מנהיגה העליו ןשל צפון קוריאה, קים ג'ונג און // צילום: איי.אף.פי // מנהיגה העליו ןשל צפון קוריאה, קים ג'ונג און // צילום: איי.אף.פי

קוריאה הצפונית: "ארה"ב ניסתה לחסל את קים ג'ונג און"

סוכנות הידיעות של קוריאה הדרומית יונהאפ דיווחה כי בצפון מאשימים את ה-CIA בניסיון לחסל את הרודן באמצעות נשק כימי וביולוגי • בצפון איימו לפתוח ב"מתקפת נגד" בעוד המתח בין וושינגטון לפיונגיאנג עולה

סוכנות הידיעות הדרום קוראנית יונהאפ, דיווחה היום (שישי) כי קוריאה הצפונית מאשימה את שירותי הביון של ארצות הברית ושל קוריאה הדרומית בניסיון התנקשות בעזרת חומרים ביו כימיים בשליט המדינה, קים ג'ונג און.

על פי סוכנות הידיעות, שר הביטחון הלאומי של המדינה הזהיר כי "טרוריסטים" השייכים לארגון הביון האמריקני CIA, הצליחו להסתנן לשטחי המדינה במטרה לבצע מתקפה באמצעות חומרים כימיים וביולוגיים על בכירים בשלטון במדינה המסוגרת.

"נרדוף ללא רחם ונשמיד את הטרוריסטים ששלח ה-CIA, המתכננים לפגוע בכבודה של ההנהגה העליונה של הרפובליקה הדמוקרטית של קוריאה", נכתב בהודעה מטעמו של השר.

"מתקפת נגד בסגנון צפון קוריאני תתחיל מהרגע הזה במטרה לטאטא את גורמי המודיעין הזרים ואת זוממי המזימות של ארצות הברית האימפריאליסטית ושלטו הבובות שהקימה", נאמר בהודעה.

המתיחות בין ארצות הברית וצפון קוריאה עלתה בשבועות האחרונים בשל הרטוריקה הקשה בה משתמש הנשיא טראמפ נגד המשטר בצפון ובשל אי מוכנותה של פיוגיאנג לוותר על תוכנית הטילים הבליסטיים שלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...