אברטו: מסעדה מפתיעה בגדרה
מסעדת שף עדכנית וחדשה הוקמה במושבה גדרה. היא ממוקמת במתחם מלון ספא יוקרתי ושמה בישראל "מסעדת אברטו" ובמטבחה מלהטט ויוצר השף אסף שטרן. מי שהיה במשך זמן ממושך השף של מסעדת "המזללה" מבית היוצר של מאיר אדוני, העתיק את מקום מטבחו אל גדרה והקים בה את מסעדת השף המדוברת. אברטו היא ביסטרו שף עדכני וססגוני שמציע קשת טעמים רחבה ומדויקת.
בין המנות של שף שטרן תוכלו למצוא:
• חצי עוף מפורק: עוף ללא עצמות בגריל פחמים, מג'דרה של אורז בר, עדשים שחורות וירוקות, סלסה עגבניות גריל, קציפת טחינה חמה – 87 ₪.
• סלט ים של קלמארי, מולים קונפי , יוגורט יוזו , סלט עדשים, סלרי, משמיש, טחינה גולמית , חמאת עגבניות, קולי ירוק – 75/53 ₪.
7 לינגוויני קרבונרה: פסטה טריה, פנצטה חזה אווז , חלמון, גבינת סטרצרלה מיצי עגבנייה , כרישה ,רוטב יין לבן ומסקרפונה - 77 ₪.
• מנת קפלטי בקר - קרם ארטישוק ים , שאלוט מקורמל , בוקצוי , דלורית צלויה , פרמזן, רוטב בקר וערמונים – 83 ₪.
• קבב נתח קצבים: לחוח, ירקות בגריל פחמים ,טחינה, קולי עמבה , פיסטוקים - 85 ₪.
• ועוד מנות רבות נוספות...
את תפריט האוכל משלים תפריט קינוחים יצירתי, תפריט יין רחב ואיכותי ורשימת קוקטיילים מוקפדים.
בתוך המתחם הפסטורלי, עטור צמחיה ירוקה, עתיד להיפתח בעוד כמה חודשים מלון ספא בוטיק ייחודי ובכניסה למתחם כבר ניצבת בגאווה מסעדת אברטו, זה הזמן לגלות פנינים ייחודיות מחוץ לעיר הגדולה.
המסעדה פתוחה לקהל בשעות הערב ובעתיד תרחיב את שעות הפעילות גם לשעות הצהריים והבוקר.
מסעדת אברטו החדשה - רחוב שכביץ 5, גדרה. טלפון 086680066/0 -
******************************
להציל חיים - ולהשתתף בסדנת בישול עם השפים הגדולים
מאיר אדוני יעביר סדנת בישול לתורמים // צילום: ריטה מאי
21 מהשפים המובילים בישראל יוצאים לגיוס תרומות ומצרפים אליהם את "בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה" ואת יקב מונטיפיורי. החיבור בין עולם האוכל לתרומה לקהילה ולזולת הוא חיבור טבעי ורב שנים. שפים מתנדבים באופן שוטף וקבוע למען מטרות חשובות ומקדישים מזמנם וכשרונם למען אחרים.
הפעם זוהי טל דרור הזקוקה לכל עזרה שתוכל לקבל. דרור, בת 50 מגבעות בר, אם חד הורית לארבעה ילדים, חלתה לפני כשנתיים בגידול סרטני בכבד בגודל 9 ס"מ. טל עברה טיפולים והגידול קטן, אך לרוע המזל חלה החמרה במצבה בחודשים האחרונים והגידול שוב גדל והיא בסכנת חיים. על פי המלצת מומחים הומלץ לטל לטוס לארה"ב לבית החולים אוניברסיטאי של סטנפורד, לטיפול מיוחד.
הטיפול הוא הסיכוי היחידי עבור טל. עלותו כ- 200,000$.
על טל לטוס לשם תוך שבועיים לפני שחלילה תחול החמרה נוספת במצבה.
כדי לעזור לטל דרור לגייס את הכספים, התגייסו צמרת השפים הישראלית הכוללת את השפים מאיר אדוני, יורם ניצן, אביב משה, רן שמואלי, יוסוף (זוזו) חנא, דויד פרנקל, יוסי אלעד, מושיק רוט, הילה אלפרט, יריב בלילי, ירון קנסטנבאום, שגב משה, אלכסנדר כהן, חיים טיבי, דוד ביטון, נוף עאתמנה עיסמעיל,ערן שוורצברד, גולן גורפינקל, רועי סופר, אייל לביא ועזרא קדם.
נבחרת השפים המכובדת והמרשימה התנדבה להעביר סדנאות שף ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה" אשר העמיד את כיתותיו למען מטרה זו. את הסדנאות ילוו יינות יקב מונטיפיורי אשר נרתם למען מטרה חשובה זו.
300 מהתורמים יזכו להשתתף באחת מסדנאות השף אשר יתקיימו ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה".
כל תרומה חשובה.
כל כספי התרומות מועברים במלואם ישירות לבית החולים האוניברסיטאי של סטנפורד.
*********************
חגיגת בשרים פורימית בעמק יזרעאל
צילום: איתיאל ציון
כל אחד וחגיגת הפורים המועדפת עליו. יש כאלה שמחכים למסיבת תחפושות צוהלת ושמחה ויש כאלה שמחכים בכיליון עיניים ל"קרקס על גחלים". בהמשך להצלחת אירועי 'קרקס על גחלים' ובהמשך לדרישת חובבי החגיגה הנודעת ויוצאת הדופן הזו, 'חוות צוק-המעדניה', בר היין ברוט ויקבים טוליפ ומאיה יקיימו בפורים (10 במרץ) חגיגת עדלאידע עסיסית עד מאוד. הקרקס הוא שילוב פראי של אוכל משובח וייחודי, יינות איכותיים, מוזיקה ומיקום שמימי – אשר יוצרים יחדיו חגיגה יוצאת דופן בהחלט.
ברחבת יקב טוליפ החמימה המשקיפה לנוף עמק יזרעאל, ייבנה מטבח שמבוסס כולו על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים; בהם יקיימו טבחים, בראשות השפים אסף שנער, יאיר יוספי וניר צוק, ג'ם סשן עם טלאים וירקות חורף מחוות צוק, לצד עופות, דגים ושלל עשבי בר ותבלינים טריים עונתיים מעמק האלה.
• האירוע ילווה ביינות מארה רד 2015 ומארה ווייט 2015 של יקב מאיה; וג'סט מרלו 2015, ג'סט קברנה סוביניון 2015 וווייט פרנק 2016 של יקב טוליפ.
• ברקע כל אלו תערוך ותגיש את המוסיקה Orly Roots.
"האירוע מיועד לחובבי אוכל ויין טוב, ולאנשים נוספים שמחפשים חוויה שונה ומאוד משתלמת, אשר פונה לכל החושים.", מסר החוואי תומר צוק, שותף ב'חוות צוק-המעדניה'. "המסיבה תהיה דומה לסוג האירועים הפרטיים שצוות 'חוות צוק-המעדניה' מקיים, במסגרתם אנו מגיעים לשטח עם חומרי גלם עונתיים והרבה אהבה ותשוקה לאוכל, ומכינים את הדברים בהתאם לקהל שהגיע, מזג האוויר, מצב הרוח במקום וכיו"ב.", מסר אסף שנער, שותף ושף 'חוות צוק-המעדניה'.
10 במרץ, יום שישי, 11:00 בבוקר עד השקיעה, ביקב טוליפ – כפר תקווה, קרית טבעון.
מחיר לאדם: 290 ₪ לנרשמים עד 3.3, 320 ₪ לנרשמים אחרי, ילד עד גיל 12: 120 ₪, ילד עד גיל 6: חינם.
רכישת כרטיסים מתבצעת מראש בלבד, באמצעות: רכישה מקוונת באתר (ניתן לשלם בפייפאל או בכרטיס אשראי רגיל, ברכישה מאובטחת)
או ב'חוות צוק – המעדניה' (משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה, 077-5155905).
**************************
ספיישל יום הולדת בתאילנדית טייגר לילי
ספיישל יאם פלא מוק בטייגר לילי // צילום: דניאל לילה
לכבוד חגיגת יום ההולדת ה-4 של 'טייגר לילי' יחגגו במסעדות עם ארבעה ספיישלים חגיגיים ויין במחיר מיוחד.
ארבע מנות הספיישל, שיוצעו במיוחד לכבוד חגיגת יום ההולדת, הינן:
• יאם פלא מוק - סלט קלאמרי קר עם עגבניות שרי, כוסברה, בצל ירוק ובצל סגול (38 ₪, מנה ראשונה);
• אגרול דגים – פילה דגים טריים עם כוסברה, קארי, בצל ירוק ובצלצלי שאלוטס (42 ₪, מנה ראשונה);
• קונג פאו אננס ושרימפס – שרימפס טמפורה עם אננס, בוטנים וערמוני מים (52 ₪, מנה ראשונה);
• פלא יאנג – דג דניס על הגריל ממולא בכפיר ליים, למון גראס ובצל ירוק. מגיע עם סלט פפאיה, כוסברה, אננס טרי ונבטים (108 ₪, מנה עיקרית).
בגזרת האלכוהול – הסועדים יוכלו ליהנות מיין גוורטצרמינר 2016 של יקב פלטר במחירים מיוחדים של 36 ₪ לכוס ו-130 ₪ לבקבוק.
חודש מרץ 2017, 18:00-חצות.
טייגר לילי רמת החייל – הברזל 32, ת"א; טייגר לילי שרונה מרקט – קלמן מגן 3, ת"א
1-700-70-70-97
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו