אוראו או לוטוס: עוגות גבינה בהשראת עוגיות

האחת גבוהה ומושחתת, בהשראת אלפחורס, השנייה בשילוב העוגיה האמריקנית והשלישית - בחושה וקלה עם עוגיות לוטוס קרמליות • 3 מתכונים

עוגת גבינה אוריאו קרה // צילום: לירון אלמוג // עוגת גבינה אוריאו קרה

והנה מגיע החג הלבן, ועוגת גבינה מלכותית רוקמת הוד והדר במוחי הקודח. וכשאני מבקשת לשנות ולחדש, אני מתחילה מן היסוד ומתעכבת דווקא בביסקוויט. מחליטה שאת עוגת הגבינה השנה אאפה בהשראתו. עוגה בטעם עוגייה והכל על טהרת הגבינה ולתפארת החג. ראשונה, גבוה ומושחתת נכנסה לתנור עוגת גבינה המתכתבת עם עוגיות אלפחורס. בסיס לה נימוח ופירורי וריבת חלב מבריקה ומפתה מעטרת מעל וממתיקה מתחת. וגם עוגת גבינה קרה המזכירה במשחק צבעיה את אלה של עוגיית האוריאו האהובה. ואחרונה, עוגת גבינה בחושה ועסיסית מאין כמוה שליבה, לב נימוח וקטיפתי עשוי כולו ממרח לוטוס מתוק.

עוגת גבינה אוריאו קרה 

כלים באדיבות ארקוסטיל

רשימת חומרים ל-6 מנות:

לבסיס:

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד שבור לחתיכות

לקרם:

250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%

1 כפית מחית וניל/ אבקת מקל וניל/ תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה

לציפוי:

12 עוגיות אוראו שבורות

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה, מוסיפים את שברי השוקולד, מניחים לדקותיים ומערבבים לקרם חלק, מוזגים לתחתית כלי ההגשה ומצננים עד שמתייצב.

2. מערבבים את הגבינה הלבנה ותמצית הוניל לקרם חלק.

3. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה ועמידה.

4. מקפלים בעדינות את שתי התערובות לקרם אחיד ויוצקים לקעריות הגשה ומצננים במשך כ-4 שעות

5. מפזרים מעל את פירורי האוריאו ומגישים

עוגת גבינה אלפחורס אפויה

רשימת חומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס:

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

2/3 כוס אבקת סוכר

2 חלמונים

2/3 כוס קמח

2/3 + 2 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

4 כפות ריבת חלב

למילוי:

200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות

3/4 כוס שמנת מתוקה

1 ו-1/2 (300 גרם) גביעי גבינת שמנת

3/4 כוס סוכר

1כוס גדושה  (200 גרם) גבינה לבנה

4 ביצים

לציפוי:

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

4 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

1. לקלתית: מעבדים את כל במרכיבים לבצק רך, בעזרת הידיים משטחים בתחתית התבנית המשומנת., מחוררים עם מזלג את הבצק.

2. אופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבה  נדיבה של ריבת חלב.(קל יותר למרוח שהבסיס צונן, אבל אפשר גם כשחם)

3. למלית: ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ומערבבים היטב לתערובת דלילה וחלקה.

4. מערבלים את גבינת השמנת, הגבינה הלבנה והסוכר, מוסיפים את הביצים אחת, אחת ותוך כדי ערבול.

5. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינה ומערבבים לקרם אחיד.

6. יוצקים את המלית על פני הקלתית הקרה ואופים בתנור בחום נמוך (165 מעלות) במשך כשעה עד שפני העוגה זהובים והיא מעט רוטטת במרכזה.

7. מוציאים מהמקרר ומצננים כ-15 דקות.

8. לציפוי: מערבבים את כל מרכיב הציפוי, יוצקים מעל העוגה האפויה ואופים בתנור במשך כ-15 דקות נוספות

9. מקררים 4 שעות לפחות לפני ההגשה. מקשטים בשבבי קוקוס.

עוגת גבינה לוטוס בחושה  

כלים באדיבות הכולבו מבית כולבו עדית ברמת אביב

רשימת חומרים ל-12 עוגות אישיות קטנות: 

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 כוס דחוסה סוכר דמררה

3 ביצים

1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה (או גבינה כחושה אחרת)

1 ו-1/2 כוסות קמח 

1 כוס עוגיות לוטוס טחונות

1/2 כפית אבקת אפיה

1 מיכל שמנת לבישול 15% (250 גרם)

למילוי:

3 כפות ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1. לעוגה: מערבלים חמאה וסוכר לתערובת אחידה וחלקה, מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי עירבול מתמיד.

2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה וחלקה.

3. יוצקים את הבלילה לעטרות נייר המיועדות לאפייה, עד 2/3 גובה הכלי. בעזרת כפית ממלאים ליבת ממרח לוטוס במרכז כל עוגה.

4. אופים בתנור בחום בינוני,  180 מעלות, במשך כ-15/20 דק'. העוגה אפויה כשקיסם ננעץ במרכזה יוצא עטוף פירורים לחים ומעט ממרח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר