"אני הרבה שנים במקצוע". האנט ב"יריית פתיחה"

"ריתק אותי לשוב לטלוויזיה"

18 שנה אחרי שנטשה את הטלוויזיה, הלן האנט חוזרת במיני סדרה "יריית פתיחה", שעולה הערב ב"יס" • בראיון מספרת האנט על ההתנסות שלה בבימוי ועל הרצון לשחק

סטודנט לבן שאינו חמוש נורה למוות על ידי סגן שריף אפרו־אמריקני בעיירה אמריקנית קטנה. זו נקודת הפתיחה של המיני סדרה "יריית פתיחה", שעולה הערב ב־21:15 ב"יס" (ערוץ yes drama) ועוסקת במתח הבין־גזעי הגואה בחברה האמריקנית מנקודת המבט ההפוכה.

"יריית פתיחה" מונה עשרה פרקים ועוסקת בתפוח האדמה הלוהט שהוא היחסים בין לבנים לשחורים בארה"ב והאלימות המשטרתית כלפי שחורים. בסדרה מתברר שהריגה של צעיר אפרו־אמריקני בידי שוטר לבן טויחה, בניגוד למה שקורה במקרה ההפוך, וכל זה מלהיט את היחסים הטעונים ממילא בקהילה המקומית. מי שנכנסת לתמונה כדי לחקור את שני המקרים היא חוקרת אפרו־אמריקנית מטעם משרד המשפטים (סנאה ליית'ן, "ניפ/טאק", "בוס"). היא בעצמה נמצאת במאבק משפטי מול האקס שלה (אנחל בונני שלנו) על המשמורת של בתה. עוד משחקים בסדרה: ריצ'רד דרייפוס וסטיבן מויר ("דם אמיתי"). הלן האנט משחקת אף היא בסדרה בתור מושלת צפון קרוליינה, שפועלת ממניעים פוליטיים כדי להשתיק את הפרשה.

עבור האנט (54) מדובר בתפקיד טלוויזיוני משמעותי ראשון זה 18 שנה, אז ירדה מהאוויר הסדרה הקומית בכיכובה "משתגעים מאהבה". הסדרה המצליחה שודרה במשך שבע עונות והאנט זכתה בארבעה פרסי אמי לשחקנית הראשית הטובה בקומדיה ובפרס גלובוס הזהב על תפקידה בסדרה. מאז עברה האנט לקולנוע והחלה לככב בסרטים הוליוודיים. זו גם הסיבה ש"משתגעים מאהבה" הגיעה לסיומה: הקריירה הקולנועית של האנט החלה לפרוח. היא כיכבה בשלאגרים קופתיים דוגמת "טוויסטר", "מה נשים רוצות" לצד מל גיבסון והדרמה "להתחיל מחדש" עם טום הנקס. ב־1997 היא זכתה בפרס האוסקר על הופעתה בסרט "הכי טוב שיש" לצד ג'ק ניקולסון. 

בשנות האלפיים היא נעלמה קצת, אבל לפני ארבע שנים היתה שוב מועמדת לאוסקר על הופעתה בסרט העצמאי "מפגשים", שבו שיחקה בעירום מוחלט. באירוע עיתונאי לקידום "יריית פתיחה" סיפרה האנט כי ההצעה למיני סדרה הגיעה בדיוק כשחיפשה תפקיד טלוויזיוני דומה. "היה על הפרק רעיון לפרויקט שקשור במערכת המשפט הפלילי, אבל ההצעה לתפקיד הזה קסמה לי כי הוא כתוב נהדר ולצד צוות שחקנים מדהים", אמרה. "אני שואפת להתעסק בנושאים שמדברים אלי. המדינה שלנו בוערת סביב הבעיות הללו, וכששמעתי שהתסריט נוגע בדיוק בסוגיה הזו - זה ריתק אותי לשוב לטלוויזיה".

במהלך הפגרה שלקחה האנט מהמסך (לטובת גידול בתה הקטנה) היא ויתרה על התפקיד של אלישיה פלוריק בסדרה "האישה הטובה" - תפקיד שהלך לג'וליאנה מרגוליס. בשנים האחרונות היא גם עברה אל מאחורי המצלמה והחלה לביים. היא ביימה פרקים בסדרות "נקמה" ו"קליפורניקיישן" ובחודשים האחרונים ביימה פרקים בסדרות המצליחות "החיים עצמם" ו"אויבות: בטי וג'ואן". למרות זאת, אמרה האנט שאין לה כוונה לזנוח את תחום המשחק. "אף על פי שאני מביימת לא מעט, אני משתוקקת לקבל הצעות לשחק", אמרה. "אני מגיעה לבימוי ממקום של שחקנית שאוהבת שחקנים. אני יודעת כיצד כל שחקן מקווה שלא להביך את עצמו ולהביא את המיטב לסצנה כשהוא הכי חשוף. אם אני יכולה לתת הכוונה מינימלית - זה כבר הופך את החוויה להרבה יותר מתגמלת. אני במקצוע הרבה שנים, ולטוב או לרע, תמיד יש לי מה לתרום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...