שר החוץ הדני אנדרס סמואלסן המבקר כעת בישראל יחתום היום (חמישי) ברמאללה על העברת 30 מיליון שקלים לארגונים קיצוניים אנטי ישראלים שתומכים בטרור נגד ישראל.
המימון יועבר דרך קרן "מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי" לארגונים המכפישים את ישראל ומנסים לבודד אותה בזירה הבינלאומית.
שר החוץ הדני, צפוי להגיע מחר לסבב פגישות ברמאללה, ובהתאם למסמכים רשמיים שפורסמו על ידי ממשלת דנמרק יצהיר על המשך העברת מימון בסך 30 מיליון שקלים (56 מיליון DKK) למנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי. המנהלת היא מנגנון מימון של ממשלות שוויץ, דנמרק, שבדיה והולנד, הפועל מאוניברסיטת ביר זית ברמאללה.
דמוניזציה נגד ישראל
המנהלת מתארת את מטרתה כניסיון "להשפיע על השינוי ההתנהגותי של אלה המחויבים להגן על זכויות הפלשתינים והישראלים".
עם זאת, חלק גדול מתקציבה מועבר כמימון ליבה לארגונים פלשתינים קיצוניים המסיתים לאלימות וטרור, פעילים בקמפיין ה-BDS ברחבי העולם.
הארגון פועל על מנת להגיש כתבי אישום נגד בכירים ישראלים בבית הדין הבינלאומי בהאג ועושה שימוש בדמוניזיציה (השטנה) והאשמות שווא בדבר "אפרטהייד" ו"פשעי מלחמה".
משלם המיסים הדני מממן טרור
הפעילויות שארגון זה מקדם אינן עולות בקנה אחד עם התמיכה הרשמית של דנמרק בתהליך השלום ובפיתרון שתי המדינות, ושוללות את הלגיטימציה של ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי.
אולגה דויטש, ראש דסק אירופה במכון המחקר NGO Monitor, אמרה: "ההחלטה של שר החוץ הדני לפעול לקידום המנהלת במהלך ביקורו היא מטרידה. לא סביר שההחלטה הזו התקבלה מבלי לקיים שיח ציבורי מעמיק בעניין בפרלמנט הדני, באופן שיאפשר דיון על העברת כספים ממשלם המסים הדני לארגונים שמסיתים לאלימות, מאדירים את הטרור ומקדמים אנטישמיות ו-BDS".
חלק מהארגונים הממומנים על ידי הממשלות הזרות:
• מסיתים לאלימות ומצדיקים פעולות טרור.
• בעלי קשרים ישירים לחזית העממית לשחרור פלשתין.
• מקדמים אנטישמיות בוטה.
• פעילים בקמפיינים פוליטיים אנטי ישראלים כגון קמפיין החרם, משיכת ההשקעות והסנקציות (BDS) ו"לוחמה משפטית".
• קוראים למדינה פלסטינית אחת.
תקציב המנהלת (2016-2014):
• סך תקציב המנהלת: 17.6 מיליון דולר.
• תרומת ממשלת דנמרק: 5.7 מיליון דולר.
• 7.28 מיליון דולר מתקציב הליבה של המנהלת מועבר לארגונים שתומכים ב-BDS.
ארגונים הממומנים על ידי המנהלת (רשימה חלקית):
• בדיל (מימון ליבה בסך 370,000 דולר).
- קורא לכינונה של "מדינת פלסטין הלא-ציונית"
- תומך ב-BDS.
- פירסם איורים אנטישמיים ופוסטרים שקוראים להשמדתה של ישראל.

פוסטרים אנטי ישראלים
• המרכז הפלשתיני לזכויות אדם (מימון ליבה על סך 710,000 דולר):
- מאשים את ישראל ב"פשעים" גם במקרים של פגיעה במחבלים חמושים בסכינים.
- מכנה רקטות שמשוגרות מעזה אך נופלות בשטח הרצועה ופוגעות בפלשתינים "שימוש לא הולם בנשק".
- מייסד הארגון ראג'י סוראני הודה שהיה חבר בחזית העממית.
• המרכז לסיוע ולייעוץ משפטי לנשים (מימון ליבה על סך 710,000 דולר):
- מקדם BDS.
- עובדת הארגון מנאל תמימי צייצה, "אני שונאת את ישראל, אני מייחלת לאינתיפאדה שלישית שתגיע במהרה ואנשים יתקוממו ויהרגו את כל המתנחלים הציונים האלו בכל מקום".

צילום: מתוך טוויטר
- בספטמבר 2015, ביום כיפור, תמימי צייצה: "הערפד הציוני חוגג את יום הכיפורים שלו על ידי שתיית דם פלסטינים, כן הדם שלנו טהור וטעים אבל הוא יהרוג אותך בסוף."
• אל-מיזאן (מימון ליבה על סך 415,000 דולר ו-80,00 דולר נוספים ב-2016)
- חתום על הקריאה הפלסטינית ל-BDS.
- מגיש תביעות נגד חברות וממשלות בעלות קשרים עסקיים עם ישראל, ופועל להגשת תביעות נגד ישראל בבית הדין הפלילי הבינלאומי.

צילום: מתוך טוויטר
• אדאמיר (מימון ליבה על סך 325,000 דולר)
- מסונף רשמית לחזית העממית.
- מדינת ישראל אסרה על עבדול לטיף ג’ית יושב הראש של אדאמיר ואחד ממייסדיו, לצאת לחו”ל בשל היותו לכאורה "פעיל בחזית העממית".
• אל-חק (מימון ליבה על סך 710,000 דולר):
- מוביל קמפיינים של "לוחמה משפטית" בבית הדין הפלילי הבינלאומי.
- לפי החלטה של בית המשפט העליון למנכ"ל אל-חק, שעואן ג'ברין יש קשרים לכאורה לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלשתין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו