דלפקי אל על בנתב"ג // צילום: גדעון נרקוביץ' // דלפקי אל על בנתב"ג // צילום: גדעון נרקוביץ'

חשש באל על: 10 טיסות יבוטלו מחר

לאחר שנראה היה כי המשבר באל על הסתיים, החברה עומדת בפני משבר גדול נוסף - הטייסים שוב הודיעו על מחלה

סימן שאלה גדול עומד סביב המראתן של 10 טיסות אל על שאמורות לצאת מחר בבוקר, לאחר שטייסים ירדו מטיסות שהיו מאוישות. נכון לעכשיו, ממשיכה ההנהלה בניסיונות למצוא טייסים שיאיישו את הטיסות.

הנהלת החברה מסרה כי היא מבצעת פעולות שמטרתן למנוע פגיעה בנוסעים. מנכ"ל אל על, דוד מימון, פנה במכתב ליו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן וביקש את התערבותו בנעשה "בשעה האחרונה אנו מתמודדים עם "בליץ" של הטייסים. למעלה מעשרה טייסים דיווחו על מחלה באופן קבוצתי ואנו מצויים בחוסר של כ-20 טייסים לטיסות הבוקר. אם היה עוד ספק בנוגע למידת השליטה של נציגי הטייסים באנשי צוות האוויר, הרי שהוא הוסר כליל והם האחראים הישירים לשביתה פרועה ולנזקים חמורים לחברה, לעובדיה ומעל לכל פגיעה לא צודקת ובלתי אחראית בקהל לקוחותיה".

במכתב ששלח מימון לניסנקורן הוא התייחס גם לעניין אופי הפעולה של נציגי הטייסים וכתב כי "לא ייתכן כי בכל רגע בו ישנן אי הסכמות במשא ומתן, התגובה המיידית תהייה שביתה ופעולות אלימות. זהו קו אדום שכבר נחצה בו נוסעינו הופכים לבני ערובה של ציבור הטייסים. חמור מכך הוא הזלזול בהחלטת בית הדין ובצו המניעה וזהו קו אדום נוסף שאסור כי תיתן לו את ידך. בית הדין הטיל אחריות על ההסתדרות ליישום צו המניעה ולשמירה על החוק. אני מצפה כי תטיל את מרותך באופן מיידי על חבורה שאיבדה ללא ספק את הכיוון, הרגישות האחריות וההגינות".

רק אתמול הודיע ועד הטייסים כי הושגה הסכמה, אך בהנהלה התעקשו שאמנם הושגה התקדמות אך עדיין קיימים פערים. "ההודעה שהוציאה נציגות הטייסים לא מתואמת עם הנהלת אל על ולא עם ההסתדרות", אמרה ההנהלה. "מפתיע שבעיצומו של משא ומתן, שטרם הסתיים, צד אחד מדווח על דעת עצמו על סיום התהליך. שיטות אלה חלפו מן העולם".

לפי הודעת ועד הטייסים, הצדדים הגיעו להסכמות על סיום הסכסוך ובאופן כללי סוכם כי הטייסים הוותיקים, בני 65 ומעלה, יקבלו את השכר הרגיל שלהם מהתקופה שטסו, ויעבדו בתפקידי טייסים, בהדרכה או בתפקידי ניהול. לפי ההודעה, סוכם גם על מנגנון פיצויי פרישה נאותים לטייסים שלא יימצאו להם תפקידי טייסים.

בתגובה למכתב החברה ליו"ר ההסתדרות, הודיע הערב ועד הטייסים, כי "לאורך כל הדרך הנהלת אל על היא זו שמתנהלת בבריונות: היא זו שקיצצה שני שלישים משכר הטייסים, היא זו ששלחה טייסים לחופשה כפויה, היא זו שמפרסמת התנהלות שגרתית ולא חריגה כאילו הייתה בזיון החלטת בית הדין והיא זו שלאחר שסוכמה טיוטת הסכם מערימה קשיים ומסרבת לחתום עליו. כנראה שהנהלת אל על התאהבה בקיום הסכסוך ואינה באמת רוצה פתרון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...