מאז הנחיתה הראשונה על הירח בשנת 1969 עלו תיאוריות שלפיהן נאס"א ביימה נחיתה מדומה במדבר נבאדה כדי להודיע לעולם על הניצחון במירוץ מול ברית המועצות וכדי להמשיך לקבל מימון ענק לפרויקטים.
נחיתת ארמסטרונג על הירח
צילום: נאס"א
חסידי תיאוריות הקונספירציה טענו שנאס"א הוליכה את הציבור שולל במודע והשלתה אותו להאמין שהנחיתה אכן אירעה באמצעות הסתרת עובדות, השמדת ראיות וחבלה בהוכחות, כולל תמונות, הקלטות ואפילו רצח של עדי מפתח.
אחת הטענות המרכזיות היתה שלא ייתכן שדגל ארה"ב מתנופף בירח, שבו כידוע יש מצב הדומה לוואקום. אלא שמאז תחילת שנות ה-2000 חגים מסביב לירח לוויינים עם מצלמות ברזולוציה גבוהה, דבר המאפשר לראות פרטים בגודל של חצי מטר. בצילומים שצילמה החללית LROC נראים בבירור רכבי החלל שהושארו על קרקע הירח ובצילומים שפורסמו השנה אפשר לראות גם את דגל ארה"ב, שעדיין מתנוסס על התורן.