בשיתוף ברק רום
ישראל מוצפת בעורכי דין. בכל שנה נוספים לענף כ-3,500 בוגרי משפטים, כולם נמרצים וחרוצים וכולם מבקשים לכבוש את השוק. אלא שבפועל, כאשר על כל 170 אזרחים יש עורך דין, לא פשוט למצוא את מקומך, לאתר לקוחות ואפילו לבסס את המעמד ואת המוניטין שכבר הושגו. בקשיים האלה נתקלים לא רק עורכי הדין הצעירים, אלא גם המשרדים הוותיקים. כל אלה מגלים שהלקוח הממוצע כבר לא מחפש לעצמו עורך דין בסקר בין החברים. בעידן הרשתות החברתיות החברים הכי טובים הם גוגל ופייסבוק ושם המשחק הוא יחסי ציבור, שיווק ופרסום ברשת, שיהיו ממוקדים לקהל יעד.
בעבר יכולים היו עורכי דין לזכות בפרסום בעיקר כאשר התעסקו בתיק שעורר עניין בתקשורת. השיטה הזו עובדת גם היום, אבל לא רבים יכולים לזכות בתהילה, כי בסופו של דבר מרבית התיקים הם אפורים, לא אטרקטיביים מבחינת התקשורת ולא מספקים חשיפה. אז איך בכל זאת אפשר להבקיע דרך אל התודעה הציבורית, למשוך למשרד לקוחות חדשים ולשמר את הוותיקים?
בדיוק אל המקום הזה מכוון משרד הפרסום ויחסי הציבור לעורכי דין “טופ דיגיטל (Top Digital) “, שמתמחה אך ורק בייצוג ובפרסום של עורכי דין. מי שהבינו את הצורך הזה והקימו את המשרד הם חזי גרינפלד ואוריין יסוד. הלקוחות של המשרד הם רבים ומגוונים, החל מעורכי דין עצמאיים שעושים את צעדיהם הראשונים בתחום ועד למשרדים הגדולים, פירמות היוקרה ומשרדי הבוטיק.

חזי גרינפלד מציג נסיון של למעלה מעשר שנים בהובלה של אסטרטגיות שיווקיות, עם התמחות בניהול קמפיינים איכותיים למשרדי עו”ד. לאוריין יסוד יש למעלה מ-13 שנות נסיון בקידום ובשיווק במדיה הדיגיטלית לעסקים בינוניים וקטנים, עם התמקדות במשרדי עו”ד.
“אנחנו מלווים את עורכי דין מאלף עד תו”, אומרים השניים, “אנחנו עושים זאת על ידי יצירת בידול מעורכי דין אחרים, בנייה של אסטרטגיה שיווקית, מציאת נישות ייחודיות שיאפיינו את המשרד וימשכו אליו קהל יעד ממוקד”.
פרסום של עורכי דין הוא תחום מאוד חדש, בעבר היו הגבלות של הלשכה על פרסומים.
“אנחנו כפופים לכל כללי האתיקה ומקפידים עליהם, ויחד עם זאת הלשכה מכירה היום בצורך של עורכי דין לפרסם על מנת להתפרנס ויש הרבה יותר היתרים מבעבר. עורכי דין יכולים להחזיק אתר, לכתוב תוכן משפטי, לנהל עמוד פייסבוק, לקדם ולהפיק תכנים מצולמים ולנהל בלוג. את כל השירותים האלה אנחנו יודעים לתת, בד בבד עם ניהול מוניטין ומדיה, שירותי יחצ”נות כמו תוכן שיווקי, כתבות בעיתונות, מיתוג, ניהול משברים, וקידום אתרים בגוגל ובפייסבוק. השירותים הללו נדרשים לא רק עבור המשרדים החדשים או עורכי הדין הצעירים. אנחנו עובדים גם עם משרדים ותיקים, שם עיקר הבעיה היא להפנים את השינוי הגדול שעובר על תחום יחסי הציבור של עריכת הדין. להבין שהמדיה הדיגיטלית היא היום המפתח להצלחה, ושבלעדיה אין למשרד קיום. פנה אלינו משרד עו”ד ותיק שביקש את עזרתנו, כי היום כל בחור צעיר הופך לעורך דין והם מבקשים לשמר את המוניטין והפרסום שהיו להם בעבר. משרדים משקיעים היום יותר במשרד הווירטואלי - האתר ברשת - מכיוון שהרבה יותר לקוחות מבקרים במשרד הזה מאשר בבניין המשרדים שלהם. כל אלה זקוקים לשירותים הללו”.

איך בפועל אתם עושים את זה?
“תהיה פגישת היכרות ראשונה, שבה נבחן את פעילות המשרד, נכיר את צוות העובדים, נשמע מה המשרד אוהב לעשות ונלמד על אופי העבודה. כך נקבל תמונת מצב ראשונית לתמהיל השיווקי הקיים. בעזרת כלים שיווקיים וכלים סטטיסטיים מתקדמים נבצע איפיון מקצועי של המשרד, שידגיש את האתגרים מולם הוא עומד ויצביע על יתרונותיו היחסיים. בעזרת טכניקות מתקדמות נבדוק את מידת התחרות מול משרדים אחרים ומול קהל יעד מפולח. מחקרי שוק ברשת האינטרנט יתנו לנו תמונת מצב עדכנית. נבדוק את התמהיל השיווקי ואת הדרכים בהן המשרד שיווק את עצמו עד כה, תוך כדי שימת לב לנקודות תורפה שיתגלו ונבצע ניתוח של הפעילות בעבר ובהווה. השלב הבא יהיה הצבת מטרות, בניית תקציב שיווקי ותכנון של האסטרטגיה השיווקית, עם הטקטיקות המתאימות. עם כל אלה נצא לדרך – יישום של התמהיל השיווקי שנתפר עבור המשרד, בד בבד עם מעקב צמוד אחר התוצאות וניתוח של ההצלחות. התהליך כולו ילווה בפגישות והתאמות תוך כדי התקדמות”.
מה הייחוד שלכם מול משרדי הפרסום האחרים?
“אנחנו עובדים רק עם עורכי דין,כלומר משרד יחסי ציבור לעורכי דין בניגוד למשרדי פרסום אחרים, שעובדים עם מגוון של לקוחות, אנחנו מאוד ממוקדים. משרדי פרסום שעובדים עם אדריכלים ומעצבי אופנה ועורכי הדין הם רק עוד לקוח עבורם, לא מצויים בתחום המשפטי ואין להם את הידע כיצד לחשוף עורכי דין בצורה מקצועית. הקמנו את החברה מתוך ידיעה שעורכי דין מתקשים למקסם את היתרונות שלהם בעולם שבו השיווק הוא מהיר ודינמי, ואנחנו יודעים כיצד לשלב בין פרסומים באמצעי התקשורת הוותיקים והמסורתיים לבין חשיפה בפלטפורמות הדיגיטליות”.
בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
