סלט סלקים צלויים עם קרם פרש, ירוקים עונתיים וג'ינג'ר // צילום: לירון אלמוג

הקרם דה לה קרם פרש

הוא לא שמנת חמוצה, לא חמאה, וגם לא גבינה לבנה • לקרם פרש אין שם בעברית, אבל דבר אחד בטוח: זה טעים!

קטיפתי, לבן ומענג. קרם פרש אינו שמנת חמוצה כלל וכלל. וכן, אין לו שם בעברית והוא מבליח אל המטבח הביתי רק פעם בשנה, וזה קורה בימים אלה, לקראת חג השבועות.

קרם השמנת המעודן והצרפתי הוא חלק בלתי נפרד מהמזווה הצרפתי הקלאסי, הוא נמכר בשלל גביעים, בגדלים שונים, ואין מחלבה או מותג שאינם מתהדרים בקרם דה לה קרם הזה. אצלנו הקרם פרש התקבל ברגשות מעורבים. אנחנו, הישראלים, רגילים למרקמה המוכר של השמנת החמוצה, אוהבים את העקצוץ המתלווה לביס לחם פשוט הטובל בתוך הגביע הלבן הפשוט והנוסטלגי. אך כמה מחלבות מקומיות לא ויתרו והחלו מייצרות מהדורה מוגבלת של קרם פרש לכבוד שבועות זו השנה השנייה.

ואני, לכבוד החג, מגישה מטעמים שעושים לקרם פרש כבוד, או לפחות מביאים אותו אל שולחן המשפחה הישראלי. ואם בכל זאת חושקת הנפש בטעם ילדות ארצישראלית, את כל המאכלים אפשר להכין גם עם שמנת חמוצה טובה של פעם.

 

סלט סלקים צלויים עם קרם פרש, ירוקים עונתיים וג'ינג'ר

רשימת חומרים (ל־4 מנות):

לסלט:

√ 2 יח' סלק

√ מלח לפי הטעם

√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם

√ 2 כפות שמן זית

√ 1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקיקות (אם רוצים)

√ 12 יח' אספרגוס או אפונת שלג (אפשר גם וגם)

√ חופן עלים ירוקים (חסה, תרד, פטרוזיליה, רוקט, כוסברה, נענע, מה שאוהבים)

√ 4 כפות קרם פרש

לרוטב:

√ 1/2 כוס שמן זית

√ 2 כפות חומץ שרי (או חומץ תפוחים)

√ 2 כפיות דבש

√ 1 כפית גדושה ג'ינג'ר טרי מגורד

√ 2 שיני שום כתושות

√ מלח לפי הטעם

√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

לסלק: פורסים שתי יריעות נייר כסף על משטח העבודה, מניחים במרכז כל יריעה סלק שטוף אך לא מקולף. מזלפים מעל שמן זית, בוזקים מלח ופלפל. עוטפים את הסלקים בנייר הכסף וצולים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כשעה עד שמתרכך.

מצננים, מקלפים וחותכים את הסלק לפלחים. מצננים.

לרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט למעט הקרם, מסדרים תלוליות של קרם פרש ומגישים.

•  •  •

מאפה כרישה פרובנסאלי - כרישה, זיתים, עגבניות מיובשות וקרם פרש

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים (ל־6 מנות אישיות):

√ יריעת בצק עלים בגודל תבנית תנור 30x40

√ 4 כפות קרם פרש

√ 1 בצל גדול פרוס לרצועות

√ 2 כפות שמן זית

√ 1 כף עלי תימין טריים

√ 12 זיתי קלמטה מגולענים

√ 12 צימוקי עגבניות מיובשות או 4 כפות ממרח עגבניות מיובשות

אופן ההכנה:

במחבת מחממים שמן זית ומזהיבים את פרוסות הבצל.

פורסים את יריעת הבצק על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.

מורחים קרם פרש, מסדרים את שאר המרכיבים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך כ־15 דקות או עד שחלקו התחתון של הבצק מזהיב לכל אורכו.

•  •  •

כדורי גבינה עם מרקחת פירות אדומים וקרם פרש

צילום: לירון אלמוג

רשימת חומרים (ל־6 מנות):

לכדורים:

√ 2 יח' גבינת כנען של תנובה או גבינה כחושה אחרת

√ 3 ביצים 

√ 1 כף חמאה מומסת 

√ 4-2 כפות סולת

√ 4-2 כפות קמח

√ 3 כפות סוכר 

√ תמצית וניל

לחימום:

√ 100 גרם חמאה

√ 2 כפות פירורי לחם

√ 2 כפות סוכר

√ 4 כפות שקדים טחונים

להגשה:

√ 2 כוסות קרם פרש

√ ריבת פירות אדומים ביתית

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים במקרר לשעה. מרתיחים סיר עם הרבה מים. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים מכדור פינג פונג ומבשלים במים הרותחים. 

הכדורים מוכנים כשהם צפים על פני המים. 

מסננים ומצננים.

לפני ההגשה מחממים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים פירורי לחם, סוכר ושקדים. מטגנים מעט, מוסיפים את כדורי הגבינה.

עוטפים את כדורי הגבינה בתערובת החמאה והפירורים ומסירים מהאש.

מגישים בליווי קרם פרש וקונפיטורת פירות.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו