דובר צה"ל אישר כי צה"ל השמיד היום (שני) באמצעות כלי טיס של חיל האוויר חמש תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה.
"התקיפה בוצעה בתגובה לירי תלול המסלול שבוצע לעבר המועצה האזורית שער הנגב לפנות בוקר, ירי המהווה איום על בטחון אזרחי ישראל ופגיעה בריבונותה של מדינת ישראל. ארגון הטרור חמאס הוא הריבון ברצועת עזה והוא נושא באחריות לכל אירוע טרור המבוצע ממנה", נמסר.
הפלשתינים מצדם מדווחים על עמדת חמאס שנפגעה בצפון הרצועה ועל שלושה פצועים בתקיפת מבנה ברפיח.
שיגור רביעי של רקטה לעבר שטח ישראל תוך חודש בוצע הלילה, כשרקטה נפלה בשטח פתוח במועצה האזורית שער הנגב. מצה"ל נמסר כי לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. אזעקת צבע אדום לא הופעלה, מאחר שהשיגור זוהה ככזה שכוון לעבר שטח פתוח.
מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף יואב פולי מרדכי, כתב בפוסט בעמוד הפייסבוק בערבית: "המשך ערעור השקט בגבול עם עזה ידחף את ישראל להגיב נחושות. ישראל אינה רוצה בהסלמה אך אינה יכולה להבליג על הירי שבוצע בלילה מעזה לישראל ולכן תקף היום צה"ל. פעולות ארגון הטרור נגד ישראל לא פוסקות. החל מירי והמשך בתמיכה בפעולות טרור באיו"ש וכלה בניצול שפל ובזוי של התווך ההומניטארי. אנו חוזרים ומדגישים כי כל ניסיון לשימוש במנהרות יוביל למותם של יושביהן".
ליברמן: "לא נספוג טפטופים"
שר הביטחון אביגדור ליברמן, אמר בתגובה לירי: "אין לנו שום כוונה ליזום מהלך צבאי בעזה, אבל אין לנו כוונה גם לספוג טפטופים. מציע לחמאס לקחת אחריות ולהירגע".
בנוגע לדוח המבקר בנושא מבצע "צוק איתן", הצפוי להתפרסם מחר – אמר שר הביטחון: "השיח המתנהל כרגע בנושא דוח המבקר הוא שיח לא ענייני אלא שיח פוליטי שלא תורם לביטחון ואפילו להפך - פוגע בביטחון מדינת ישראל".
"כל ההודעות של הפוליטיקאים בימים האחרונים לא עסקו בהפקת לקחים אלא בסגירת חשבונות ובהאשמות הדדיות. הדו״ח צריך לשמש לנו כדירקטיבה להפקת לקחים והכנסת השיפורים הנדרשים ולא לחיסול חשבונות. אני מקווה שנשכיל לעבור מוויכוח פוליטי לדיון ענייני על מה צריך לשפר", הוסיף.
"צה"ל פועל"
אלון שוסטר, ראש מועצה אזורית שער הנגב, אמר בתגובה לירי הלילה: "צה"ל פעל ועודנו פועל באזור על מנת לשמור על ביטחון תושבי העוטף. ישנם מאמצים למנוע חפירת מנהרות חדשות ולהרוס מנהרות קיימות".
עוד ציין שוסטר כי אין זה מקום לפרשנויות פוליטיות, "ביטחונם של תושבי עוטף עזה הוא אינטרס לאומי... יישובי שער הנגב חווים בשנים האחרונות צמיחה דמוגרפית מרשימה. חיי הקהילה ואיכות החיים הייתה ועודנה, מהטובות במדינת ישראל".
ראש עיריית שדרות אלון דוידי, ציין בתגובה לפרסום דו"ח המבקר בנושא מחר: "חשוב מאוד לקרוא את הדו"ח ולהפיק את הלקחים".
"אנחנו בונים שכונות מגורים חדשות, מקבלים בברכה תושבים ותושבות חדשים, מקימים עבור התושבים גני שעשועים ופארקים לשעות הפנאי וממשיכים להשקיע במערכת החינוך שלנו", הוסיף.
תמיר עידאן, ראש המועצה האזורית שדות נגב, ציין: "אנו נמצאים בקשר כל העת עם גורמי הביטחון ועם הדרג המדיני, אשר אינם חוסכים בשום משאב או מאמץ לטיפול בנושא אקוטי זה. אנו סומכים על המערכת המדינית ועל הצבא שיפיקו את לקחי הדו''ח וימשיכו לטפל בנושא המנהרות ביתר שאת".
עוד ציין עידאן כי איום המנהרות יצר מציאות חדשה בשטח אשר הביאה לערעורו החוסן האזרחי של תושבי עוטף עזה, "אנו ערים לאיום זה ולהשפעתו הגדולה על תושבינו ועל כן, אנו עוקבים ונמשיך לעקוב אחר הטיפול בנושא".
ראש המועצה האזורית מרחבים שי חג'ג', אמר: "חשוב לנו לדעת מה קרה למודיעין, מה ניתן היה לעשות נגד המנהרות, חשוב לנו לדעת שצה"ל הפיק את הלקחים, למד את השגיאות והשלים את תיקון הליקויים לקראת הסיבוב הבא, שאין ספק שיבוא".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
