"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המשטרה: להעמיד לדין את ראש האגף שהושעה
טלטלה במוסד בעקבות הפרסום ב"ישראל היום" • הבכיר, החשוד באי סדרים כספיים ומינהליים, הוצא לחופשה כפויה ע"י ראש המוסד תמיר פרדו • החקירה נגדו התנהלה במשך כמה חודשים ביאחב"ל
צילום: דודי ועקנין // תמיר פרדו

המשטרה: להעמיד לדין את ראש האגף שהושעה

טלטלה במוסד בעקבות הפרסום ב"ישראל היום" • הבכיר, החשוד באי סדרים כספיים ומינהליים, הוצא לחופשה כפויה ע"י ראש המוסד תמיר פרדו • החקירה נגדו התנהלה במשך כמה חודשים ביאחב"ל

, עודכן

התפתחות בפרשת הבכיר במוסד: במשטרה סבורים כי קיימת תשתית ראייתית להעמיד לדין את אחד מראשי האגפים במוסד החשוד באי סדרים כספיים ומינהליים. במשרד המשפטים אישרו אמש כי בעקבות פניית המוסד אל היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, נפתחה חקירה משטרתית נגד הבכיר.

"תיק החקירה הועבר לפרקליטות ונבחן כעת", נמסר ממשרד המשפטים. "אין בידינו לפרט בשלב זה לגבי מהות החשדות".

החקירה בעניין נסתיימה לפני כחודשיים וחצי ונוהלה על ידי היחידה הארצית לחקירת פשיעה בינלאומית (יאחב"ל) תחת צו איסור פרסום גורף ומגבלות צנזורה.

אתמול נחשף ב"ישראל היום" כי ראש המוסד, תמיר פרדו, הוציא לחופשה כפויה את אחד מראשי האגפים בארגון, עובד בכיר שדרגתו מקבילה לאלוף, לאחר שנחשד במעורבות באי סדרים כספיים ומינהליים.

החקירה בפרשה הרגישה מתנהלת כבר כמה חודשים והגיעה לשיא לפני שבועות אחדים, לאחר שפרדו זימן אליו את ראש האגף והודיע לו כי החליט להפסיק את עבודתו על רקע ממצאי החקירה. פרדו עידכן בפרטי החקירה ובהחלטותיו את ראש הממשלה בנימין נתניהו.

אף שהבכיר עצמו מכחיש את מעורבותו באי סדרים כספיים כלשהם, מיוחסת לו גם אחריות ניהולית לאירועים, ועל כן הוא הועבר מתפקידו עד להשלמת החקירה. לעובדי המוסד נמסר כי גורלו של הבכיר לא ייחרץ טרם ימוצו כל ההליכים, אולם בה בעת הבהיר פרדו כי אין לו כל כוונה להתפשר עם עובדים - גם הבכירים שבהם - בכל הנוגע לנורמות ולערכים. לפיכך, ההערכה הרווחת במוסד היא שבסיום החקירה לא יוחזר הבכיר לתפקידו, ועל כן ייאלץ לפרוש לגמלאות.

הפרשה היכתה גלים

הפרשה, שנשמרה עד כה בין כותלי המוסד, היכתה גלים בארגון. הדחה של ראש אגף היא נדירה מאוד, בוודאי על רקע חקירה המעלה חשדות לאי סדרים. יתרה מזאת, הבכיר שבו מדובר היה מקורב מאוד לפרדו, שאף בחר בו בשנה שעברה לעמוד בראש האגף המדובר - אגף חדש שהוקם במוסד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...