוץ החדשות הקטארי אל ג'זירה, שסגירתו היא אחד מהתנאים שהציבה סעודיה לחידוש היחסים בין המדינות, פרסם את המסמך במלואו והודיע כי המסמך הועבר מכוויית.

ערב הסעודית ובנות בריתה העבירו הבוקר לשלטונות קטאר רשימת דרישות מחמירה לסיום המשבר, בהן סגירת תחנת הטלוויזיה אל ג'זירה, סגירת בסיסי הצבא הטורקי במדינה וניתוק היחסים הדיפלומטיים עם איראן.

13 הדרישות המופיעות ברשימה הוגשו לקטאר על ידי כוויית, שעל אף חרם מדינות המפרץ על קטאר שמרה על קשריה הדיפלומטיים עם המדינה. הדרישה הבולטת ביותר היא סגירת תחנת הטלווזיה אל ג'זירה וכל כלי התקשורת הנלווים לה.

בנוסף לדרישות לנתק את הקשרים עם איראן וסגירת אל ג'זירה, מופיעות ברשימה הדרישות לנתק כל קשר עם תנועת האחים המוסלמים ולגרש את כל פעילי תנועת חיזבאללה ואל קאעידה מהמדינה.

דרישה נוספת המופיעה ברשימה היא איסור על קטאר להעניק אזרחות או מעמד פליטות לאזרחי ערב הסעודית, מצרים, איחוד האמירויות ובחריין שנחשבים פעילים בתנועות טרור וסילוקם המידי של כל אלו שכבר נמצאים בשטחה.

הסעיף המתייחס לניתוק היחסים עם איראן הוא הסעיף החמור ביותר והוא דורש כי קטאר תנתק את קשריה הדיפלומטיים עם המדינה, תוציא משטחה כל נציג של משמרות המהפכה ותקיים מסחר עם איראן רק בתנאים המחמירים שמציבות הסנקציות האמריקניות על המדינה.

ערב הסעודית, מצרים, איחוד האמירויות ובחריין ניתקו את קשריהן לקטאר בתחילת החודש תוך האשמות שהמדינה מסייעת לארגוני טרור שונים במזרח התיכון. כעת דורשות ארבע המדינות כי קטאר תעמוד ברשימת 13 הדרישות ותשלם סכום לא מוגדר כפיצוי.

רשימת הדרישות מגיעה לאחר שמזכיר המדינה האמריקנית, רקס טילרסון, ביקש מארבע המדינות לפרסם רשימת דרישות "הגיונית וברת ביצוע" על מנת לפתור את המשבר. אם תענה קטאר לדרישת המדינות, סיטואציה שקשה לדמיין במצב הנוכחי, תיארך בדיקה חודשית של העמידה בתנאים במשך כל חודש בשנה הראשונה לקיומו של ההסכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...