בשיתוף ברק רום
מה הפך את מקצוע הברמן למשהו כל כך נחשק ומבוקש שכולם רוצים ? ביקשתי את עזרתו של יוגב מועלם, מנכ”ל בית הספר המרכזי לברמנים “ברמאסטר” בשאלה מדוע כולם רוצים להיות ברמנים ?
“יש המון סיבות לכך שהמקצוע להפך למבוקש מאוד בקרב צעירים בגילאי 18-30. בגדול, מי לא חולם לעבוד בעבודה שבה מבלים וגם מרוויחים על זה כסף? כולם ! זה קורה רק בתור ברמן. זאת כנראה העבודה הכי כיפית שיש. להיות מאחורי הבר זה בעצם לעמוד על במה ולהופיע מול קהל. הלקוחות צופים איך הברמן מוזג, איך הוא משקשק את הקוקטיילים ואיך הוא מופיע מאחורי הבר. כשאתה ברמן אתה גם רוכש לעצמך המון חברים וכולם באים לבר בשבילך ובגללך-הברמן הוא השחקן הראשי. אתה מחייך לאורך כל המשמרת ו”מרים” צ’ייסרים עם הלקוחות שהם כבר החברים החדשים שלך ועל כל זה הברמן מרוויח כסף- והרבה כסף. בין 400-1000 ₪ במשמרת . אתה פשוט מבלה וגם משלמים לך על זה כסף”. אוקיי, אז גם אני רוצה להיות ברמנית! . איך מתחילים ? בניגוד לעבר שברמן היה סתם מישהו שעומד מאחורי הדלפק. כיום הברמן הוא איש מקצוע של ממש. ואם אתה לא מכיר מקרוב את המשקאות והקוקטיילים ואיך מתנהלים מאחורי הבר אין לך סיכוי לעבוד בברים של היום. נגמרו הימים של הברמן החובבן. הברים כיום מחפשים ברמן מקצועי בלבד ואת המקצועיות הזאת רוכשים אך ורק בקורס ברמנים מקצועי”. קורס ברמנים של “ברמאסטר” מכשיר את טובי הברמנים בישראל בזכות שיטת הלימוד הייחודית שלנו”. מה כל כך מיוחד אני שואלת ? “יש אצלנו יתרונות משמעותיים על פני כל קורס ברמנים אחר ששוק בתי הספר מציע”
- ברמאסטר הוא בית הספר היחידי בישראל שבו לומדים ומתרגלים בבר אמיתי ולא במקום שמדמה בר. לרשות התלמידים 8 סניפים ברחבי הארץ- הרצליה (בר “הספריה”), באר שבע (מועדון “הפורום”), רחובות (בר “התחנה” ), אשדוד (בר “השלומפר”), תל אביב (בר “המאש”), חיפה (בר “הספריה”), ירושלים (מועדון “האוליבר טוויסט). יש הבדל מהותי בין למידה בבר באמת לבין מקום שמדמה בר. את ההבדל רואים בשטח
- ברמאסטר הוא בית הספר היחידי בישראל בו התלמידים מתרגלים את הקוקטיילים עם אלכוהול- ואלכוהול פרימיום ולא מים וצבעים כנהוג בענף בתי הספר לברמנים. כשמתרגלים את הקוקטיילים כל כך הרבה פעמים במהלך הקורס בסופו של דבר זוכרים איך זה טועם ולמי זה מתאים. כשעושים את זה עם מים וצבעים לא באמת מכירים את הקוקטיילים, במקרה הטוב את מכירים את המתכונים שלהם
- סטאז’ מעשי- כידוע בכל מקום עבודה מחפשים עובדים עם ניסיון. כאשר אין לך ניסיון הסיכוי להתקבל לעבודה שואף לאפס ובפרט בעולם הבר. אנחנו בברמאסטר “פורצים” את המחסום הזה עבור תלמידי הקורס שלנו בזה שהם משתבצים למשמרות התלמדות בבר שבו הם לומדים כדי לקבל את “השפשוף” הדרוש, כך אחרי הקורס אצלנו אין בר שלא מקבל אותם לעבודה
- ברמאסטר מעניק לתלמידיו תעודה בינלאומית של איגוד בתי הספר הבינלאומי W-B-S-A
- מחלקת ההשמה- לברמאסטר מחלקת השמה שדואגת לכל הבוגרים למצוא מקומות עבודה בסיום הקורס בהתאם לסביבת המגורים שלהם ובהתאם לסגנון שלהם
- ניתן ללמוד אצלנו את קורס הברמנים על חשבון הפיקדון הצבאי
בשיתוף ברק רום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
