למרות ההערכה במערכת הפוליטית כי בסופו של דבר תושג הסכמה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר האוצר משה כחלון בעניין תאגיד השידור הציבורי, נכון לעכשיו המגעים בין הצדדים תקועים - ועדיין לא ברור אם התאגיד יתחיל את שידוריו במועדם, ב־30 באפריל.
אם יושג סיכום שידרוש חקיקה חדשה, ההערכה היא כי הכנסת תתבקש לאשר דחייה נוספת בפתיחת השידורים על מנת לאשר את תהליך החקיקה החדש.
ביום ראשון הבהירו ראשי המפלגות החרדיות כי לא יסכימו ללכת לבחירות על רקע משבר התאגיד. אולם אתמול אמר ח"כ משה גפני (יהדות התורה) כי "אנחנו לא מאמינים שבחירות הן דבר הנכון, אבל אנו לא חוששים מכך. אם צריך, נלך שוב לבחור.
אין לנו בעיה ללכת לבחירות. להפך: אולי זה אפילו ייטיב איתנו, על פי הסקרים". גפני התייחס לאפשרות שבממשלה הבאה תצטרף לקואליציה מפלגת יש עתיד, בראשות יאיר לפיד, על חשבון הסיעות החרדיות שיישארו באופוזיציה. "אני רוצה להודיע שאנחנו לא נגד הליכה לבחירות", אמר, "לא נעמוד כאבן נגף נגד הבחירות - אנחנו רק נצטער על ההחלטה הזאת".
מרחיקים את הסוף
יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד), האשים את ראשי המפלגות החרדיות כי בשל התנגדותם הנחרצת לבחירות, מתעקש שר האוצר משה כחלון לא לסגור את התאגיד - שכן התנגדותם מחלישה את איום ההליכה לבחירות של נתניהו. "עמדת החרדים רק מרחיקה את סיום המשבר", אמר ביטן. לדבריו, "המאבק הוא לא על התאגיד, אלא על היכולת של הליכוד להשפיע. לא ייתכן שכחלון מעביר כל חוק שהוא רוצה, ואילו הליכוד צריך להילחם עם כולנו והבית היהודי על כל חוק שהוא מבקש לממש".
ביטן האשים גם את חבריו בליכוד ואמר כי "ההודעות של המפלגות החרדיות, כמו גם של שרים בליכוד דוגמת ישראל כץ, הן שמונעות את הפשרה". זאת, לדבריו, משום שהן "מעניקות רוח גבית לכחלון, שמבין כי רה"מ מאיים עליו באקדח ריק".
לדברי ביטן, "הכנסת מתכנסת לכינוס פגרה ביום רביעי הבא. אם יושגו הסכמות בין ראש הממשלה ושר האוצר, נבקש מהכנסת לאשר דחייה של חודש־חודשיים בפתיחת שידורי התאגיד על מנת שנוכל לאשר את החקיקה של החוק החדש שעליו יוסכם".
עם זאת, בראיון שהעניק אתמול לערוץ 20, נשמע ביטן אחרת. הוא נשאל אם במקרה של מיזוג התאגיד עם רשות השידור, יהפוך החוק לפיקוח על התקשורת למיותר. "מה פתאום", ענה, "הפיקוח על התקשורת מחויב להיות בלי קשר. אבל הנה, אני מוכן. אנחנו מוכנים לוותר על חוק התקשורת, בתמורה לביטול התאגיד".
יו"ר הקואליציה הבהיר כי "אם יקום כחלון ויגיד שהוא בעד מה שהליכוד רוצה – אין בחירות. הליכוד רוצה את סגירת התאגיד".
"התאגיד - מפלצת"
בינתיים, ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) תקף בחריפות את התאגיד ואת השר כחלון. "התאגיד הוא מן מפלצת שאסור בשום פנים ואופן לתת לה לקום", השתלח, "המבנה של התאגיד החדש הוא מבנה שאין בו יכולת פיקוח, ולו מינימלית, של הציבור. זה לא סותר, כמובן, תקשורת חופשית".
סמוטריץ', שאמר את הדברים בראיון עם מנדי ריזל ברדיו 101.5FM, הוסיף כי "היה מן הראוי שהשר כחלון יכבד את ההסכם הקואליציוני. הוא מחפש חיכוכים כדי להיות בליגה של הגדולים. הוא מתעמת עם ראש הממשלה ראש בראש. בעיניי זה רע".
בתוך כך, נמשכים הצעדים שנוקטים עובדים בשירות המדינה לאות הזדהות עם עובדי רשות השידור. אתמול התקיימו שיבושים בשירותי משרד התחבורה, לרבות הפסקת עבודה במשרדי הרישוי ברחבי הארץ ואי קיום חלק ממבחני הנהיגה המעשיים. היום יינקטו צעדי הזדהות במשרד החינוך. במסגרת העיצומים לא יינתן מענה טלפוני ולא תתקיים קבלת קהל.
בהכנת הידיעה השתתף חזי שטרנליכט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו