אלמוג כהן ואינגולשטאט היו בטוחים שתיקו 1:1 במשחק החוץ מול פרייבורג משאיר את תקוות ההישרדות שלהם בחיים למשך שבוע נוסף, מכיוון שבאותו הזמן המבורג, המדורגת מקום אחד מעליה, פיגרה 1:0 במשחקה מול שאלקה. ואולם שער שוויון של פייר מישל לאזוגה בתוספת הזמן קבע 1:1 גם במשחק המקביל וחרץ את גורל הקבוצה של הישראלי.
אחרי שנתיים בבונדסליגה, כולל עונת בכורה מרשימה שהסתיימה במקום העשירי, אינגולשטאט הצטרפה לדרמשטאט ותשחק בעונה הבאה בליגת המשנה. מבחינת כהן, שהיה אחד הבולטים הערב והגיע לכמה מצבי הבקעה, העונה האחרונה היתה הטובה בקריירה. הוא כבש שבעה שערים והיה שחקן מרכזי במערך של מייק וולפורגיס. באפריל של השנה שעברה האריך הקשר את חוזהו בקבוצה עד ליוני 2018, אך עם זאת יש דיווחים על התעניינות של קבוצות בונדסליגה בשירותיו.
הפסד של מיינץ היה משרת את אינגולשטאט, אבל הקבוצה של מרטין שמידט חזרה מפיגור 2:0 לניצחון 2:4 על איינטרכט פרנקפורט (90 דקות לטאלב טוואטחה) והבטיחה מעשית הישארות בבונדסליגה. וולפסבורג סיימה ב־1:1 מול בורוסיה מנשנגלאדבך ובמחזור הסיום היא תפגוש את המבורג למפגש שיקבע את זהות הקבוצה שתשחק בפלייאוף ההישרדות.
37 שערים נכבשו בתשעת משחקי המחזור, ממוצע של יותר מארבעה למשחק ושיא עונתי חדש. חלק נכבד מהשערים הגיע במשחק בין האלופה למי שתהיה סגניתה. עד הדקה ה־65 הובילה רד בול לייפציג 2:4 על באיירן מינכן ונראתה בדרך לניצחון היוקרתי בתולדותיה. רוברט לבנדובסקי צימק בדקה ה־84 כשהשלים צמד והשווה את שיאו מאשתקד של 30 גולים בעונה. בתוספת הזמן דיוויד אלאבה ואריאן רובן הפכו את התוצאה וקבעו 4:5 מבדר במיוחד לזכות הקבוצה של קרלו אנצ'לוטי.
בזמן ששני המקומות הראשונים סגורים, הקרב על המקום השלישי והכרטיס הישיר לליגת האלופות יוכרע במחזור הסיום. בורוסיה דורטמונד איבדה שתי נקודות יקרות ב־1:1 מול אאוגסבורג. פייר אמריק אובמיאנג כבש את שערו ה־29 העונה. הופנהיים גברה 3:5 על ורדר ברמן, ואולי תתחרט על שלושת השערים שספגה כשהיתה ביתרון 0:5. למחזור הסיום היא ודורטמונד יגיעו עם אותו מספר נקודות, לקבוצה של תומאס טוכל הפרש שערים עדיף בארבעה.

