פרובאנס פינת צומת פוריידיס

דוכן מאפים צרפתיים מענגים • ארוחות קונספטואליות במסעדה כפרית • פסטיבל בריסקט חלומי לחובבי הז'אנר

פרובאנס פינת צומת פוריידיס

התור המשתרך בפתח מאפיית תשבי המדוברת ארוך וצפוף. קהל קבוע של תושבי הסביבה נאסף מדי שישי כדי לקבל את פני השבת עם שלל לחמים נפלאים ומאפים משובחים, פרי ידיו הטובות של האופה יובל אלחדף. במהלך חודש פברואר יצטרפו אל מדפי המאפייה מאפי לחם פרובנסליים, שמגע הקסם של ארז קומרובסקי הפכו אותם למקומיים וישראלים לגמרי.

צילום: משה בן שמחון

טעמתי פוגאס פטאייר עם תרד בלדי ושום ירוק (34 ₪); פוגאס עלי מנגולד וגבינת קשקבל (34 ₪); פוגאס שום קונפי וטימין עם גבינת עזים מיושנת (25 ₪); פוגאס עלי זעתר עם נגיעות אנשובי (25 ₪); פיסאלדייר עם תפוח אדמה בלאדי ברוטב בשמל ופרמג'יאנו (25 ₪) ולא ידעתי די.

דוכן הפופ אפ החורפי של אלחדף וקומורובסקי, יפעל במהלך חודש פברואר מדי יום שישי בין השעות 8:00-14:00 במתחם מרכז המבקרים של היקב צמוד למאפייה. את המאפים אפשר ומומלץ לזלול במקום, על אחד משולחנות הפיקניק שטופי השמש או לקחת הביתה, בהנחה שהמאפים המופלאים לא יטרפו באוטו בדרך. קשה מאוד להתאפק נוכח כל הטוב, הפחמימתי והחם הזה.

תשבי

ו' – 8:00 עד 15:30

מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, טלפון 04-6288195

**********

ערבי הקסם של מטבחצר


ערב שרקטורי במטבחצר

השפים אייל סניור ויוגב ירוס ממשיכים ליצור . ב"מטבחצר", מבשלים השניים מכל העולה על רוחם ובפרץ של יצירה מעורר השראה. מדובר במסעדת כפר המציעה ארוחות קונספטואליות תפורות היטב, המוצעות לקהל וגם מתחם פסטוראלי לאירועים פרטיים. המסעדה של השניים פועלת במושב גינתון וכמקובל באזורי כפר באירופה, גם "מטבחצר" עובדת רק מספר ימים כל שבוע. פעמיים בשבוע (בד"כ שלישי וחמישי), מתקיימות במקום ארוחות קונספט שונות ומגוונות וטעימות להפליא ובשאר ימות השבוע נערכים במסעדה אירועים פרטיים בהתאמה אישית.

במתחם חצר פסטוראלית המתאימה לאירועי חוץ עם שולחנות אבירים ופינות ישיבה כמו גם חדר פרטי מאובזר. הגינה כולה מוקפת עצים וירק ובכניסה תוכלו לראות אפילו כלובי ציפורים מצייצות. לכל ארוחה קונספט משלה.


מתוך ארוחת בעלי כנף של מטבחצרצילום: שרית גופן

• ביום ה' הקרוב , 9/2/17, יתקיים אירוע - איטליה אהובתי:

יוגב ירוס חוזר למקורות האיטלקיים מימיו כשף של מסעדת הבוטיק - מל ומישל,  הוותיקה והאהובה. ירוס הרכיב תפריט טעימות מסקרן, שייקח אותנו למסע בין מחוזות איטליה, מצפון עד דרום והכל בנגיעה חורפית של מטבחצר.

בתפריט תוכלו למצוא: פסטה פנה, מוצרלה קלועה של משק עברי מחוממת במעט שמן זית מהכרם, קרפצ'יו בפרמז'ן, ארטישוקים צעירים צלויים על אבן, קרם פרמג'אנו, עגבניות חרוכות , מעטפות ממולאות בדלעת צלויה וריקוטה, ניוקי פטריות ועוד ולקינוח - טירמיסו כמובן. 

מחיר למשתה כולל יין ללא הגבלה. לא כולל שירות 310 ₪.

• ובשבוע הבא - 16/2/17

• ערב "שרקוטרי" עם המאסטר שרקוטייר המקומי שלנו, אלן טלמור.

לטלמור, שנולד בצרפת, רזומה עשיר בתחילת דרכה הקולינרית של תל אביב עוד מימי "ברברסקו בר יין" ועוד הרבה לפני ואחרי.

התפריט של ערב השרקוטרי עדיין בפיתוח, אבל מובטחת חוויה חד פעמית ובלתי נשכחת. שרקוטרי היא אומנות כמעט נשכחת של ייצור ארטיזנלי של נקניקים, נקניקיות טריות, סוגי פאטה ועוד הרבה.

אלן הוא ללא ספק אמן אמתי בתחומו ונדיר לזכות בערב אינטימי עם כל תשומת ליבו.

מחיר למשתה כולל יין ללא הגבלה. לא כולל שירות 310 ₪.

******************************

BRISKET FESTIVAL


צילום: ירון ברנר

במעדניית מרינדו במרכז תל אביב, יערך ביום חמישי הקרוב ערב חד פעמי של חווית כריכי בשר לוהטים ובירה ללא תחתית.

במהלך הערב יוגשו כריכי בריסקט לוהטים (נתח חזה של בקר), 300 גרם של פרוסות בשר חמות בשלושה סגנונות שונים- מעושן, כבוש וצלוי, מונחות בין שתי פרוסות לחם טרי עם חרדל וחמוצים ובירה מהחבית ללא הגבלה.

בתפריט הפסטיבל:

• BRIKET מעושן //  BRIKET כבוש //  BRIKET צלוי

• תוספות לבחירה- תפו"א, תירס שלם צלוי, עגבנייה ובצל, חמוצים

•רטבים לבחירה: BBQ, מייפל חרדל, מיונז צ'יפוטלה

 • לקינוח: וואפל בלגי עם גלידה

מחיר כריך - 48 ₪ לסועד

מחיר בירה מהחבית ללא הגבלה - 48 ₪ לסועד

חמישי, 9 בפברואר, בשעה 20:00

מרינדו, אחד העם 58, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו