"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הלך לעולמו השר לשעבר מרדכי ציפורי
ציפורי, בעברו ח"כ מטעם הליכוד, שימש כשר התקשורת וסגן שר הביטחון • הצטרף לאצ"ל בגיל 15 ומשם התגייס לצה"ל עד שפרש בדרגת תא"ל
מרדכי (מוטק'ה) ציפורי // מרדכי (מוטק'ה) ציפורי

הלך לעולמו השר לשעבר מרדכי ציפורי

ציפורי, בעברו ח"כ מטעם הליכוד, שימש כשר התקשורת וסגן שר הביטחון • הצטרף לאצ"ל בגיל 15 ומשם התגייס לצה"ל עד שפרש בדרגת תא"ל

מערכת היום
, עודכן

השר לשעבר מרדכי (מוטק'ה) ציפורי הלך לעולמו היום (שני), בגיל 92. ציפורי, נולד בשנת 1924 בפתח תקווה, שימש בתפקידים ציבוריים רבים, בין היתר כיהן כסגן שר הביטחון בממשלת בגין וכשר התקשורת. הוא סיים את שירותו הצבאי בדרגת תת אלוף. ציפורי שימש גם כמנכ"ל המוסד לביטוח לאומי.

ציפורי הצטרף למחתרת האצ"ל בשנת 1939. הוא נעצר ונכלא במחנה לטרון בשנת 1945 עד הגלייתו לסודאן, קניה ואריתריאה. מאוחר יותר השתתף בבריחה ממעצר באריתריאה, אולם נתפס ונכלא שוב.

עם הקמת המדינה שב ציפורי לישראל והתגייס לצה"ל. הוא השתתף בקורס קצינים בשנת 1950 ובהמשך למד במכללה הבין-זרועית לפיקוד ולמטה. לאחר מכן שירת כמפקד פלוגה בחטיבת גבעתי ובבה"ד 1, עבר הסבה לשריון, שירת כמפקד פלוגת טנקים, מדריך בשריון ובפו"ם ומפקד גדוד 9. בהמשך פיקד על חטיבה 14 המשוריינת במלחמת ששת הימים בקרב אום-כתף במסגרת המערכה על חצי האי סיני.

ציפורי מונה למפקד בית הספר לשריון ב-1968. ב-1971 התמנה לסגן מפקד גייסות השריון, ובאוגוסט 1973 מונה למפקד המכללה הבין-זרועית לפיקוד ולמטה ובמינוי חירום לסגן מפקד אוגדה 440. במלחמת יום הכיפורים קיבל מינוי חירום של קצין שריון ראשי לאחר שמפקד גייסות השריון, אברהם אדן וסגנו דב תמרי פיקדו על אוגדה 162 בחזית המצרית. ציפורי פעל לארגן את שיבוצי כוחות השריון ותגבור הכוחות הלוחמים.

בספטמבר 1974 מונה לעוזר ראש אג"ם במטכ"ל. את שירותו הצבאי סיים בתחילת 1977 בדרגת תת אלוף.

דרכו הפוליטית

לאחר שהשתחרר מצה"ל, הצטרף לליכוד ונבחר מטעמה לכנסת התשיעית. ב-1977, לאחר המהפך, התמנה לסגן שר הביטחון בממשלת בגין. בתקופה שבין התפטרות שר הביטחון עזר ויצמן, בחודש מאי 1980, ועד לכינונה של ממשלת ישראל התשע עשרה, בחודש אוגוסט 1981, כיהן מנחם בגין אף כשר הביטחון, וציפורי נשא בניהול השוטף של מערכת הביטחון בישראל. בתקופת כהונתו יצא לפועל מבצע אופרה להשמדת הכור הגרעיני בעיראק.

לאחר הבחירות לכנסת העשירית התמנה ציפורי לשר התקשורת. בעת שירותו בממשלה ביקר את פעולות הממשלה בזמן מלחמת לבנון הראשונה והיה אחד השרים היחידים שהתעמתו עם אריאל שרון על התנהלות המלחמה.

ציפורי מונה למנכ"ל המוסד לביטוח לאומי ב-1986 ושימש בתפקיד עד 1993. ציפורי היה נשוי לטובה לבית גלס, אם ארבעת ילדיו, אותה הכיר בימי חברותו באצ"ל. ציפורי הוא אחיו של אל"מ ישראל בן אמיתי, שהיה בעבר קצין תותחנים ראשי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...