"לראות את ההבדל בין ארץ ישראל ושכנותיה גרמו לי להאמין בפתרון המדינה האחת", אומרת גולדי פיית', כתבת קנדית שביקרה לאחרונה בארץ לאולפן "ישראל היום", לראות את העקרונות שמובילים את הישראלים, לעומת סוריה, לבנון, עזה שנשלטת על ידי החמאס, ואפילו השטחים פלשתינים שבתוך ישראל.
פיית', שהפכה לתופעת רשת פרו-ישראלית, שוחחה גם עם ערבים ישראלים. היא אומרת כי הם אלו שגרמו לה לשנות את דעותיה בקשר לסכסוך הישראלי-פלשתיני: "שאלנו את ערביי ישראל הצעירים איפה הם היו מעדיפים לגור בעולם, וכל אחד מהם אמר ישראל". כששאלה אותם מדוע, אמרו אותם צעירים כי בישראל הם "מרגישים הכי חופשיים".
"לוחמי צה"ל יודעים שהעולם צופה בהם"
נוסף לכך, אומרת פיית' כי שוחחה עם אנשי צבא והבינה את הדילמות המוסריות שמפקדי ולוחמי צה"ל מתמודדים עמן. "האנשים האלה מוציאים לפועל לא רק פקודות גדולות אלא גם אירועים יומיומיים. הם יודעים שכל העולם צופה בהם".
במהלך ביקורה, סיירה פיית' בהתיישבויות ביהודה ושומרון. על כך אמרה כי "התפישה המערבית לגבי ההתנחלויות ומשמעותן שונה מאוד ממה שהן באמת. אלו הן שכונות, משפחות, בתים, ושום בית פלשתיני לא נהרס בכדי לבנות אותן".
גולדי פיית' על גבול עזה // צילום: Rebel
הסיקור התקשורתי העולמי החד צדדי נגד ישראל נובע לשיטתה מ"עירוב של דברים שונים, חלק ממנו יכול להיות מיוחס לשנאה הכי עתיקה בתולדות המין האנושי, האנטישמיות". נוסף לכך, פיית' מאמינה ש"העיתונאים המערביים כמו גם הפוליטיקאים המערביים, נכנעו ללחץ פוליטי, שנוצר ממדינות ערביות ואיסלמיות, שלחלקן בחוקתם המדינית ולאחרות בתרבותם הפוליטית, יש כוונה לראות את ישראל נחרבת כמדינה".
"שמאלנות – דת שמתפשטת במהירות"
"הסיבה השלישית לסיקור האנטי-ישראלי ברחבי העולם היא, השמאל", אומרת פיית'. "מהי הדת הגדולה ביותר שמתפשטת הכי מהר בימינו? זו לא היהדות, לא הנצרות ואפילו לא האיסלאם, זוהי השמאלנות".
"לדת השמאלנות", מסבירה פיית', "יש אולי אמונה בסביבתיות, אולי בפמיניזם, אולי בזכויות, הקהילה הגאה או בזכויות הטרנסג'נדרים, אבל חלק מזה הוא לעשות דמוניזציה לישראל, ומה שבאופן מסויים מאוד מוזר בעיני וצבוע בנוגע לזה, זה העובדה שישראל, שלא כמו כל מדינה אחרת בכל המזרח התיכון, עומדת מאחורי זכויות הנשים שלה, נשים נחשבות שוות לחלוטין בישראל".
באותו עניין, פיית' סיפרה על החוויה של בביקור בתל אביב בחג פורים: "תל אביב היא אחת מערי הבירה של הקהילה הגאה, אז אני חושבת שהשמאל צריך לעשות חשבון נפש, מעט הסתכלות פנימית, ולהבין שהדמוניזציה של ישראל היא בניגוד למטרות שהדת שלהם מנסה להשיג".
"אין זמן לעסקה חלקית": העימות בין מקורבי נתניהו בקבינט - והיוזמה שרה"מ דחה
נתניהו אישר שיקיים מסע"ת ועקץ את סמוטריץ': "לימין יש כישרון מיוחד להפיל ממשלות"
פרסומת | מה מסתתר מאחורי מחיר הטיסה
סמוטריץ' הפגוע טיפס לצמרת העץ - ואת המשבר הזה הממשלה לא תשרוד
מחקר: נתוני "משרד הבריאות הפלשתיני" מוכיחים שאין רצח עם בעזה
