"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
וושינגטון לובשת חג
יממה גדושה באירועים צפויה לנשיא החדש כאשר בשיאה הושבע טראמפ לנשיא • המספרים והעובדות מאחורי ההשבעה
וושינגטון לובשת חג // צילום: איי. אפ. פי // וושינגטון לובשת חג // צילום: איי. אפ. פי

וושינגטון לובשת חג

יממה גדושה באירועים צפויה לנשיא החדש כאשר בשיאה הושבע טראמפ לנשיא • המספרים והעובדות מאחורי ההשבעה

מערכת היום
, עודכן

כאשר ידו השמאלית מונחת על ספר התנ"ך של אברהם לינקולין הושבע דונלד טראמפ לנשיא ה-45 של ארצות הברית.

הנה כמה עובדות על ההשבעה:

•מזג האוויר צפוי להיות קר. השירות המטאורולוגי בארה"ב צופה כי בזמן ההשבעה תשרור טמפרטורה של 8 מעלות וישנו סיכוי לגשם קל.

•לאחר ארוחת הבוקר והטקס בכנסיה טראמפ ואשתו, מלינה, ייפגשו עם הנשיא אובאמה ומישל בבית הלבן. לאחר העברת השלטון טראמפ ואובאמה יצעדו ביחד בשדרות פנסילבניה עד לפתח הבית הלבן.

•שופט בית המשפט העליון, קלראנס תומאס, ישביע את סגן הנשיא מייק פנס. נשיא ביתה משפט העליון, ג'ון רוברטס, ינהל את השבעתו של טראמפ.

•טראמפ צפוי לשאת נאום בן 20 דקות. דוברו מסר כי הנאום יהיה "מקדם מחשבה קדימה, מעורר הרשאה". הוא ציין כי טראמפ יתייחס גם ליצירת מקומות עבודה.

•קהל של 900 אלף איש צפוי להשתתף באירוע. מספר זה כולל גם מספר לא קטן של מחאות הצפויות להתקיים במקביל להשבעה. לאחר הטקס משפחת אובאמה תעזוב אתה בית הלבן וטראמפ ופנס צפויים לאכול ביחד ארוחת צהרים.

•כנהוג יישאר אובאמה מכתב פרידה לנשיא הנכנס על שולחן העבודה בחדר הסגלגל.

•החל משעה 1:00 בלילה שבין שישי לשבת צפוי טראמפ וסגן הנשיא פנס ביחד עם משפחותיהם להוביל את המצעד המסורתי בשדרות פנסילבניה. 8,000 איש צפויים להשתתף במצעד. בין הצועדים תזמורות של חיילים ותיקים, מכללות ובתי ספר תיכוניים.

•טראמפ ומאלינה צפויים לצאת מהלימוזינה שלהם במהלך המצעד לזמן קצר ולנופף לקהל. 3 מסיבות צפויות לזוג הנשיאותי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...