הבלוגר הישראלי אלכסנדר לפשין הוסגר הערב (שלישי) לאזרבייג'ן והגיע לשדה התעופה בעיר באקו כשהוא מלווה בחיילים של היחידה ללוחמה בטרור. לפשין נאשם כי ביקר בגורונו קראבך, חבל ארץ השייך לאזרבייג'ן אך נמצא תחת שלטונה של רפובליקה ארמנית מאז שנות ה-90.
גיסו עומר ירקוביץ', אמר ל"ישראל היום" כי הצילומים בו נראה גיסו כשהוא אזוק בידיו וברגליו ומובל על ידי רעול פנים - מדאיגים מאוד, וכי המשפחה מתחננת להפגש לאלתר עם שר הבטחון. "החשש הגדול שלנו כעת הוא, שיאשימו אותו בפגיעה בריבונותה של המדינה. ויזרקו אותו לכלא. מדברים על 8 שנים וגם על 20 שנות מאסר. אנחנו המשפחה עדיין לא דיברנו איתו מיום המעצר ב-15 בדצמבר. גם לעורכי דין שלו הגבילו את הגישה שלו".
בהמשך אמר הגיס: "קיבלנו לינק עם הכתבה בעיתונות המקומית. זה הפתעה לנו כמו שזו היתה הפתעה לכולם. למיטב הבנתי הוסגר, ואנחנו עוקבים בדאגה רבה ולא מבינים איך מישהו שכל מה שעשה זה לכתוב דעה באנטרנט - איך הוא מובל ככה כמו אחרון הטרוריסטים".
עוד אמר הגיס, כי מדובר באזרח ישראל נורמטיבי עם המון גאוות יחידה הן על שירותי הצבאי והן על היותו ישראלי, ושבגלל סיבות כלכליות רק לפני שנה הוא ירד מהארץ. "עכשיו אנחנו מבקשים מכל הגורמים הרלוונטים ביניהם ראש הממשלה ושר החוץ להתערב בעניין לאלתר, לאור היחסים האסטרטגים שלנו עם אזרבייג׳ן. אנחנו מבקשים ומתחננים להפגש עם השר ליברמן בהקדם. שלא יהייה רגע אחד נוסף במעצר", אמר ירקוביץ'.
איתן וייס ממשרד החוץ מסר: "בהמשך להחלטת בית המשפט בבילרוס בעניינו של מר לפשין, אנו עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות בעניינו ונמצאים בקשר עם הגורמים הרלוונטיים בצינורות דיפלומטים וקונסולריים".
ח״כ קסניה סבטלובה הגיבה להסגרה ואמרה: "אני קוראת לראש הממשלה ולשר הביטחון להתעורר ולפעול מייד להצלתו של אלכסנדר לפשין שהוסגר הלילה לאזרביג׳אן וחייו בסכנה. לפשין, אזרח ישראלי ששירת בצה״ל וסיכן את חייו למען המדינה, וכעת זו מפנה לו גב לאחר שנעצר וכל חטאו שהגיע למדינה הלא נכונה - בלארוס, שהסגירה אותו לאזרביג׳אן בלא שביצע כל פשע".
"ערכי חופש הביטוי וחופש התנועה שכל כל קדושים לנו בישראל ולא מכובדים על ידי אותם משטרים בהם מתהדרים נתניהו וליברמן כחברים לישראל נרמסים יחד עם חובתה של המדינה לדאוג לאזרח ישראלי בסכנת חיים. בחודשיים האחרונים ליוויתי את משפחתו ופניתי לכל גורם אפשרי ולצערי לא נעשה די. זו השעה לפעול לפני שיקרה אסון", אמרה חברת הכנסת סבטלובה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו