"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מכבי ת"א נצמדה לב"ש
הצהובים שוב נצמדו לאלופה אחרי 0:3 קליל על בני סכנין בפלייאוף העליון • ביתר ירושלים בפלייאוף התחתון: אשקלון הביסה 1:4 את הפועל חיפה • הירושלמים חזרו למקום הרביעי עם ניצחון על מכבי פ"ת
השחקנים בצהוב מתחבקים בעקבות ניצחון שמקרב אותם לאלופה מב"ש // השחקנים בצהוב מתחבקים בעקבות ניצחון שמקרב אותם לאלופה מב"ש

מכבי ת"א נצמדה לב"ש

הצהובים שוב נצמדו לאלופה אחרי 0:3 קליל על בני סכנין בפלייאוף העליון • ביתר ירושלים בפלייאוף התחתון: אשקלון הביסה 1:4 את הפועל חיפה • הירושלמים חזרו למקום הרביעי עם ניצחון על מכבי פ"ת

ליאב נחמניאלי שטרן
, עודכן

איתות לדרום. בשעה 18:05 נפתחה הערב ההצגה הראשונה על המסך בנתניה: מיטב הביצועים, השערים וההישגים שתפר ערן זהבי במכבי ת"א. האוהדים ביציע היו מרותקים. ואז הם נעמדו (פרט לאוהדי בני סכנין, שמה להם וללגיונר הסיני) וחיכו שהשפיץ הכי חד בפירמידה שלהם בעשור האחרון ייצא מהמנהרה. גם עדת הצלמים תפסה מיקום מרכזי כדי לא להחמיץ את האיש - בואו נודה על האמת - שעד היום לא נמצא לו תחליף בצהוב.

בדרך כלל נהוג לערוך אירועי הוקרה לשחקני עבר, אבל זהבי כבר מזמן בקטגוריה פרטית על שמו. שתי דקות לשריקה הוא עלה לדשא וקיבל חולצה ממוסגרת מקרויף ופרחים מייני. "אגדה בהתגלמותה", קבע הכרוז המוגזם, אבל רק כשהיציע המזרחי דרש שהוא "יבוא עד הגדר" היה אפשר לזהות גם ממרחק לחלוחית של דמעות. משם עברנו להמנון בחסות היציע המזרחי, שזכה לשריקות בוז מצד אוהדי סכנין שישבו מאחורי חומת הרשת ביציע הדרום־מערבי.

"מאז שהמאמן הזה בא רק צעדנו אחורה", טען אחד מאוהדי מכבי בתור למזנון במחצית. "מה זה צעדנו, זו הריצה הכי מהירה שלנו היום - אחורה", הסכימו שאר עומדי התור. אין ספק שאם היו עושים משאל בקרב האוהדים, קרויף היה זוכה לתמיכה מלאה - רק שימשיך לעמוד על הקווים. המחצית הראשונה אכן היתה מתסכלת מצד הצהובים, שהחזיקו בכדור רוב הזמן אבל לא הגיעו לשום מצב הבקעה רציני.

רק בדקה ה־56 מכבי הגיעה למצב שהיא כל כך אוהבת - כדור מדויק של מיכה נחת על הראש של יצחקי, שנעזר בכתפיים של זבידאת כדי לנגוח פנימה ולרוץ לחבק את קרויף. כשהוחלף בדקה ה־80 יצחקי גם עשה הומאז' לעצבים שהפגין בחילוף במשחק הקודם, רק שהפעם הירשה לעצמו לצחוק מהחילוף.

עוד קודם (72) החשש מאיבוד הנקודות הוסר סופית, כששוינפלד שעלה מהספסל דקה קודם בישל למיקאל את השני. חמש דקות עברו עד שמיכה מצא את בן חיים לבד מול קנדיל, וזה בעט פצצה פנימה.

המשחק הבא של מכבי יהיה באחד באפריל, בטרנר נגד הפועל ב"ש. יש לה שלושה שבועות לתקן את המחצית הראשונה ולשחזר את החדות שהציגה בשנייה.

בדיוק בזמן.גם בקיץ וגם בחלון ההעברות של ינואר השקיע הבעלים של הפועל חיפה יואב כץ כמו שלא השקיע מעולם, אבל בשורה התחתונה התוצאות לא ממש השתנו. הקבוצה שלו שוב מתפרקת, והפעם היא היתה שטיח לרגליה של הפועל אשקלון. ניר קלינגר ודני גולן לא חוללו שום מהפכה.

הקבוצה של יובל נעים החלה את המשחק במקום האחרון לאחר הניצחון של הפועל ת"א בק"ש, אבל מהר מאוד נכנסה לעניינים. מתן חוזז התזזיתי בישל לדויד מנגה וכבש; עדן בן בסט הספיק להשוות זמנית, אבל צמד של איסו לינגאנה, שכובש רק נגד הפועל חיפה, קבע 1:4 מהדהד לאשקלונים והוריד את הפועל ת"א בחזרה למקום האחרון. התחתית רותחת מתמיד.

השער של דן איינבינדר. החזיר את ביתר ירושלים למקום הרביעי

נתנו את הדין.שני גיבורים היו הערב במושבה - דני עמוס ואריק סאבו. השוער של מכבי פ"ת הציל את הקבוצה שלו מתבוסה בסידרת הצלות נהדרת, שאולי תגרום לאלישע לוי לחשוב לזמן אותו לנבחרת לקראת המשחק נגד ספרד.

מי שהחמיץ בכמויות מול השוער היה סאבו, שמתחילת העונה עדיין לא מצא את הרשת בליגה. עם זאת, הסלובקי מציג לאחרונה יכולת הרבה יותר גבוהה מזו שהציג תחת בן שמעון, כך שלמרות חוסר המזל המשווע שממנו הוא סובל נראה שיבקיע בקרוב.

השער של דן איינבינדר, שהקהל הירושלמי מעוניין בהישארותו, החזיר את בית"ר למקום הרביעי, וכעת היא גם יכולה לפזול שוב לעבר פ"ת, שכן הפער ביניהן עומד על שבע נקודות ויכול להצטמצם לחמש אם בית הדין העליון יתחשב בערעור על הפחתת שתי הנקודות.

פ"ת, מצידה, רשמה לראשונה העונה שני הפסדים רצופים, ואם היא לא רוצה להרוס את מה שעשתה בשני הסיבובים הראשונים היא חייבת להתעשת ולהיראות הרבה יותר טוב במשחקים הקרובים.

האירוע הביזארי של המשחק התרחש בתוספת הזמן, כשעידן ורד התאמץ לקבל צהוב שני מגוחך ואדום, שלא יאפשרו לו לשחק מול מכבי ת"א בחצי גמר הגביע. אחרי הצהוב הראשון שספג ורד, החמישי שלו העונה שהיה מונע ממנו לשחק מול סגנית האלופה, ליין ההימורים על האפשרות שיקבל צהוב שני עמד על 1.2. עד כדי כך היה ברור שהוא לא יסיים את המשחק. אבל לזכותו של הקשר הירושלמי ייאמר שהוא לפחות השקיע בהצגה יפה של עצבים ואכזבה אחרי שהורחק.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...