"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טסים לארה"ב? ללא מחשב נייד
המשרד לביטחון המולדת בארה"ב עומד להחמיר את נוהלי הטיסות • צפוי להודיע היום: אין לעלות על טיסות מאירופה לארה"ב עם מחשבים ניידים, וככל הנראה גם ללא טאבלטים וסמארטפונים בעלי מסך גדול • הסיבה להחמרה: מידע מודיעיני על שיטות חדשות להטמנת חומרי נפץ
אל תשבו במקום יותר מדי. נוסעים בטיסה (למצולמים אין קשר לכתבה) | צילום: Thinkstock Photos

טסים לארה"ב? ללא מחשב נייד

המשרד לביטחון המולדת בארה"ב עומד להחמיר את נוהלי הטיסות • צפוי להודיע היום: אין לעלות על טיסות מאירופה לארה"ב עם מחשבים ניידים, וככל הנראה גם ללא טאבלטים וסמארטפונים בעלי מסך גדול • הסיבה להחמרה: מידע מודיעיני על שיטות חדשות להטמנת חומרי נפץ

אלי לאון
, עודכן

החלטה דרמטית מצד ארה"ב. המשרד לביטחון המולדת בארה"ב החליט לאסור העלאת מכשירים אלקטרוניים גדולים, ובהם מחשבים ניידים, לתא הנוסעים ככבודת יד, גם בכל הטיסות היוצאות מאירופה לארה"ב, כך דווח אתמול בסוכנויות ידיעות ובגופי תקשורת שונים.

הכוונה היא בעיקר למחשבים ניידים, אך ייתכן שהאיסור יכלול גם טאבלטים וסמארטפונים בעל מסכים גדולים. על פי דיווח של המגזין האינטרנטי "דיילי ביסט", שהתבסס על גורמים אירופיים, ההודעה האמריקנית בנושא תימסר היום. החלטה זאת תשפיע בהכרח גם על נוסעים ישראלים שיטוסו לארה"ב דרך אירופה.

המגבלה על טיסות מאירופה לארה"ב מהווה הרחבה משמעותית של תקנות הביטחון, שנקבעו במקור בסוף חודש מארס, אז הוגבלו לטיסות שיצאו מ־10 נמלי תעופה בלבד בצפון אפריקה והמזרח התיכון. על פי הנהלים החדשים, המחשבים הניידים יועברו לתא המטען של המטוס.

ככל הידוע ההחלטה בסוגייה זאת התקבלה על רקע החשש כי ארגוני טרור איסלאמיסטיים הצליחו לפתח שיטה להטמין חומרי נפץ עוצמתיים במכשירים אלקטרוניים גדולים, כמו למשל מחשבים ניידים.

בעבר פורסם כי המידע המודיעיני בנושא הושג באמצעות פשיטה של כוחות מיוחדים אמריקניים בתימן. במהלך פשיטה זאת, הראשונה בקדנציה של הנשיא דונלד טראמפ, נהרג לוחם אמריקני.

נוסף על כך, שלוחת אל קאעידה בתימן נחשבת לאחת המסוכנות בעולם, והיא מתמחה בתכנון פיגועים אוויריים מתוחכמים. כמו כן, המודיעין האמריקני איתר בעבר ארגוני טרור הפועלים בסוריה לפתח שיטות חדשות לביצוע פיגועים אוויריים.

בתגובה לפניית ה"דיילי ביסט" בנושא, מהמשרד לביטחון המולדת נמסר אתמול כי "לא התקבלו עדיין החלטות סופיות לגבי הרחבת המגבלות על מכשירים אלקטרוניים גדולים בתאי נוסעים. עם זאת, הנושא נמצא תחת שיקול. המשרד לביטחון המולדת ממשיך לבדוק את מכלול האיומים ויבצע שינויים כאשר הדבר ידרש כדי להבטיח את ביטחונם של הנוסעים".

עם זאת, מהלך זה מגביר את החשש בתעשיית התעופה המסחרית העולמית כי נוהל זה עלול לסכן טיסות מסחריות, לאור הסכנה כי בטריות הליטיום שלהם עלולות להתלקח בתא המטען וכך לסכן את המטוס בלי יכולת לכבות את השריפה.

רשויות התעופה האמריקניות תיעדו בשנה שעברה 33 מקרים של מכשירים אלקטרוניים שהתלקחו בתא הנוסעים במהלך טיסה. בשלושה מקרים היה מדובר במחשבים ניידים, ובשני מקרים נוספים דובר על טאבלטים.

בשדה התעופה הית'רו שליד לונדון הוחלט לאחרונה להוסיף שכבת הגנה נוספת לבידוק הביטחוני לטיסות היוצאות לארה"ב, בשל החשש מפני מטענים המוסתרים במכשירים אלקטרוניים. 17 אחוזים מכל הטיסות המגיעות לאירופה יוצאות מהית'רו, הנחשב למרכז תעופתי מרכזי.

כידוע, מאז אסון התאומים, שהתרחש לפני 16 שנה, הגבירו חברות התעופה ונמלי התעופה הגבירו את אמצעי האבטחה באופן משמעותי. תחילה היעד העיקרי היה למנוע ממחבלים לחטוף מטוסים כפי שקרה ב־11 לספטמבר 2001, אך זמן קצר לאחר מכן התברר כי ארגון אל־קאעידה החליט לשנות אסטרטגיה וניסה במספר מקרים לפוצץ מטעני חבלה שיגרמו להתרסקות המטוס.

בשנה שעברה, למשל פוצץ מטען המטוס איירבוס מדגם A320, שהמריא משדה התעופה במוגדישו שבסומליה. עם זאת, המטוס הצליח לבצע נחיתת חירום. ארגון הטרור הסומלי "אל־שבאב" לקח אחריות על פיגוע זה ובהודעה שפירסם טען כי המטען הוסתר בתוך מחשב נייד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...