"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בלעדי: שישה שופטים זומנו לשימוע לפני פיטורים
רעידת אדמה באיגוד השופטים: לפחות שניים מהמוזמנים ייאלצו לעזוב • בין הבכירים ברשימה: אלון יפת ומנשה משיח, שממילא אמורים לפרוש בקיץ הבא
צילום: עמי שומן // יפת. זומן לשימוע

בלעדי: שישה שופטים זומנו לשימוע לפני פיטורים

רעידת אדמה באיגוד השופטים: לפחות שניים מהמוזמנים ייאלצו לעזוב • בין הבכירים ברשימה: אלון יפת ומנשה משיח, שממילא אמורים לפרוש בקיץ הבא

ליאב נחמני
, עודכן

איגוד השופטים זימן לא פחות משישה משופטיו לשימוע לפני פיטורים. חלק מהשמות שזומנו בכירים מאוד בהם הצמד הוותיק אלון יפת ומנשה משיח, להם העונה הבאה אמורה להיות האחרונה​ בקריירה.

שופטים נוספים שזומנו: שלומי בן אברהם, אורן סימיניאן, גיא ברגר וצביקה לוי. האיגוד יוכל להעזיב רק שני שופטים, כאשר בנוסף זומנו לשימוע מספר עוזרי שופט.

המהלכים האחרונים עוררו הדים גדולים בין שופטי ליגת העל וחברי הנהלת האיגוד. "צריך נימוק מאוד משכנע כדי לשלוח שופטים כמו יפת או משיח הביתה ולא לתת להם לפרוש בכבוד", אמר גורם באיגוד, "הזמינו הרבה שופטים ורוצים לשמוע מה יש להם להגיד. חלקם קיבלו ציונים טובים במהלך העונה ולא ברור מה עומד מאחורי ההחלטות".

על פי תקנון האיגוד ניתן להוריד מסגל ליגת העל עד שני שופטים, אך כרגע לא ברור מי הם יהיו, מה גם שחלק מהשופטים שזומנו לא נמצאים בתחתית הדירוג השנתי מבין סגל שופטי ליגת העל. למעשה, השופט היחיד שסיים בשנתיים האחרונות בתחתית הדירוג וזומן לשימוע הוא סימיניאן.

אלא שגם כאן ישנו טוויסט. הדירוג הכללי מציוני השופטים לאורך העונה עשוי להשתנות, מאחר והציונים מרכיבים רק 85 אחוזים מהציון הסופי. את 15 האחוזים הנותרים תרכיב חוות דעת של חברי הוועדה המקצועית של איגוד השופטים בה חברים בין היתר אייל צור, שי לנקרי וטלאל דראושה.

"השיטה הנוכחית מאפשרת להחליט מה שרוצים", הסביר שופט בליגת העל, "אתה יכול לתת עונה טובה ואז אם אין לך קשרים בוועדה יכולים כביכול לפסול אותך. אף אחד לא יודע באיזה מקום הוא סיים לפני החלטת הוועדה או מה הציון הסופי שלו, כדי להבין מה מצבו".

באיגוד השופטים אישרו את הידיעה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...