"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אבישי הקטן נדרס על ידי אופניים חשמליים: "למה עשו לי את זה?"
מאירה ברנע גולדברג העלתה לפייסבוק תמונות של בנה בן ה־7 כשראשו שותת דם • "החלטתי שכדאי שהורים יראו אותו כך, אולי מישהו יתעורר" • הילד הפוגע - רק בן 10
הבן אבישי, "רוצה כבר לחזור לחברים בביה"ס" // הבן אבישי, "רוצה כבר לחזור לחברים בביה"ס"

אבישי הקטן נדרס על ידי אופניים חשמליים: "למה עשו לי את זה?"

מאירה ברנע גולדברג העלתה לפייסבוק תמונות של בנה בן ה־7 כשראשו שותת דם • "החלטתי שכדאי שהורים יראו אותו כך, אולי מישהו יתעורר" • הילד הפוגע - רק בן 10

נצחיה יעקב
, עודכן

עולמו של אבישי ברנע בן ה־7, הנמצא על הרצף האוטיסטי, ושל אמו סופרת הילדים מאירה ברנע גולדברג, היטלטל בשבת בצהריים טלטלה עזה. השניים סיימו לאכול על הדשא בשכונת אם המושבות בפתח תקווה, כשלפתע, משום מקום, הגיח ילד בן 10 כשהוא רוכב על אופניים חשמליים ופגע באבישי בעוצמה.

האם, שלא היתה עדה לפגיעה עצמה, נדהמה לראות את בנה כשהוא נגרר אחרי האופניים למרחק של מטר ודם פורץ מראשו. "ראיתי את הראש שלו נחבל ודם בכמויות מטורפות זורם ממנו ולא מפסיק", תיארה את הרגע הקשה.

הילד שפגע באבישי עצר את רכיבתו, ולדברי עדים לאירוע נראה המום. "הוא ביקש סליחה מהאמא, אבל היא היתה כל כולה עם הבן שלה והתחילה לנקות את הדם, שלא עצר", סיפר אחד מהאנשים שהיו במקום, "אחד ההורים שהיה שם נתן לה טיטול לנקות".

בתוך זמן קצר הגיעו למקום אנשי מד"א מרחב ירקון, שהעניקו לאבישי טיפול והעבירו אותו להמשך טיפול רפואי בחדר המיון של בית החולים לרפואת ילדים שניידר בעיר, שם טופל ושוחרר לקראת השעה 22:00. רק אז התפנתה האם לעכל את מה שהחל כבילוי משפחתי בשבת בצהריים. לאחר התלבטויות רבות החליטה לספר בפייסבוק את החוויה האישית שעברו השניים ולפרסם את התמונות הקשות שצילמה כשבנה נפגע. הפוסט שכתבה הפך ויראלי, צבר אלפי לייקים והוביל לתמיכה גדולה בה ובבנה.

"הוא עדיין בטראומה והלם", אבישי ברנע

"החלטתי שכדאי לפרסם כדי שהורים יראו את הבן שלי במצב הזה, כי יש סיכוי שהם יבינו את חוסר האחריות שלהם לשלוח את ילדיהם לרחוב עם אופניים חשמליים או אופנים רגילים מבלי ללמד אותם את חוקי התנועה או כללים בסיסיים בזהירות", כתבה ברנע גולדברג, "אולי מישהו במדינה יתעורר ויבין שזה כלי רכב לכל דבר וחייב להיות עליו מספר רישוי, כמו על מכונית. הילד הפוגע היה בגיל בית ספר יסודי. אני אפילו לא בטוחה אם כשהוא חזר הביתה הוא סיפר להורים שלו מה קרה".

לדברי האם, "אבישי עדיין בטראומה ובהלם. יש לו שלושה חתכים גדולים בראש וחבלות בכל הגוף. כל מה שמעניין אותו זה לשאול את הילד שעשה את זה, למה הוא לא נזהר? ואפילו כשדימם אמר 'למה עשו לי את זה?'". כעת נמצא אבישי בהחלמה, הוא סובל מחבלות ומחתכים בכל חלקי גופו ויש לו תפרים וחתך גדול בראשו שאי אפשר לסגור בתפירה והוא עדיין מדמם. לאמו אמר כי "הכי מעציב אותי שאני לא הולך לבית הספר. להיות עם החברים", אולם הללו ניסו לשמח אותו ובאו לבקרו בביתו.

ראש עיריית פתח תקווה, איציק ברוורמן, שמע על האירוע ואמר כי "לאחר מותו הטרגי של סלומון איאל ז"ל, שרכב על אופניים חשמליים בשעות החשיכה ונהרג בתאונת דרכים, החלטנו בעירייה לצאת בקמפיין להגברת הפעילות בנושא. לדאבוני, המסר לא הועבר ואנחנו עדיין רואים בני נוער לא אחראים רוכבים על אופניים חשמליים. אני קורא להורים לקחת אחריות ולא לתת לילדיהם לרכוב על אופניים חשמליים מתחת לגיל 16. זה מסכן חיים ומהווה סכנה גם לרוכבים האחרים, לנהגים, ולהולכי הרגל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...