צילום: משה שי (ארכיון) // אסם מעלה מחירים

אחרי החגים: גם אסם מעלה מחירים

החל מנובמבר יתייקרו מוצרי החברה בכ-4.8% • בין המוצרים שיתייקרו: דגני בוקר, קפה, מוצרי טבעול, סלטי צבר, חמוצים וחטיפים • מוצרי מטרנה יישארו ללא שינוי • תנועת ישראל יקרה לנו: "אפשר להשאיר את הבמבה ודגני הבוקר על המדף – ולתת לילדינו מזון בסיסי ובריא"

לאחר ההודעה של חברת יוניליוור על התייקרות מוצריה, היה זה ברור שזה רק עניין של זמן עד שחברות המזון האחרות יכריזו על התייקרויות נוספות.

היום בבוקר הגישה קבוצת אסם הגישה לקמעונאים מחירון חדש שיכנס לתוקף ב-1.11.12. בהתאם למחירון החדש יעודכנו מחירי אסם בשיעור ממוצע של כ-4.8%.

דגני הבוקר יתייקרו ב 3.7%, מחיר הקפה ב 6.1%, מחיר החמוצים של בית השיטה ב 2.3%, מחיר מוצרי המאפה ב 5.6%, מחיר סלטי צבר ב 4.1%, מחיר התחום הקולינרי ב 3.6%, מחיר חטיפים ב 5.8%, מוצרי טבעול ב 4%. מחירי מטרנה ישארו ללא שינוי.

היות ומוצרי אסם כוללים תחומי מזון רבים ומוצרים רבים הנחשבים לפופולאריים בבתים רבים, התייקרות זו צפויה להשפיע על התייקרות הסל הממוצע של צרכנים רבים.

מאסם נמסר "בארבע השנים האחרונות עדכנה קבוצת אסם את מחיריה פעם אחת בלבד, בשיעור ממוצע של 3.6%. העלאה מתונה זו, שבוצעה בינואר 2011, קוזזה בחלקה כאשר בעקבות המחאה החברתית הורידה הקבוצה מחירים של כ-35 מוצרים מרכזיים בסל הצריכה הישראלי.

מאז ינואר 2011, התייקרו בעשרות אחוזים חומרי הגלם שעליהם מבוססים מוצרי אסם וביניהם חיטה , תירס, סויה ושמן . בנוסף לכל אלה עלו מחירי הדלק, המים, החשמל והארנונה בעשרות אחוזים שהוסיפו עשרות מיליוני שקלים לעלויות הייצור.

בזכות צעדי התייעלות עמוקים הצליחה קבוצת אסם לספוג חלק ניכר מההתייקרויות ולדחות את עליית המחירים: שיטות שאומצו מנסטלה העולמית הוטמעו במפעלים ואפשרו חיסכון ברצפת הייצור, צומצמו הוצאות ההנהלה והמטה, קוצצו הוצאות שיווק, מפעל תחליפי הבשר בארה"ב מוזג למפעל "טבעול" בישראל ועוד.

פעולות אלה סייעו לקבוצה להימנע מהעלאת מחירים במשך קרוב לשנתיים, אך צעד זה הפך למחויב המציאות על רקע גל ההתייקרויות האחרון. גם עליית מחירים זו מפצה באופן חלקי בלבד על העלייה בהוצאות הייצור והתפעול.

ארגוני הצרכנים התרעמו על החלטת אסם. מישראל יקרה לנו נמסר "תנועת ישראל יקרה לנו קוראת לאזרחי ישראל שלא לקבל את העלאות המחירים של חברת אסם: אפשר להשאיר את הבמבה ודגני הבוקר על המדף – ולתת לילדיינו מזון בסיסי ובריא".זהו מתקפה מתואמת על הכיס של אזרחי ישראל, תלמה (יוניליוור) ואסם שולטות בתחום דגני הבוקר ומעלות מחירים ביחד וללא הצדקה. מחיר הסוכר, שהוא מרכיב מרכזי בדגני הבוקר, ירד בעולם ב 30% ממחירו לפני שנה – אבל החברות מספרות לנו על "עליית מחירי הסחורות".

אסם אף מעלה את מחירי הקפה – זאת למרות שמחיר הקפה בבורסת הסחורות בעולם צנח בכמעט 50% מאז אפריל 2011 .

איציק אלרוב מתנועת הצרכנים אמר "זהו צד שיכניס 8 מיליון אזרחים לסחרור כלכלי יקר ומיותר.על שר התמ"ת שלום שמחון לפעול מיידית להורדת מחירים בכל הכלים המצויים בידיו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...