בשבוע הקרוב, ב־14 בפברואר, יציינו בעולם את הוולנטיינ'ס דיי - וגם אצלנו. אנחנו הישראלים אוהבים למצוא סיבה לחגיגה, ובכל חגיגה אנו אוהבים לקנח במשהו מתוק ומיוחד.
לכן המדור השבוע מוקדש לקינוחי שוקולד קטנים של ביס או שניים, שמשאירים בפה טעם של עוד ומתאימים לחג האהבה.
כדורי שוקולד
כדורי שוקולד הם פשוטים כביכול, אבל המתכון שלפניכם כולל שוקולד אמיתי ועוד הרבה חומרים איכותיים וטובים.
ניתן להכין את המתכון כקינוח לארוחת ערב, או אפילו עם הילדים - אני בטוח שבמקרה הזה גם אתם וגם הילדים תיהנו מזמן האיכות. אם אתם מכינים את כדורי השוקולד עם הילדים, אפשר להמיר את תמצית הרום בתמצית וניל איכותית.
החומרים (לכ־40 כדורים):
√ 240 מ"ל (1 כוס) חלב
√ 100 גרם חמאה
√ 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
√ 50 גרם (4 כפות) אבקת קקאו
√ 1 כפית תמצית רום (או וניל)
√ 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
√ 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
√ 300 גרם עוגיות חמאה מפוררות גס
√ 1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות קצוצות (לא חובה)
√ 2 כפות פצפוצי אורז (לא חובה)
לציפוי:
√ 50 גרם קוקוס טחון
בסיר קטן, על אש בינונית, מחממים את החלב, החמאה והסוכר תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהחמאה והסוכר נמסים לגמרי. מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הרום או הווניל ומערבבים.
מניחים בקערה את שני סוגי השוקולד הקצוץ, מוסיפים את תערובת החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את פירורי עוגיות החמאה, קליפות ההדרים ופצפוצי האורז ומערבבים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה, עד להתייצבות התערובת. מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומגלגלים בקוקוס.
אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד שבוע.

כדורי גנאש. חשוב להשתמש בשוקולד איכותי // צילום: איתיאל ציון
כדורי גנאש (טראפלס)
גנאש שוקולד מריר, מצופה בשוקולד מריר ועטוף באבקת קקאו איכותית. היות שהכדורים עשויים כולם שוקולד, חשוב להשתמש בשוקולד איכותי בעל אחוז גבוה של מוצקי קקאו כדי לקבל מוצר איכותי וטעים.
החומרים (לכ־24 כדורים):
√ 1 מיכל שמנת מתוקה
√ 200 גרם שוקולד מריר איכותי 70%
√ 50 גרם חמאה
לציפוי:
√ 100 גרם שוקולד מריר איכותי 70%
√ כ־50 גרם אבקת קקאו איכותית
מכינים את כדורי הגנאש: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד לאחידות. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומבלנדרים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את המסה לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־3 שעות לפחות.
מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או על סיר כפול (באן מארי). שופכים את אבקת הקקאו לצלחת או לקערה.
מרכיבים את הכדורים: מוציאים את המסה מן המקרר ויוצרים כדורים קטנים (כ־20 גרם כל אחד). טובלים כל כדור בשוקולד המריר המומס ומגלגלים מייד באבקת הקקאו כך שכולו יהיה מצופה. מניחים בקערת הגשה.
ניתן לשמור את כדורי הגנאש במקום קריר ויבש עד כ־10 ימים.

שקדים מצופים. הקלייה מעניקה להם טעם עמוק // צילום: איתיאל ציון
שקדים מצופים
בא לכם לפנק מישהו בממתק קטן בצנצנת יפה? או לקשט את פלטת הפירות היבשים שאתם מגישים לאורחים? או סתם לנשנש מול הטלוויזיה? תמיד כיף שיש בבית את הממתק הקטן הזה. אפשר גם להמיר את השקדים בבוטנים, באגוזי פקאן או באגוזי לוז. חשוב מאוד לקלות את השקדים לפני הציפוי שלהם - כך הם מקבלים טעם עמוק יותר.
החומרים (לכ־50 שקדים):
√ 50 שקדים עם קליפה
√ כ־50 גרם אבקת קקאו איכותית
√ 200 גרם שוקולד מריר
מחממים תנור לחום של 150 מעלות, מסדרים את השקדים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 7-5 דקות. מצננים מעט ומקלפים את הקליפה.
שופכים את אבקת הקקאו לצלחת או לקערה. מחממים את השוקולד המריר במיקרוגל או על סיר כפול (באן מארי) וטובלים בו את השקדים. משם מעבירים אותם ישירות לאבקת הקקאו ומגלגלים עד שהם מצופים היטב. אפשר לשמור בכלי סגור עד שבוע.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו