"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

שיתוף כתבה
2 מאסרי עולם לאב שביתר את גופת בנו
מייקל ג'ונס נהג להכות ולהתעלל בבנו אחרי שהיה תופס אותו גונב אוכל • אחרי שרצח אותו, העלים את גופת הילד הקטן בדיר של המשפחה • בת זוגו ואמו החורגת של הילד נשלחה למאסר עולם אחרי שתיעדה את המעשים
האב הרוצח מייקל ג'ונס // צילום: איי.פי // האב הרוצח מייקל ג'ונס // צילום: איי.פי

2 מאסרי עולם לאב שביתר את גופת בנו

מייקל ג'ונס נהג להכות ולהתעלל בבנו אחרי שהיה תופס אותו גונב אוכל • אחרי שרצח אותו, העלים את גופת הילד הקטן בדיר של המשפחה • בת זוגו ואמו החורגת של הילד נשלחה למאסר עולם אחרי שתיעדה את המעשים

מערכת ישראל היום
, עודכן

פרשת התעללות ורצח מחרידים בילד בן 7 שזעזעה את קנזס הגיעה השבוע לסיומה, עם הקראת גזר הדין נגד האב המתעלל, מייקל ג'ונס. האב המתעלל נשלח לשני מאסרי עולם, וככל הנראה לא ייצא משערי הכלא כאדם חופשי לשארית חייו. בתום מסכת התעללות ארוכה שנמשכה מספר שנים, רצח האב את אדריאן הקטן, ביתר את גופתו והאכיל בחלקים מבנו את החזירים שהחזיק בחצר.

לפני פחות משנתיים, סוקרה בהרחבה ברחבי העולם פרשת התעללות מזעזעת של בני זוג, מייקל ג'ונס ובת זוגו ואמו החורגת של אדריאן, הת'ר ג'ונס. הת'ר כבר הורשעה ונשלחה למאסר עולם אחרי שהודתה כי תיעדה את מעשיו של האב, ועם הודאתו של האב, הוקרא גזר דינו הכבד מייקל ג'ונס. בחומרים שתיעדהושנחשפו במהלך המשפט נראה הילד אדריאן כשהוא קשור למכשירי עינויים מאולתרים,בהם נענש על ידי הוריו.

התעללות קשה שנמשכה תקופה ארוכה. אחד העונשים שספג אדריאן מידי אביו

מהמעשים שתוארו בבית המשפט עולה תמונה קשה: האב נהג להרעיב ולהכות את בנו. בשלב כלשהו, התקין האב מצלמות אבטחה בסמוך למקומות בהם הוחזק אוכל בבית. אחרי שאדריאן היה נתפס גונב מזון, היה מעמיד אותו אביו בבריכת מים מעופשים עד לגובה הצוואר במשך שעות. "אתה לא ראוי להזמנות שנייה" אמרה אחותו של הילד, קיונה דוקטור למייקל ג'ונס במהלך משפטו. "אני מקווה שלעולם לא תראה שוב את אור השמש כאדם חופשי", היא הוסיפה. בתמונות שנחשפו נראה אדריאן כשהוא חבול בכל חלקי גופו, בעקבות המכות הרבות שספג מהוריו.

האם החורגת, הת'ר ג'ונס // צילום: אי.פי
האם החורגת, הת'ר ג'ונס // צילום: אי.פי

האם החורגת, הת'ר ג'ונס // צילום: אי.פי

לפני כשנתיים, כשפרצו השוטרים לבית משפחה ג'ונס, הם מצאו עכברים מתים, כלובים מלאים בעכברושים, מזרקים, רעל עכברים וסרטים פורנוגרפיים. אלו הם רק חלק מהדברים שנמצאו כשהגיעו הרשויות לבית משפחת ג'ונס בקנזס, לאחר שדווח כי בנם בן השבע נעדר. למרות המראות הקשים, השוטרים לא היו מוכנים לאימה שהם ראו באסם שנמצא בשטח בית המשפחה. במקום נמצאו שאריות הגופה של אדריאן ג'ונס, בן השבע. הוריו, מייקל והת'ר חיו בבית יחד עם בנם, אדריאן, ושש בנותיהם, בנות 2 עד 10. לאחר מעצרם של השניים הושמו הבנות במשמורת, ומשפחות רבות הביעו דאגה לשלומן ולתנאי המחייה שלהם לאחר ששמעו בכלי התקשורת על התנאים המזעזעים שחיו בהן.

ג'ניפר הוברס, שהשכירה למשפחה את הבית, אמרה כי היא הזדעזעה ונגעלה כשנכנסה לראשונה לבית לאחר שהזוג נעצר. "נשימתי נעתקה", אמרה הוברס לכתבים. בדף באתר מימון המונים שפתחה כדי לשקם את ביתה ההרוס כתבה הוברס כי "עטיפות של מנות מזון מהיר בכל מקום, חלב, אוכל רקוב, האמבטיה נעקרה ממקומה ובריכת השחייה נהרסה". לדבריה, הזוג השאירו את הבית עם עובש בכל רחבי הבית וחורי קליעים בקירות.

הילד האומלל היה נקשר למכשירי עינוי מאולתרים שהיו מגבילים את תנועתו

בעלת הבית ציינה כי לפני כשנה וחצי, ששכרו הזוג את הבית, הם עשו עליה רושם של אנשים מנומסים ומכובדים וטענו כי הם חושבים לקנות ממנה בהמשך את הנכס, שנמצא באזור כפרי בקנזס. "אני לא יודעת איך מישהו מרשה לעצמו לגדל ילדים בסביבה כזאת", אמרה בתדהמה לאחר שראתה את ביתה לראשונה מאז שנעצרו השניים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...