"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העימות עם ההורים השכולים: ועדת האתיקה לא תפעל נגד זוהר וביטן

"לאחר שביטן וזוהר התנצלו באופן פומבי בפני המשפחות השכולות, לא מצאה ועדת האתיקה מקום להתערב בעניין"

,עודכן
ח"כ דוד ביטן וח"כ מיקי זוהר // צילום: נועם ריבקין פנטון // ח"כ דוד ביטן וח"כ מיקי זוהר // צילום: נועם ריבקין פנטון

ועדת האתיקה של הכנסת החליטה שלא לנקוט צעדים כלשהם נגד יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן (ליכוד) וח"כ מיקי זוהר (ליכוד), שהתעמתו עם ההורים השכולים במהלך ישיבת הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת לפני חודש ימים.

במכתב ששיגר יו"ר הוועדה ח"כ יצחק וקנין (ש"ס) לתנועת אומ"ץ, שהגישה את התלונה, ציין וקנין כי "ועדת האתיקה סבורה כי הדברים שאמרו הח"כים ביטן וזוהר והאופן שבו נאמרו יצרו תחושה קשה, והדברים אף זכו לגינוי פומבי מצד ח"כים מכל קצוות הקשת הפוליטית. עם זאת, לאחר שביטן וזוהר התנצלו באופן פומבי בפני המשפחות השכולות, לא מצאה ועדת האתיקה מקום להתערב בעניין". בתלונה שהגישה תנועת אומ"ץ באמצעות עו"ד יובל יועז היא דרשה ששני הח"כים יתנצלו בפומבי על דבריהם ויתפטרו מהכנסת.

בדיון המדובר תקף אילן שגיא, אביו של ארז ז"ל שנפל בצוק איתן, את ח"כ ביטן. הוא סיפר שבקיץ עמד עם שלט ליד משרד ראש הממשלה וקרא לחקור את כשלי המבצע, וביטן ניגש אליו ואמר לו, "לא יעזור לך כלום". ביטן הכחיש את הדברים ואמר לו: "אתה שקרן. לא דיברתי איתך". בתגובה אמר שגיא לביטן כי הוא משקר.

האב השכול תקף את הח"כים ואמר: "אני שילמתי במחיר של הבן שלי. איפה הייתם בזמן המלחמה כשהבן שלי נהרג במנהרה? הבן שלי מתחת לאדמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר