בבית החולים "גליל מערבי" בנהריה נפטרה אתמול בלילה הצעירה בת ה-28 מכרמיאל כתוצאה מזיהום חמור. הצעירה הייתה מאושפזת כשלושה חודשים, לאחר ששכחה להחליף את הטמפון שבו השתמשה.
אמצעי ההיגיינה הושאר בגופה קרוב ל-10 שעות וגרם לתסמונת ההלם הרעלי. היא הובהלה לבית החולים, למחלקת טיפול נמרץ במצב קשה וקיבלה טיפול תרופתי אינטנסיבי, במהלכו ניסו הרופאים לשקם את האיברים הפנימיים שניזוקו. מערכות גופה קרסו ואמש הצעירה נפטרה.
תסמונת ההלם הרעלי נגרמת כתוצאה מרעלן שמופרש מחיידק הסטפילוקוקוס אאורוס, חיידק שנמצא בגוף כל הזמן ובכל מקום. הוא מפריש את הרעלן רק כשהוא מצליח לחדור למערכת הדם. ב-10% מהמקרים התסמונת מסתיימת במוות.
צעירה נוספת, בת 18, שאושפזה השבוע במצב קשה מסיבה דומה, צפויה להשתחרר בימים הקרובים מבית החולים אחרי שיפור ניכר שחל במצבה.
מנהל בית החולים "גליל מערבי", ד"ר מסעוד ברהום מסביר: "הצעירה שנפטרה הגיעה לכאן עם קריסת מערכות טוטאלית, קשה בהרבה מזו של הצעירה בת ה-18 מהשבוע שעבר. התסמונת גרמה לדימום מוחי נרחב עם נזק בלתי הפיך למוח, והיא הייתה מחוסרת הכרה ומונשמת כל הזמן.
"היו עליות וירידות במצבה, רוב הזמן היא הוחזקה על תרופות, בניסיון לאפשר ללב שלה להמשיך לפעום ולהפיק את התפוקות מהדם בגלל הפגיעה החמורה בלחץ הדם שלה, במערכת הקרדיו-וסקולרית. היה צורך לאזן אותה כל הזמן. באיזשהו שלב הלב כנראה התעייף מהמאמץ וכך אירע דום לב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו