"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מוסלמים התגייסו למען שיקום בית הקברות היהודי שחולל
ארגון מוסלמי גייס 20 אלף דולר לשיקום בית העלמין שחולל ע"י אנטישמים במיזורי • "להראות כבוד והערכה ליהודים"
בית הקברות שחולל במדינת מיזורי// צילום: רויטרס // בית הקברות שחולל במדינת מיזורי// צילום: רויטרס

מוסלמים התגייסו למען שיקום בית הקברות היהודי שחולל

ארגון מוסלמי גייס 20 אלף דולר לשיקום בית העלמין שחולל ע"י אנטישמים במיזורי • "להראות כבוד והערכה ליהודים"

מערכת היום
, עודכן

חילול בית הקברות היהודי במיזורי הותיר את הקהילה היהודית הקטנה במדינה במצב של פחד ואי ודאות כשנזק נגרם ל-150 מצבות על ידי פורעים אנטישמים.

צילום: רויטרס

אך העזרה הגיע ממקום לא צפוי. שני פעילים מוסלמים אמריקנים התנדבו לגייס את הכספים הדרושים על מנת לתקן את הנזקים שנגרמו.

"דרך הקמפיין הזה, אנחנו רוצים לשלוח מסר לקהילות היהודיות והמוסלמיות כי אין מקום לסוג כזה של שנאה, חילול כבוד המת ואלימות באמריקה", נכתב בעמוד הקמפיין באתר גיוס ההמונים "לאונצ'ינג גוד". "אנו מתפללים שהמעשה יחזיר תחושה של ביטחון ושלום לקהילה היהודית שבוודאי זועזעה מהמקרה".

טארק אל מסעידי, איש דת מוסלמי שפתח את הקמפיין יחד עם שותפתו, הפעילה החברתית לינדה צרצור, אמר כי כשראה את הנזק שנגרם לבית הקברות של הקהילה היהודית הוא נזכר בסיפור מהחדית', המסורת המוסלמית, בו מתואר הנביא שהשתתף בלוויתו של איש יהודי, וכשנשאל לסיבה לכך השיב "האם זו לא נשמתו של בן אדם?".

"הסיפור נועד להראות את אנושיותו של הנביא ולקדש את ערך הרחמים. אנחנו צריכים להביא את רוח הסיפור הזה לחיים כאן באמריקה. זו דרך נהדרת להראות כבוד והערכה לבני דודינו היהודים", מספר אל מסעידי.

קמפיין גיוס ההמונים שזכה לתרומות רבות ממוסדות מוסלמיים ברחבי המדינה הצליח אתמול להגיע לסכום היעד שהוצב, 20 אלף דולרים.

לטארק אל מסעידי היסטוריה ארוכה של התגייסות למען נפגעי קנאות דתית וגזענות. ארגונו סייע לגייס כספים עבור נפגעי הפיגועים בסאן ברנדינו ואורלנדו ואף ארגן כתיבה המונית של מכתבי ניחומים ממוסלמים למשפחתו של דיפלומט אמריקני שנהרג בלוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...