ועדת השרים לחקיקה תדון בתחילת השבוע בהצעת חוק שנועדה לאסור על אסירים ביטחוניים ללמוד לימודים אקדמאיים בעת שהותם בכלא.
עפ"י הצעת החוק שיזם יו"ר סיעת ישראל ביתנו בכנסת ח"כ רוברט אילטוב והזוכה לתמיכתו של שר הביטחון אביגדור ליברמן יקבע בפקודת בתי הסוהר כי "אסיר ביטחוני לא יהיה זכאי ללמוד במוסד להשכלה גבוהה".
בדברי ההסבר להצעת החוק נאמר כי "מתן אפשרות ללימודים אקדמיים – להבדיל מביקורי בני משפחה, רדיו וטלוויזיה וכדומה, איננה זכות אלא הטבה מפליגה שאין לתת לאסירים שהיו מעורבים בפעולות טרור. הדבר איננו תורם לשיקומם ולא ירחיקם מטרור לאחר שחרורם מהכלא וניתן כ"פרס" באופן זועק ובלתי סביר בעליל. גם בג"ץ קבע בפסיקתו כי קבוצת האסירים הביטחוניים מהווה קבוצה בפני עצמה וכי אין מקום לטענה להפליה על בסיס השוואה בין קבוצה זו לבין קבוצות אסירים אחרות ביחס לשלילת לימודים אקדמיים".
ח"כ רוברט אילטוב // צילום: נעם ריבקין פנטון
כן נאמר בהצעת החוק כי ב-2015 אישר ביהמ"ש העליון את החלטת שב"ס להגביל אפשרות לימודים אקדמיים לאסירים ביטחוניים, אך קבע כי יש לערוך בדיקות פרטניות בכל מקרה לגופו. הדבר איננו זכות מוקנית לאסיר על פי החוק הבינלאומי, אלא הטבה הניתנת בידי שב"ס בהיעדר מדיניות ברורה או חקיקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו